Mestalla rondleiding in Valencia

Onderwerpen

Mestalla. Alleen de naam al heeft iets magisch. Het is de naam van het prachtige, oude stadion van de trots van de stad Valencia: voetbalclub Valencia CF. Tijdens de stadiontour wordt je meegenomen door de fascinerende voetbaltempel Mestalla. Het stadion waar Valencia CF heroïsche wedstrijden heeft gespeeld tegen zo’n beetje de gehele (inter)nationale voetbalelite. Ben je met een groep voetballiefhebbers? Twijfel dan niet en ga mee met onze Mestalla rondleiding voor een echte indruk van de voetbalcultuur in Valencia!

Mestalla rondleiding inclusief souvenir 

Is jouw groep helemaal gek van voetbal en zijn jullie ook zo benieuwd naar de thuishaven van de grootste voetbalclub van Valencia? Ga dan mee met onze Mestalla rondleiding! We doorkruisen het stadion van onder tot boven, van de tribune via de kleedkamers tot aan het veld en nog veel meer verrassende, verborgen ruimtes. De mooiste voetbalverhalen over spelers, bijzondere fans en de huidige stand van zaken. Alles komt voorbij in deze stadiontour en ook het Nederlands/Belgisch tintje zal niet ontbreken. Als extraatje hebben we ook een verrassende souvenir voor je aan het einde van de tour. Het zal niet voor het eerst zijn dat Valencia CF er na de stadiontour een paar fans bij heeft!

Ontdek de geheimen van Mestalla

De Mestalla Forever Tour die de club zelf organiseert, wordt standaard in het Spaans en het Engels aangeboden. Als je er voor kiest met ons mee op pad te gaan, luistert het natuurlijk een stuk lekkerder aangezien de gids gewoon Nederlands praat. Onze Nederlandse local en voetbalfanaat Benjamin neemt je graag mee op ontdekkingsreis door misschien wel het oudste stadion van Spanje. Een interactieve tocht en dé manier om één van de oudste stadions van Spanje te ontdekken. Misschien heb je geluk en speelt Valencia C.F. een thuiswedstrijd tijdens jouw verblijf in de stad. Geweldig leuk om een wedstrijd te bezoeken, uiteraard, maar het stadion echt beleven doe je volgens Benjamin pas tijdens een stadiontour die je meeneemt langs alle geheimen van de club en de voetbaltempel. Als je een wedstrijd bezoekt en ook graag de Mestalla rondleiding wilt doen, is het aan te raden de tour éérst te doen. Dan kun je tijdens de wedstrijd volop genieten van alle ins en outs die je al te horen hebt gekregen.

Over Benjamin

Benjamin is die typische gast die het liefst de hele dag alleen maar over voetbal praat. De perfecte man dus voor een rondleiding door een voetbalstadion! Toen hij jaren geleden naar Valencia verhuisde, was hij binnen een week organisator van vriendschappelijke voetbalwedstrijden voor locals. Een jaar later volgde zijn ‘grote transfer’ naar een officiële club waar hij een seizoen geschitterd heeft in een team wat verder alleen maar bestaat uit Spanjaarden. Inmiddels heeft hij zijn voetbalschoenen aan de wilgen gehangen, maar hij is nog net zo gek van het spelletje als altijd. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat Benjamin sinds kort een seizoenkaart heeft van ‘die andere club uit Valencia’, namelijk Levante UD (“Je moet wat als de seizoenkaarten van Valencia uitverkocht zijn”), maar de liefde voor het prachtige Mestalla gaat niet zomaar voorbij.

Rondom het stadion 

Wat ook bijdraagt aan het magische karakter van Mestalla is de ligging van het stadion. Middenin een woonwijk! Pas als je het stadion al bijna kunt aanraken heb je in de gaten dat je er voor staat. In de buurt vind je veel bars en restaurants waar je heerlijk een terrasje kunt pakken voor of na de rondleiding. Ben je op zoek naar een leuk restaurantje? Op de pagina restaurants hebben wij de lekkerste restaurants in Valencia voor je op een rijtje gezet! Vlakbij de verzamelplek voor de Mestalla rondleiding kun je de bar van Manolo bezoeken. Hij is een trouwe bezoeker van de wedstrijden van het Spaanse nationale elftal en heeft altijd een hele grote trommel bij zich, genaamd, ´bombo´. Zijn bar is een waar museum waar Manolo zelf ook nog regelmatig aanwezig is. Bestel een lekker biertje, misschien wel door de legende zelf getapt!

Officiële Valencia CF souvenirs scoren

Ben je na de Mestalla rondleiding helemaal verkocht en kun je als nieuwe fan niet wachten om een shirtje te kopen? De Valencia CF fanshop zit pal naast het stadion, dus je kunt meteen door om te shoppen!

Praktische informatie

Hieronder nog wat praktische informatie over de Mestalla rondleiding door Verrassend Valencia.

Voor wie: grote groepen, vanaf 10 personen
Starttijd: in de ochtend tussen 10.30-14.00 uur en in de middag tussen 15.45-19.00 uur.
Let op: niet iedere dag zal ieder tijdstip beschikbaar zijn. Dit heeft te maken met het aantal aanvragen en de toestemming van Valencia C.F. om een tour te geven.
Duur: de tour duurt 1 uur, met voldoende tijd om overal waar je maar wilt foto’s te maken!
Prijs: €19,50 per persoon. Bij minimaal 20 deelnemers is de prijs €17,50 per persoon.
Inclusief: enthousiaste, voetbalgekke, Nederlandstalige gids tijdens de Mestalla Forever Tour en een Valencia CF souvenir om mee naar huis te nemen!

Reserveren


Overig

  • De Mestalla stadiontour gaat door bij een groepsgrootte van minimaal 10 personen.
  • Wij sluiten met onze Verrassend Valencia stadiontour aan bij een reguliere tour, omdat wij helaas geen toestemming hebben om op eigen houtje door het stadion te wandelen. Het grote verschil en het grote voordeel is dat Benjamin alle informatie in het Nederlands zal vertellen. Bovendien heeft hij exclusieve aandacht voor de groep die via Verrassend Valencia geboekt heeft, dus vraag hem gerust alles tijdens de tour!