L’Oceanogràfic

Wie houdt er nou niet van dolfijnen, pinguïns en schildpadden?! Ben jij met de kids in Valencia, hou je ontzettend van (zee)dieren of lijkt het je leuk om meer te weten te komen over de onderwaterwereld, plan dan zeker een bezoekje aan het Oceanogràfic!

Ontwerpkunsten

Bij de Stad van Kunst en Wetenschap denken veel mensen aan Santiago Calatrava. Hij was de architect van veel van deze bijzondere gebouwen. Het Oceanogràfic is echter ontworpen door iemand anders. De Spaans-Mexicaanse architect Félix Candela Outeriño (27 januari 1910 – 7 december 1997) is verantwoordelijk voor het bijzondere gebouw. Hij is vooral bekend in de architectuurwereld door zijn rol in de ontwikkeling van Mexicaanse architectuur en in de bouwtechniek. Toen Candela van Spanje naar Mexico verhuisde, begon hij pas groot te worden in de architectuur. Hiervoor deed hij al de studie voor architect, maar doordat hij meevocht in de Spaanse Burgeroorlog tegen generaal Franco werd hij het land uitgezet. Toen Candela in Mexico woonde, was hij verantwoordelijk voor meer dan 300 werken en 900 projecten. Hij heeft onder andere hotels, kerken, markten en clubs ontworpen. Zijn laatste project startte in 1994: het Oceanogràfic. In 1997 overleed Candela op 87-jarige leeftijd. Vijf jaar later werd zijn laatste werk voltooid.

Vermijd de wachtrij – Bestel je tickets van tevoren

Geen zin om in de rij te wachten bij het Oceanogràfic en direct naar binnen te mogen en alle dieren te bewonderen? Bestel dan je kaartje(s) van tevoren. Per e-mail krijg je de kaartjes toegestuurd. Neem zelf de kaartjes mee en laat je bezoek aan het Oceanografic direct beginnen! Bestel je tickets hier.

Een oceaan in Valencia

Het Oceanogràfic is het grootste aquarium van Europa met meer dan 500 diersoorten en 40.000 dieren. Al deze dieren zijn verdeeld in negen delen met elk haar eigen kenmerken:
– Mediterráneo: aquarium met flora en fauna uit de Middellandse Zee.
– Humedales Aviario: watervogels uit de Spaanse moerassen & tropische mangroves. Je vindt hier prachtige vogels, maar als je goed kijkt, kun je hier ook schildpadden vinden!
– Templados: aquarium met fauna uit gematigde zeeën. Je vindt hier ook bassins met gewone zeehonden en Magelhaenpinguïns. Leuk om te weten is dat je ook pinguïns kunt voeren tijdens etenstijd (om 14:30)! Bij het kopen van je kaartje moet je dan even aangeven dat je de pinguïns wil voeren. Je betaalt dan €3,00 extra.
– Tropicales y Corales: aquarium met flora en fauna uit de tropische zeeën. Je komt hier ook de prachtigste koraalriffen tegen!
– Islas: onderdeel dat is gebaseerd op de eilanden langs de Zuid-Amerikaanse kust. Je vindt hier Patagonische zeeleeuwen.
– Mar Rojo: aquarium met vissen uit de Rode Zee.
– Ártico y Antártico: in dit aquarium zijn rotskliffen en ijsblokken… en walrussen, witte dolfijnen (beluga whales) en ezelspinguïns.
– Océanos y Tiburónes: dit is een van de meest bijzondere onderdelen van het Oceanografic. In een lange tunnel loop je onder grote haaien (o.a. zandtijgerhaai en de verpleegsterhaai). Een leuk weetje: Spaanse kindjes kunnen hun verjaardag vieren in het Oceanografic en in de tunnel onder de haaien slapen. Dan wordt er een groot slaapfeestje georganiseerd. Spannend!
– Delfinario: het dolfijnenbassin. Dit dolfinarium is ook een van de grootste ter wereld en wel de grootste van Europa! Er zijn vijf zwembaden waar ongeveer 30 dolfijnen in kunnen. Er is ook een tribune waar je elke dag van de dolfijnenshow kunt genieten.

