Koffietentjes

In Spanje kan je bij elk café of restaurant wel een café con leche bestellen, maar er zijn een paar speciale tentjes in Valencia waar je terecht kan voor écht lekkere koffie. Verrassend Valencia heeft voor jou een aantal speciaalzaken op een rijtje gezet die je niet mag missen als je van goede koffie houdt.

LOS PICOS

De barista’s van Los Picos Café zetten voor jou de heerlijkste koffie. Er is keuze uit verschillende koffiesoorten, afhankelijk van jouw voorkeur en het seizoen. De barista’s weten veel over de oorsprong van de koffie en de verschillende roosters die gebruikt zijn voor het branden van de koffiebonen. Naast het brede scala aan koffie kun je hier ook terecht voor heerlijke toast met topping, taartjes en andere zoetigheden. Los Picos heeft een knus terras met uitzicht op het gezellige Plaça de Manuel Granero.

Locatie
Ruzafa (L’Eixample)
Plaza Manuel Granero 20
46006 Valencia
Facebook                     

Openingstijden
Dinsdag t/m vrijdag: 09.00 – 15.00 uur
Zaterdag en zondag: 09.30 – 15.00 uur

BEAT BREW BAR

Bij deze hippe spot kun je genieten van speciale koffies, verse smoothies en sapjes. Er wordt uitsluitend gewerkt met organische producten en als je een café con leche bestelt, is er keuze uit verschillende soorten melk, zoals sojamelk en havermelk. De eigenaren van deze koffietent zijn gepassioneerd en ervaren, en dat merk je. Door het fijne interieurdesign en de warme sfeer voel je je snel thuis. Er zijn veel verschillende opties en combinaties mogelijk qua koffie, dus kom vooral terug om weer iets nieuws uit te proberen. Op een warme Spaanse zomerdag kun je hier ook een heerlijke ijskoffie bestellen.

Locatie
Cuitat Vella
Carrer de Murillo 22
46001 Valencia
Website                     

Openingstijden
Maandag t/m zaterdag: 11.00 – 17.30 uur

BLUEBELL COFFEE

Bluebell Coffee heeft als missie om speciale koffie van hoge kwaliteit in Valencia aan te bieden. In dit schattige café worden zelfs eigen bonen gebruikt. Door te werken met kwaliteitsproducten en gecertificeerde barista’s, weet Bluebell heerlijke koffies te maken. Als je thuis ook zo’n lekker bakkie wilt maken, kan je een zak koffiebonen kopen. De zaak heeft een frisse uitstraling en heeft zelfs een knusse patio achterin. Naast koffie verkopen ze zelfgemaakte zoetigheden en broodjes. Je kan hier ook terecht voor een heerlijke brunch.

Tip! Tijdens de verschillende workshops die hier gegeven worden, kan je alle ins- en outs van het maken van koffie leren. Deze workshops zijn echter alleen in het Spaans.

Locatie
Ruzafa (L’Eixample)
Carrer de Buenos Aires 3
46006 Valencia
Website                     

Openingstijden
Maandag t/m zondag: 09.00 – 16.00 uur

COFFEE TIME ARTISAN ROASTERS

In de Mercado de Ruzafa vind je dit leuke koffieplekje. Ze gebruiken altijd producten van goede kwaliteit en hebben een professioneel team dat voor je klaar staat. Als je tips nodig hebt over hoe je thuis goede koffie maakt,  vraag het gerust. Zelf brouwen ze op allerlei manieren koffie: van een French press tot een Chemex. Vooral de Valenciaanse Cappuccino is hier heerlijk, je zal geen spijt krijgen als je deze bestelt. Er zijn hier geen zitplekken, maar je kunt je koffie aan de bar opdrinken net zoals de locals, of een koffie to go (in het Spaans ‘para llevar’) bestellen om vervolgens de markt te verkennen!

Locatie
Ruzafa (L’Eixample)
Plaça del Baró de Cortés 24
46006 Valencia
Website                                    

Openingstijden
Maandag t/m zaterdag: 08.00 – 15.00

IKORE KOFI

De barista’s van deze fijne spot in Ruzafa maken heerlijke koffie voor je klaar. De bonen worden achter in het café gebrand, dus verser vind je het niet! Een americano, een café con leche of een ijskoffie voor op de warme zomerdagen; bij Ikore Kofi hebben ze het allemaal. Ze verkopen hier ook zakken koffiebonen en zelfs verschillende koffieapparaten. Leuk voor thuis! Fun fact: bij Coffee Time Artisan Roasters in de Mercado Ruzafa worden de koffiebonen van Ikore Kofi gebruikt en verkocht. 

