Corpus Christi

De Latijnse benaming Corpus Christi staat voor “het lichaam van Christus”. Dit is een katholieke viering en dit wordt jaarlijks op een andere dag gevierd. In 2018 zal Corpus Christi op 31 mei plaatsvinden. Op de dagen erom heen vinden ook vaak festiviteiten plaats.

Wat

Corpus Christi is een viering vanuit de Katholieke kerk waarop wordt gevierd dat Jezus Christus in de vorm van brood en wijn zich aan de gelovigen geeft. Het brood staat voor het lichaam van Jezus en de wijn staat voor het bloed dat Jezus geofferd heeft voor de mensen.

Programma 2018

Rondom Corpus Christi vinden er verschillende processies plaats. Ook vinden er andere diverse activiteiten plaats, ook rondom 31 mei 2018. Op dit moment is het programma van Corpus Christi 2018 nog niet bekend; daarom vind je onderstaand het programma uit 2017.

Donderdag 15 juni 2017
Plechtigheid in de kerk Iglesia de Patriarca.

Vrijdag 16 juni 2017
Op vrijdag 27 mei worden de beelden (Rocas) om 09.00 uur verplaatst van het ‘Casa de las Rocas’ naar het ‘Plaza de los Fueros’. Vervolgens worden ze om 20.00 uur weer verplaatst naar het Plaza de la Virgen, daar zullen ze worden tentoongesteld. Rond 23.30 zal hier en rond de straten Calle Caballeros en Calle Serranos gedanst worden.

Corpus Cristi

Zaterdag 17 juni 2017
Om 19.30 uur worden er toneelstukjes gespeeld op het Plaza de la Virgen over Corpus Christi. 23.00 uur zal het Valenciaanse gemeente orkest optreden op het Plaza de la Virgen. Rond 00.00 gaat er nog een band door de straten waarbij er prijzen worden uitgedeeld aan verschillende balkonnetjes. Deze worden namelijk versierd tijdens Corpus Christi.

Zondag 18 juni 2017
10.30 uur Mis in de kathedraal

12.00 uur Het is om 12.00 uur mogelijk om de processie genaamd Cabalgata del Conviti te bekijken. De processie start bij het Palacio de la Generalitat waarna deze via Plaza de la Virgen, daarna loopt de tocht verder over Plaza de la Reina, door Calle del Micalet; Calle de las Avellanas; Plaza de la Almoina waarna de processie eindigt bij El Palau.

19.00 uur Een plechtige processie waarbij gestart wordt voor de ‘Puerta de los Aposteles’ de ingang van de kathedraal op het Plaza de la Virgen. De route gaat over het Plaza de la Virgen. door Calle Caballeros, Calle Bolsería, Calle Maria Cristina, Calle San Vicente Martir, Plaza de la Reina, Calle del Mar, Calle Avellanas, Plaza de la Almoina en eindigt bij de ingang van de kathedraal.

Impressie

Wil jij een indruk krijgen van de processie? Dan kun je hier het filmpje bekijken.

Comments are closed.