Arabische restaurants in Valencia

Bij Arabische restaurants in Valencia denk je vooral aan falafel en hummus. Maar de onderstaande restaurants hebben veel meer dan dat aan te bieden. Duik in deze gezonde, kleurrijke en feestelijke cultuur en ontdek en geniet van verrassende gerechten! 

Beirut

Beirut is een Libanees restaurant met heerlijke traditionele gerechten. Hummus op verschillende manieren geserveerd, wraps met falafel, gegrilde groenten met rijst en nagerechten om je vingers bij af te likken! Dit restaurant heeft drie verschillende locaties en daarbij je zou het eten ook nog eens kunnen afhalen of laten thuisbezorgen Ga er langs na een middagje bij de Stad van Kunst enWetenschappen, na een dagje cultuursnuiven in het centrum of na een fietstochtje in het park. Je hebt bij Beirut veel verschillende menu opties. Ga bijvoorbeeld voor het proeverij menu, met driegangen! Liever een Libanese lunch? Doordeweeks heb je hier zelfs een lunchmenu voor maar €9! Bovendien is dit restaurant ook ideaal als je met kinderen bent, want ze hebben leuke speelhoekjes waar ze zich goed kunnen vermaken!

Locatie (wijk: Ruzafa)
Carrer de Mossèn Femenia 12
46006 Valencia

Openingstijden
Dinsdag t/m zondag: 13.00 – 00.00 uur

Locatie (wijk: El Grau)
Paseo de la Alameda 50, 46023
46023 Valencia

Openingstijden
Maandag t/m zondag: 13.00 – 00.00 uur

Locatie (wijk: El Pla del Real)
Carrer de Felip María Garín
46021 Valencia

Openingstijden
Maandag t/m zondag: 13.00 – 00.00 uur

Website

Kaña Makan (wijk: Ruzafa)

Als je zin hebt in Arabisch eten, maar toch graag iets van de Spaanse cultuur wilt meepakken, is Kaña Makan een goede optie! Bij dit Arabische restaurant combineren ze de montaditos (kleine belegde broodjes) en pinchos (kleine sneetjes brood) met een Mediterraanse topping en een exotische twist. Het restaurant is van binnen een kunstwerk op zich met zijn mooie felle kleuren, leuke kunstwerkjes aan de muur en gezellige zitplekjes. Heb je ondanks al deze heerlijke traditionele gerechten toch meer zin in pasta, sushi of Mexicaans? Neem dan een kijkje op de pagina internationale restaurants in Valencia.

Locatie
Calle Sueca 61
46006 Valencia
Website

Openingstijden
Dinsdag: 20.00 – 00.00 uur
Woensdag t/m zondag: 17.00 – 00.00 uur

Aljuzama (wijk: Algirós)

Aljuzama heeft een hele gevarieerde keuken. De naam van het restaurant is vernoemd naar een kruid uit Noord-Afrika die veel wordt gebruikt in traditionele Arabische gerechten. Traditioneel is het restaurant dan ook zeker, wat terug te zien is in het interieur met de prachtige patronen, kleuren en warme lichten. Maar ook op de kaart vind je dit terug. Je hebt bij Aljuzama al een proefmenu voor €14, inclusief een heerlijk exotisch dessert! Doordeweeks kun je voor €9,50 het dagmenu als lunch uitproberen.

Drankjes met alcohol ga je hier niet vinden, maar dat maakt het er niet minder op, want ze hebben wel heerlijke soorten Arabische thee, zelf gemaakte limonades en vele andere drankjes. Dat betekent dat dit een goede keus is uit de vele Arabische restaurants in Valencia als je iets traditioneels wilt!

Locatie
Plaça del Xúquer 10
46021 Valencia
Website

Openingstijden
Maandag: 13.00 – 16.30 uur en 20.30 – 00.00 uur
Dinsdag: gesloten
Woensdag t/m zondag: 13.00 – 16.30 uur en 20.30 – 00.00 uur

Baalbec (wijk: Pla del Remei)

Een stad in het land Libanon, Baalbec, daar komt de naam van het restaurant vandaan. In dit chique restaurant geniet je van de meest originele gerechten. Denk bijvoorbeeld aan geroosterde bloemkool met chili, pistaches en peterselie, of babyinktvis met zelfgemaakte harissa. Als nagerecht raden wij aan om van de chocolademousse met tahin en hazelnoten te genieten. Weetje! De chefkok van het restaurant, Steve Anderson, is de eigenaar van het restaurant en is bekend in Spanje! Hij deed onlangs mee aan de Spaanse versie van MasterCheff. En daarbij runt hij ook nog meerdere restaurants. Wie weet spot je de bekende kok wel als je er een hapje komt eten!

Locatie
Gran Via del Marqués del Túria 63
46005 Valencia
Website 

Openingstijden
Maandag t/m zondag: 09.30 – 17.00 uur en 20.00 – 00.00 uur

Comments are closed.