oceanografic

Bijzondere activiteiten

– Trainer voor een dag:

Tijdens deze dag kan jij trainer voor een dag zijn. De dag begint met een tour door het noordpoolgebied waar je veel info krijgt over de beluga’s en walrussen en je bent aanwezig bij het voeren. Je wordt daarna meegenomen naar de keuken voor de bereiding van de voedertijd of je doet mee met een trainingssessie in het dolfinarium. Tot slot ga je naar het ARCA del Mar waar je met schildpadden, zeehonden en zeeleeuwen gaat werken.
Elke dag van 10:00 – 17:00 met max. 2 personen (ouder dan 18 jaar)
€ 225 p.p.
Reserveren: +34 902 100 031

– Achter de schermen

Altijd al willen weten hoe het er achter de schermen aan toe gaat bij een echt aquarium? Dan wordt jouw droom werkelijkheid bij het Oceanogràfic. Tijdens deze tour krijg je de technische aspecten van het aquarium te zien, bezoek je de keukens waar het eten voor de voedertijden wordt bereid, bekijk je de aquaria van bovenaf en zie je verschillende dieren van dichtbij.
Elke dag om 12:30 (in Spaans, informeer bij het Oceanogràfic voor de rondleidingen in andere talen) met minimaal 2 personen en maximaal 15 personen.
€ 13 p.p.
Reserveren: +34 902 100 031 (bel vooral even van te voren wanneer je een rondleiding in een andere taal wil)

– Zwemmen met haaien (voor de echte durfal!)

Duik tussen de haaien in het grootste aquarium van Europa… Het is een onvergetelijke ervaring tussen deze bijzondere wezens. Tijdens het duiken ben je omringd door 1.350 dieren van 51 verschillende soorten (o.a. stierhaaien, grijze haaien, zonnebaarzen en zaagvissen).
Woensdag, zaterdag en zondag van 9:00 – 11:30 (briefing van 9:00 – 10:45 en duiken van 10:45 – 11:30)
€ 290 p.p. (ouder dan 18 jaar met duikbrevet met minimaal 10 eerder gemaakte duiken)
Reserveren: +34 902 100 031 (je dient minimaal zeven dagen van te voren te reserveren)
Belangrijk: duikers dienen in het bezit te zijn van een duikbrevet

BannerCAC

Locatie
Oceanogràfic
Calle Eduardo Primo Yúfera (zonder nummer)

Openingstijden
Ma t/m zo van 10:00 – 18:00/20:00/01:00 (afhankelijk van dag en maand)
Enkele keren per jaar van 12:00 – 18:00
Kijk hier voor het overzicht per dag.

Humedales Aviario
De volière heeft aangepaste openingstijden, afhankelijk van biologische criteria, voedertijden en trektijden. Met slecht weer is er kans op een gedeeltelijke sluiting tijdens de dag.

Entree
€ 28,50 (volwassenen)
€ 24,20 (studenten)
€ 21,50 (kinderen van 4 t/m 12 jaar, 65+-ers)
€ 19,10 (groepen vanaf 15 personen)
Gratis (kinderen t/m 3 jaar)
Bestel je tickets hier!

Tips

– Een aantal keer per jaar zijn er speciale toegangstarieven bij het Oceanogràfic, bijvoorbeeld met feestdagen. Houd hiervoor de facebookpagina of twitterpagina. van Verrassend Valencia in de gaten.
– Wil je naar de dolfijnenshow in het hoogseizoen? Wees dan op tijd (zo’n 30 minuten van te voren). Het dolfinarium vult zich meestal ontzettend snel!
– Vergeet vooral niet om je heen te kijken in het Oceanogràfic. Er is namelijk een botanische tuin in het park met bijzondere bomen, bloemen en planten.

Comments are closed.