Voetbal

Wie aan Spanje denkt, denkt al snel aan voetbal. Het nationaal elftal en de voetbalclubs uit de Spaanse Eredivisie La Liga behoren al lange tijd tot de top van de wereld. Voor de voetballiefhebber is het natuurlijk erg leuk om tijdens een vakantie in Valencia iets van deze nationale sport mee te pakken. Met twee Valenciaanse voetbalclubs in La Liga zijn hier zeker mogelijkheden voor.

Spaans voetbal

In Spanje is voetbal enorm geliefd. De spelers in La Liga behoren tot de besten van de wereld en worden in Spanje als helden behandeld. Ook in het nationale Spaanse nieuws is er veel aandacht voor profvoetbal. Wanneer er een wedstrijd in het betaald voetbal gespeeld wordt, zitten vele barretjes vol met Spanjaarden die gezamenlijk kijken. Tijdens de wedstrijden is de sfeer meestal erg gezellig en sportief. Ook op recreatief niveau is voetbal populair. In de meeste steden vind je vele voetbalvelden en zie je vaak kinderen en volwassenen die op straat een balletje trappen.

Spaans elftal

Voetbal in Valencia

Ook in Valencia leeft het voetbal. De stad heeft twee clubs die op hoog niveau voetballen, FC Valencia CF en Levante UD die op het allerhoogste Spaanse niveau. In de buurt van Valencia is de stad Villarreal gelegen, ook zij hebben een voetbalclub die in de Primera División speelt.

Valencia CF

De meest bekende en meest succesvolle voetbalclub in Valencia is Valencia CF. Deze club is opgericht in 1919 en speelt inmiddels al vele jaren in La Liga. Het stadion van Valencia CF is Mestalla. Dit stadion ligt in het centrum van de stad en staat bekend om haar steile tribunes. Naast het bijwonen van een wedstrijd is het ook mogelijk om een rondleiding door het Mestalla stadion te krijgen. Meer informatie over deze club vind je op de pagina Valencia CF.

Valencia Levante

Levante UD

De tweede club van de stad Valencia is Levante UD. Deze club heeft iets minder successen geboekt dan FC Valencia, maar speelt regelmatig in La Liga. Een wedstrijd van Levante bijwonen, betekent dan ook dat je voetbal op topniveau ziet. Het stadion van Levante UD is gebouwd in 1961 en ligt iets verder van het centrum, meer aan de rand van de stad. Op de pagina Levante UD lees je meer over de club.

Een wedstrijd bijwonen

Ondanks dat voetbal in Spanje enorm populair is, is het vaak nog mogelijk om kort voor een wedstrijd aan kaartjes te komen. Hoeveel je betaalt voor een wedstrijd hangt natuurlijk af van je zitplaatsen en van de wedstrijd die er gespeeld wordt. Bij een reguliere wedstrijd zijn de goedkoopste kaartjes vaak rond de €35,-. Meer informatie over het kopen van tickets vind je op de pagina’s van Valencia CF en Levante UD of je kunt hier direct voetbaltickets Valencia CF aanschaffen. Voor groepen (minimaal tien personen) is het ook mogelijk om een rondleiding door Mestalla te krijgen onder leiding van een Nederlandstalige local en voetbalfanaat. Neem contact met ons op via info@verrassendvalencia.nl voor meer informatie.

Comments are closed.