Beleef!

Onderwerpen

De feestdagen in Spanje en Valencia worden anders gevierd dan dat wij ze in Nederland kennen. Ook zijn er veel meer feestdagen per jaar. Daarnaast worden er jaarlijks veel (sport)evenementen en festivals georganiseerd waarbij de Valenciaanse gewoonten en tradities naar boven komen. Het is ontzettend leuk om Valencia te leren kennen bijvoorbeeld tijdens Las Fallas. Beleef Valencia!

Feestdagen

De Spanjaarden houden wel van een feestje, ze hebben namelijk ook erg veel feestdagen! Niet alleen Spanje in het algemeen, maar elke regio, provincie of stad heeft ook weer zijn eigen feestdagen. Als jij naar Valencia gaat, is het handig om te weten of er een feestdag is gedurende jouw verblijf in Valencia, de winkels zijn namelijk vaak gesloten! Lees meer over wanneer welke nationale en lokale feestdag is op de pagina feestdagen.

Agenda

Benieuwd welke evenementen en activiteiten er plaatsvinden in Valencia wanneer jij de stad bezoekt? Kijk dan op de pagina Agenda en doe inspiratie op!

Fallas

In maart vindt het bekendste feest van Valencia plaats. Las Fallas met haar optochten, Fallera’s en mascletas. Jaarlijks komen er ongeveer twee miljoen mensen dit spektakel aanschouwen. Het is echt een aanrader om in deze periode in Valencia te zijn. Informatie vind je op Las Fallas.

Festiviteiten en evenementen

Jaarlijks zijn er weer verschillende festiviteiten en evenementen aan de gang in Valencia, en wie weet is er wel een festiviteit tijdens jouw verblijf! Lees over de jaarlijkse festiviteiten en evenementen in Valencia.

Kerst

Ben je rond de feestdagen in Valencia? Dan zal je hoogstwaarschijnlijk geen witte Kerst tegemoet gaan. In Valencia kan het rond de feestdagen zelfs nog zulk lekker weer zijn dat je in een shirt op een terras in het zonnetje kan zitten. Tijdens de feestdagen is Valencia wel helemaal in Kerstsferen. Wat er te doen valt, kun je lezen op Kerst in Valencia.

Oud & Nieuw

Wanneer je Valencia rond de jaarwisseling bezoekt, zal er van alles te beleven zijn. Een hoop kerst-achtige taferelen, zoals schaatsen, kerstbomen en meer. Vuurwerk? Dat zul je misschien niet spotten. Op de pagina Oud & Nieuw vind je meer informatie.

Seizoenen in Valencia

Winter, lente, zomer en herfst… Elk seizoen heeft wel iets bijzonders in Valencia. Zo zijn de sinaasappels op hun best in de winter. Maak je in de lente het grootste feest van de stad mee; Las Fallas. In de zomer kun je genieten van de heerlijke stranden en baaitjes in Valencia en omgeving. En met een heerlijk najaarszonnetje zit je ook goed in Valencia. Lees verder op seizoenen in Valencia.

Semana Santa

Wat we in Nederland kennen als Eerste en Tweede Paasdag, is in Valencia een hele Paasweek. In deze week wordt de laatste week van Jezus nagespeeld met processies en beelden. Meer (achtergrond)informatie vind je op Semana Santa.

Sportevenementen

Spanje is niet alleen een voetballand, er worden nog veel meer sporten beoefend en -evenementen georganiseerd. Denk aan tennistoernooien, basketbal en nog veel meer. Kijk op de pagina Sportevenementen wat er zoal plaatsvindt in Valencia en omgeving.

Tomatina

Honderden kilo’s tomaten worden er overgegooid. De mensen hebben zwembrilletjes op. Er zijn wel regels. Dit is het Tomatina festival. In Buñol, een klein dorpje buiten Valencia, wordt dit festival gehouden. Jaarlijks komen er honderden mensen op Tomatina af. Meer informatie over dit voedselgevecht vind je op Tomatina.

Valentijnsdag

14 februari; de dag van de liefde. Is het plan om deze dag door te brengen in Valencia? Dan is het een ideetje om je er misschien een beetje op voor te bereiden. Op de pagina Valentijnsdag vind je meer informatie.