Locatie
Ruzafa (L’Eixample)
Carrer de Pere III el Gran 36
46005 Valencia
Website                 

Openingstijden
Maandag t/m zaterdag: 09.00 – 14.00 en 16.00 – 19.00 uur                    

BLACKBIRD CAFÉ

Blackbird Café weet je te overweldigen met heerlijke koffie én een korte uitleg waar de koffie vandaan komt. Ze hebben allerlei speciale koffies, gemaakt door professionele en gepassioneerde barista’s. De sfeer is erg open en je voelt je hier meteen welkom. In de vitrine liggen verse cakes, taarten, donuts en andere dulces. Dat wordt een moeilijke keuze!

Locatie
Ruzafa (L’Eixample)
Carrer de la Reina Na Maria 7
46006 Valencia
Website                     

Openingstijden
Maandag t/m zondag, m.u.v. woensdag: 09.00 – 20.00 uur

RETROGUSTO COFFEEMATES

Deze hippe spot ligt in de prachtige Mercado Central. Als je je bezoek aan de markthal wil combineren met een lekkere cortado, dan ben je hier op de juiste plek. Echt een must go voor koffieliefhebbers! De eigenaren van Retrogusto Coffeemates hebben jarenlang geëxperimenteerd met de variabelen druk, temperatuur en tijd tijdens het bereiden van koffie. Zij streefden ernaar om het beste koffierecept te ontwikkelen. Het resultaat liegt er niet om, je kunt hier echt een heerlijk bakkie krijgen! En als je op een warme Valenciaanse zomerdag zin hebt in iets verkoelends, haal dan een lekkere ijskoffie.

Locatie
Mercat Central
Plaça Cuidad de Brujas
46001 Valencia
Website                                    

Openingstijden
Maandag t/m zaterdag: 07.00 – 15.00

CAFÉS VALIENTE

Al sinds 1955 streeft Cafés Valiente ernaar om te blijven ontwikkelen op het gebied van koffie. Ze zijn leergierig en willen hun kennis over koffie overbrengen naar de klanten. Dit merk je zeker! Cafés Valiente heeft de beste koffiebonen uitgezocht en op een professionele manier gebrand. Uiteindelijk zorgt dit voor een heerlijk bakkie! Dit café is gevestigd op meerdere plekken in Valencia. Tegenover de Mercado de Ruzafa zit onze favo!

Locatie
Ruzafa (L’Eixample)
Plaza Barón De Cortés 8
46006 Valencia
Website

Openingstijden
Maandag t/m zondag: 09.00 – 17.00 uur

Un café, por favor

Zin in een kop koffie, maar weet je niet welke koffie je moet bestellen? Wij helpen je graag op weg!

Soorten koffie

Café con leche wordt vaak gedronken in Spanje, vooral tijdens het ontbijt. Als je normaal graag cappuccino bestelt, dan kun je in Spanje beter een cafe con leche (letterlijk: koffie met melk) bestellen. Dit is eigenlijk de Spaanse variant van de cappuccino. Bestel je wel een cappuccino, dan betaal je vaak iets meer en krijg je er meestal een laag cacao overheen.
Cortado is eigenlijk de sterkere en kleinere variant van de cafe con leche.
Café Americano of café largo is gewoon een simpele zwarte koffie, zonder poespas.
Café solo is perfect als jij even snel een sterk bakkie wil. Deze koffie lijkt nog het meest op een espresso.
Café con hielo is een koffie met ijs. Heerlijk voor op de warme dagen!
Café del tiempo is een frisse koffie met ijs en een schijfje citroen.
Café carajillo is een zwarte koffie met een scheut brandy
Café bombón is een zoete koffie die oorspronkelijk uit Alicante komt. Het is een café solo met gecondenseerde melk, die zo wordt ingeschonken dat er lagen in de koffie ontstaan.

Handige woorden

Om mee te nemen = para llevar
Koffie drinken = tomar un cafe
Met melk = con leche
Met suiker = con azúcar

Comments are closed.