Ferry / veerboot

Onderwerpen

Lijkt het je leuk om naast Valencia ook het idyllische Ibiza, mooie Menorca of memorabele Mallorca te ontdekken? Leuk om te weten is dat er vanuit Valencia een ferry vertrekt naar deze prachtige eilanden. Zo kun je bijvoorbeeld met de boot van Valencia naar Ibiza! Op deze pagina vind je handige informatie en tips als je erover denkt om met de ferry één van de eilanden van de Balearen te bezoeken.

Veerdiensten

Voor de overtocht naar deze prachtige eilanden kun je kiezen uit drie verschillende veerdiensten: Balearia, Grandi Navi Veloci en Trasmed GLE, met in totaal ongeveer 47 afvaarten per week. De exacte reistijden en beschikbaarheid van veerdiensten kunnen variëren en zijn afhankelijk van het seizoen. Hierom is het raadzaam om vooraf te reserveren en de dienstregelingen te controleren voordat je op reis gaat.

De vaartijden variëren van vijf tot vijftien uur op het water. Bij alle veerdiensten is het mogelijk om een voertuig bij te boeken, zoals een fiets, auto, camper, motor, minibus of bestelwagen. Bovendien is het toegestaan om je huisdier(en) mee te nemen, met keuzes tussen honden (minder dan 10 kg), honden (meer dan 10 kg), geleidehonden en katten.

Gedurende de verschillende overtochten kun je gebruikmaken van verschillende faciliteiten. Houd er rekening mee dat de faciliteiten kunnen variëren per maatschappij, het type ferry en de route. Ben je bijvoorbeeld specifiek op zoek naar een ferry met een cabine, dan is het verstandig om vooraf je tickets te boeken! Zo kun je controleren welke voorzieningen er beschikbaar zullen zijn op de ferry die je van plan bent te nemen.

Balearia

Balearia is een van de meest populaire veerbootmaatschappijen die de verbinding mogelijk maakt tussen Valencia en de Balearen-eilanden. Deze maatschappij staat bekend om zijn moderne en goed uitgeruste schepen. 

Bestemmingen: Met Balearia vaar je naar verschillende eilanden in de Balearen, waaronder Mallorca en Ibiza.

Voorzieningen: De schepen van de Balearia zijn voorzien van restaurants, cafés, lounges en op sommige schepen zelfs zwembaden!

Grandi Navi Veloci

GNV is een Italiaanse veerbootmaatschappij die voornamelijk opereert in de Middellandse Zee.

Bestemmingen: Met GNV vaar je naar verschillende eilanden in de Balearen, waaronder Mallorca en Ibiza.

Voorzieningen: De GNV-schepen zijn voorzien van restaurants, cafés en entertainment aan boord.

Trasmed GLE

Trasmediterranea is een Spaanse veerbootmaatschappij die uitgebreide diensten aanbiedt binnen de Middellandse Zee, inclusief de verbindingen naar de Balearen. 

Bestemmingen: Trasmediterranea heeft een keer per week een afvaart van Valencia naar Menorca.

Voorzieningen: Op deze veerdienst vind je restaurants, winkels, bars en cabines om in te overnachten.

Tickets bestellen

Als je van plan bent om de oversteek te maken vanuit Valencia met de veerboot, is het van belang om je tickets tijdig te boeken. Als je lang wacht kan het leiden tot hoge prijzen en dat wil je natuurlijk voorkomen. Direct Ferries is een handige website waar je gemakkelijk de datum en vertrektijden kunt vinden en meteen je tickets kunt bestellen.

Vertreklocatie

De haven van Valencia is gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer, de auto of te voet. Als je met de metro reist, stap dan uit bij de metrohalte Grau Canyamelar op lijn 5. Ook kun je de bus nemen richting de haven: lijn 4, 30, 95 en N8 brengen je naar de haven. 

Met de boot van Valencia naar Mallorca

Mallorca, het grootste eiland van de Balearen, staat bekend om zijn gevarieerde landschappen, prachtige bergen en idyllische baaien. Een waar genot om te verkennen!

Met de ferry van Valencia naar Mallorca doe je er ongeveer 7 uur over om de oversteek te maken. De eerste veerboot vertrekt om 21.00 uur en de laatste om 22.30 uur. Dagelijks heb je de keuze tussen 3 verschillende afvaarten en er vertrekken ongeveer 23 boten per week. Je kunt met Balearia, GNV en Trasmed de oversteek maken naar Mallorca.

  • Prijzen variëren tussen de 56 euro en 331 euro.
  • Vertreklocatie: Valencia Port

Hoe lang duurt de boot van Valencia naar Mallorca?

De boottocht van Valencia naar Mallorca duurt ongeveer 6,5 uur.

Met de boot van Valencia naar Ibiza

Ibiza is niet alleen een bekend feesteiland, maar herbergt ook vele onontdekte parels die het ontdekken meer dan waard zijn. 

Dagelijks heb je de keuze uit 2 afvaarten en vertrekken er ongeveer 17 veerboten per week richting Ibiza. De eerste veerboot vertrekt om 07.00 uur en de laatste om 23.00 uur. Je kunt met de de volgende veerdiensten een overtocht naar Ibiza maken: Balearia, GNV, Trasmed

  • Prijzen variëren tussen de 48 euro en 300 euro.
  • Vertreklocatie: Valencia Port

Hoe lang duurt de boot van Valencia naar Ibiza?

De boottocht van Valencia naar Ibiza duurt ongeveer 6 uur.

Met de boot van Valencia naar Menorca

Menorca is het iets minder bekende eiland van de Spaanse Balearen. Het is de perfecte bestemming wanneer je de drukte van de andere eilanden wilt ontvluchten en wilt genieten van een fascinerend eiland waar prachtige natuur, droomstranden en leuke activiteiten te vinden zijn.

Ongeveer 1 keer per week is er een afvaart tussen Valencia en Mahon (de hoofdstad van Menorca). Deze vaartijd is echter iets langer dan de bovengenoemde. Deze ferry vertrekt iedere zaterdag om 22.00 uur en arriveert de volgende dag rond 13.00 uur. Je kunt een overtocht maken naar Menorca met de veerdienst Trasmed.

  • Prijzen variëren tussen de 79 euro en de 277 euro.
  • Vertreklocatie: Valencia port

Hoe lang duurt de boot van Valencia naar Menorca?

De boottocht van Valencia naar Menorca duurt ongeveer 15 uur.

Tips!

  • Bekijk hier de mooiste baaitjes van Menorca!
  • Op zoek naar de leukste marktjes van Mallorca? Neem dan vooral even een kijkje op deze website!
  • Wil je graag fietsen op idyllisch Ibiza? Boek dan een tour via deze website met gids Nico!