Tattoo shops

Onderwerpen

Ben je al vaker onder de naald gegaan of heb je besloten om je allereerste tatoeage in Valencia te laten zetten? In de stad heb je genoeg leuke en bijzondere tattoo shops waar je op een professionele wijze je lichaam kunt laten decoreren. De beste zorg voor je tatoeage, tattoo shops in Valencia en alles wat je moet weten over het zetten van een tattoo in Spanje kun je hieronder lezen!

Een tatoeage laten zetten in Valencia

Of het nou gaat om een bijzondere herinnering, iets wat je altijd bij je wilt dragen of gewoon omdat je het mooi vindt… een tatoeage is iets speciaals wat je voor altijd met je meedraagt. Je wilt dan ook dat dit door een professioneel tatoeëerder gezet wordt. Hieronder vind je enkele tattoo shops in Valencia op een rij.

No Land Tattoo Parlour

Deze bekende tattoo shop is naast nationaal ook uitgegroeid tot een internationaal bekende studio. De shop is ingericht in de 19e eeuwse Victoriaanse stijl met een knipoog naar de bekende Amerikaanse serie Twin Peaks. In april 2016 openden deze tattoo shop zijn deuren, maar aan het hoofd van de studio staat Sento, een ervaren tattoo-artiest die al meer dan 20 jaar geleden zijn passie voor tatoeëren vond. Hij bracht de beste nationale en internationale tattoo artiesten bij elkaar en samen hebben zij deze mooie tattoo shop opgericht!

 • Carrer de Lepant 13
 • Website
 • Dinsdag t/m zaterdag: 11.00 – 04.00 uur en 16.30 – 20.30 uur

Tatuarte Valencia

Gelegen naast de Torres de Serranos staat een team van gespecialiseerde tatoeageartiesten voor je klaar. Tatuarte is in 1984 opgericht en heeft dus al meer dan 30 jaar ervaring. Dit maakt deze studio tot een van de meest ervaren tattoo shops in Valencia, waardoor ze tatoeages van de hoogste kwaliteit kunnen bieden. Het gespecialiseerde team adviseert je tijdens het hele proces. Van de keuze, de eerste schetsen tot aan de nazorg van je tatoeage. Je kunt hier trouwens ook terecht als je een piercing wilt laten zetten.

 • Plaça dels Furs 2
 • Website
 • Dinsdag t/m zaterdag: 11.00 – 14.00 uur en 15.30 – 20.00 uur

Noble Art

Het team van deze tattoo shop is samengesteld uit kunstenaars die gespecialiseerd zijn in de meest uiteenlopende stijlen. Je kunt hier terecht voor onder andere realisme in zwart en wit, suggestieve hyperrealisme, dotwerk en traditionele Japanse tatoeages. Het team steekt veel werk in het creëren van de perfecte tatoeage. Na een bezoekje aan deze tattoo studio in Valencia loop je met een echt kunstwerkje weer naar buiten!

 • Locatie Ruzafa
  Av. del Regne de València, 8,
 • Website
 • Maandag t/m zaterdag: 10.00 – 20.00 uur
 • Locatie Algirós
  Carrer de Ramon Llull 41
 • Website
 • Maandag t/m zaterdag: 10.00 – 20.00 uur

Wanneer mag je een tattoo laten zetten in Spanje?

In Nederland gelden bepaalde regels voor het zetten van een tatoeage. Ook in Spanje zijn er regels voor het zetten van een tattoo opgenomen in de wetgeving. Zo bepaalt de Spaanse wet dat 17 jaar de minimumleeftijd is voor minderjarigen om een tatoeage of een piercing te laten zetten. Je moet dan nog wel vergezeld worden door een volwassene en schriftelijk toestemming hebben van je ouders. Vanaf 18 jaar heb je geen ouderlijke toestemming nodig en hoef je ook niet vergezeld te worden door een volwassene.

Het is helaas niet voor iedereen aan te raden om een tatoeage te nemen. Zo wordt het mensen met een ziekte en verlaagde afweer geadviseerd om juist geen tatoeage te laten zetten. Mocht je twijfelen over je gezondheidssituatie en of het verstandig is om een tattoo te laten zetten, kun je dit het beste overleggen met een arts.

De GGD in Nederland raadt in ieder geval een tattoo af bij de volgende situaties:

 • Diabetes
 • Chronische huidziekte
 • Allergie voor inkt/metaal
 • Zwangerschap
 • Wanneer je borstvoeding geeft
 • Stollingsproblemen

Ook valt het sterk af te raden om een tatoeage te zetten op plekken die bestraald zijn, waar een litteken zit en waar de huid geïrriteerd is.

Een goede voorbereiding…

…is het halve werk! Weet je uiteindelijk welke tatoeage je wilt, op welke plek en een tattoo shop waar je hem wilt laten zetten? Dan zijn hier een paar laatste tips, waarmee je voorbereid de tattoo shop instapt.

 • Check ten eerste of je een geldig ID-bewijs bij je hebt, wanneer je 17-18 jaar bent.
 • Ook is het belangrijk dat je met een goed verzorgde huid onder de naald gaat. Wanneer je bijvoorbeeld verbrand bent of aan het vervellen bent ,verhoogt dit het risico op littekenweefsel.
 • Neem geen alcohol of drugs 24 uur voordat je een bezoekje brengt aan de tattoo shop. Het gebruik van deze middelen kan leiden tot bloedingen, waardoor het genezingsproces wordt vertraagd.
 • Zorg er tot slot voor dat je goed bent uitgerust! Hierdoor wordt de procedure makkelijker en ervaar je minder pijn.

Ik heb een tattoo laten zetten en nu?

Smeer je gloednieuwe tatoeage regelmatig in met een after tattoo gel. Probeer dit tijdens de eerste vier dagen minstens twee keer per dag te doen. Wanneer je tatoeage nog niet is genezen, is het belangrijk om niet te lang te badderen of te douchen. Dit zorgt er namelijk voor dat de inkt uit je huid trekt, waardoor het uiterlijk van de tatoeage wordt aangetast. Probeer de wond wel zo schoon mogelijk te houden door zweet en vuil te vermijden. Dit kan namelijk leiden tot ontstekingen.

In Valencia schijnt er vaak een lekker zonnetje. Echter is zonlicht de grootste vijand van een nieuwe tatoeage. De felle stralen van de zon kunnen de tatoeage verbleken. Zorg dus dat je tatoeage niet in de zon komt. Tijdens het helen van je gloednieuwe tattoo is het heel normaal als de huid een beetje gaat irriteren. Vermijd krabben! Hiermee kun je namelijk je tatoeage beschadigen. Tot slot is het belangrijk dat de tattoo wordt gereinigd. Een normale douchegel is hiervoor niet geschikt, omdat er vaak te veel parfum in zit. Er zijn gelukkig genoeg parfumvrije douchegels ontwikkeld om je tattoo te kalmeren, te verzorgen en te reinigen.

Tip

 • Nog op zoek naar inspiratie voor een mooie tattoo? Op de website van Tattoo Platform staat een verzameling van voorbeelden en artikelen die je op leuke ideeën kunnen brengen!