L’Oceanogràfic

Onderwerpen

Wie houdt er nou niet van dolfijnen, pinguïns en schildpadden?! Ben jij met de kids in Valencia, houd je van (zee)dieren of lijkt het je leuk om meer te weten te komen over de onderwaterwereld, plan dan zeker een bezoekje aan het L’Oceanogràfic!

Ontwerpkunsten

Bij de Stad van Kunst en Wetenschap kan er worden gedacht aan Santiago Calatrava. Hij was de architect van veel van deze bijzondere gebouwen. Het Oceanogràfic is echter ontworpen door iemand anders. De Spaans-Mexicaanse architect Félix Candela Outeriño (27 januari 1910 – 7 december 1997) is verantwoordelijk voor het bijzondere gebouw. Hij is vooral bekend in de architectuurwereld door zijn rol in de ontwikkeling van Mexicaanse architectuur en in de bouwtechniek. Toen Candela van Spanje naar Mexico verhuisde, begon hij pas groot te worden in de architectuur. Hiervoor deed hij al de studie voor architect, maar doordat hij meevocht in de Spaanse Burgeroorlog tegen generaal Franco werd hij het land uitgezet. Toen Candela in Mexico woonde, was hij verantwoordelijk voor meer dan 300 werken en 900 projecten. Hij heeft onder andere hotels, kerken, markten en clubs ontworpen. Zijn laatste project startte in 1994: het Oceanogràfic. In 1997 overleed Candela op 87-jarige leeftijd. Vijf jaar later werd zijn laatste werk voltooid.

Vermijd de wachtrij – Bestel je tickets van tevoren

Geen zin om in de rij te wachten bij het Oceanogràfic en direct naar binnen te mogen en alle dieren te bewonderen? Bestel dan je kaartje(s) van tevoren. Per e-mail krijg je de kaartjes toegestuurd. Neem zelf de kaartjes mee en laat je bezoek aan het Oceanografic direct beginnen!

Een oceaan in Valencia

Het Oceanogràfic is het grootste aquarium van Europa met meer dan 500 diersoorten en 40.000 dieren. Al deze dieren zijn verdeeld in twaalf delen met elk eigen kenmerken:
Mediterráneo: aquarium met flora en fauna uit de Middellandse Zee.
Humedales: watervogels uit de Spaanse moerassen & tropische mangroves. Je vindt hier prachtige vogels, maar als je goed kijkt, kun je hier ook schildpadden vinden!
Templados y Tropicales: aquarium met fauna uit gematigde en tropische zeeën. Je vindt hier ook bassins met gewone zeehonden en Magelhaenpinguïns. Je komt hier ook de prachtigste koraalriffen tegen!
Islas: onderdeel dat is gebaseerd op de eilanden langs de Zuid-Amerikaanse kust. Je vindt hier Patagonische zeeleeuwen.
Mar Rojo: aquarium met vissen uit de Rode Zee.
Ártico: in dit aquarium vind je walrussen en witte dolfijnen (beluga walvissen).
Antártico: in dit aquarium zijn rotskliffen en ijsblokken… en pinguïns.
Océanos: dit is een van de meest bijzondere onderdelen van het Oceanografic. In een lange tunnel loop je onder grote haaien (onder andere de zandtijgerhaai en de verpleegsterhaai). Een leuk weetje: Spaanse kindjes kunnen hun verjaardag vieren in het Oceanografic en in de tunnel onder de haaien slapen. Dan wordt er een groot slaapfeestje georganiseerd. Spannend!
Delfinario: het dolfijnenbassin. Dit dolfinarium is ook een van de grootste ter wereld en wel de grootste van Europa! Er zijn vijf zwembaden waar ongeveer 30 dolfijnen in kunnen.
Cocodrilario: zoals de naam het al verklapt… Hier vind je krokodillen.
Medusas: je vindt in het aquariumpark ook een kwallengedeelte.

Bijzondere activiteiten

Achter de schermen

Altijd al willen weten hoe het er achter de schermen aan toe gaat bij een echt aquarium? Dan wordt jouw droom werkelijkheid bij het Oceanogràfic. Tijdens deze tour krijg je de technische aspecten van het aquarium te zien, bezoek je de keukens waar het eten voor de voedertijden wordt bereid, bekijk je de aquaria van bovenaf en zie je verschillende dieren van dichtbij. Dit wordt elke dag georganiseerd met minimaal 2 personen en maximaal 15 personen. Informeer bij het Oceanogràfic (+34 960 470 647) voor de rondleidingen in het Engels. Deze activiteit kost €12,00 per persoon.

Slapen tussen de haaien

Slaap tussen de haaien in het grootste aquarium van Europa… Het is een onvergetelijke ervaring tussen deze bijzondere wezens. De activiteit kan iedere maand op bepaalde dagen geboekt worden (bekijk voor de specifieke dagen de website). Op de eerste dag verwelkomt Oceanogràfic je om 20.00 uur, gevolgd door een heerlijk diner bij Restaurant Océanos om 21.15 uur. Vervolgens is er een spannende avondactiviteit en gaan de lichten uit rond 00.00 uur. Op de tweede dag wacht er in de ochtend een heerlijk ontbijtje op je in het Restaurant Océanos, gevolgd door de gehele dag gratis toegang in het Oceanogràfic. De activiteit kost €105,00 per persoon en reserveren doe je door te bellen naar +34 960 470 647.

BannerCAC

Praktische informatie

 • Oceanogràfic
  Carrer d’Eduardo Primo Yúfera (zonder nummer)
 • Website
 • Openingstijden:
  Maandag t/m zondag: 10.00 – 18.00/20.00/1.00 uur (afhankelijk van dag en maand)
  Enkele keren per jaar: 12.00-18.00 uur
  Bekijk het overzicht per dag.

  Humedales Aviario
  De volière heeft aangepaste openingstijden, afhankelijk van biologische criteria, voedertijden en trektijden. Met slecht weer is er kans op een gedeeltelijke sluiting tijdens de dag.

 • Toegangsprijzen:
  €34,70 (volwassenen)
  €25,75 (65+ en kinderen van 4-12 jaar)
  Gratis voor kinderen t/m 3 jaar

Tips

 • Wil je verrassende weetjes horen over de Stad van de Kunst en Wetenschap en ben je met een groep? Boek dan bij ons een CAC rondleiding met enthousiaste Nederlandstalige gids!
 • Een aantal keer per jaar zijn er speciale toegangstarieven bij het Oceanogràfic, bijvoorbeeld met feestdagen. Houd hiervoor de Facebook pagina van Verrassend Valencia in de gaten.
 • Vergeet vooral niet om je heen te kijken in het Oceanogràfic. Er is namelijk een botanische tuin in het park met bijzondere bomen, bloemen en planten.