Koffietentjes

Onderwerpen

In Spanje kan je bij elk café of restaurant wel een café con leche bestellen, maar er zijn een paar speciale tentjes in Valencia waar je terecht kan voor écht lekkere koffie. Verrassend Valencia heeft voor jou een aantal koffietentjes op een rijtje gezet die je niet mag missen als je van goede koffie houdt.

Los Picos (Ruzafa)

De barista’s van Los Picos Café zetten voor jou de lekkerste koffie. Er is keuze uit verschillende koffiesoorten, afhankelijk van jouw voorkeur en het seizoen. De barista’s weten veel over de oorsprong van de koffie en de verschillende roosters die gebruikt zijn voor het branden van de koffiebonen. Naast het brede scala aan koffie kun je hier ook terecht voor heerlijke toast met topping, taartjes en andere zoetigheden. Los Picos heeft een knus terras met uitzicht op het gezellige Plaça de Manuel Granero.

 • Plaça Manuel Granero 20
 • Website           
 • Openingstijden:
  Woensdag en donderdag: 09.30 – 15.00 uur
  Vrijdag t/m zondag: 09.30 – 17.00 uur

Bluebell Coffee (Ruzafa)

Bluebell Coffee heeft als missie om speciale koffie van hoge kwaliteit in Valencia aan te bieden. In dit schattige café worden zelfs eigen bonen gebruikt. Door te werken met kwaliteitsproducten en gecertificeerde barista’s, weet Bluebell heerlijke koffies te maken. Als je thuis ook zo’n lekker bakkie wilt maken, kan je een zak koffiebonen kopen. De zaak heeft een frisse uitstraling en heeft zelfs een knusse patio achterin. Naast koffie verkopen ze zelfgemaakte zoetigheden en broodjes. Je kan hier ook terecht voor een heerlijke brunch.

¡Tip! Tijdens de verschillende workshops die hier gegeven worden, kan je alle ins- en outs van het maken van koffie leren. Deze workshops zijn echter alleen in het Spaans.

 • Carrer de Buenos Aires 3
 • Website       
 • Maandag t/m zondag: 09.00 – 16.00 uur

Flying Bean Coffee (Arrancapins)

Deze super hippe koffiebar is een echte aanrader. Je kunt er optimaal genieten met heerlijke koffie (met 1 of 2 shots) op het afgesloten terras. Op de achtergrond hoor je chille beats van de vinyl platen komen en zo droom je helemaal weg. Neem vooral de superpanini genaamd Tuna melt bij je koffie, echt super lekker! Al helemaal fan en wil je je eigen koffie maken? Ze verkopen ook koffiesets op hun website.

 • Carrer del Dr. Vila Barberà 12
 • Website    
 • Openingstijden:
  Maandag t/m vrijdag: 08.00 – 20.00 uur
  Zaterdag: 09.00 – 14.00 uur en 17.00 – 20.00 uur
  Zondag: 09.00 – 14.00 uur

Coffee Time Artisan Roasters (Ruzafa)

In de Mercado de Ruzafa vind je dit leuke koffieplekje. Ze gebruiken altijd producten van goede kwaliteit en hebben een professioneel team dat voor je klaar staat. Als je tips nodig hebt over hoe je thuis goede koffie maakt,  vraag het gerust. Zelf brouwen ze op allerlei manieren koffie: van een French press tot een Chemex. Vooral de Valenciaanse Cappuccino is hier heerlijk, je zal geen spijt krijgen als je deze bestelt. Er zijn hier geen zitplekken, maar je kunt je koffie aan de bar opdrinken net zoals de locals, of een koffie to go (in het Spaans ‘para llevar’) bestellen om vervolgens de markt te verkennen!

 • Plaça del Baró de Cortés 24
 • Website  
 • Maandag t/m zaterdag: 08.00 – 15.00 uur

Ikore Kofi (Centrum en Ruzafa)

De barista’s van deze fijne spot in Ruzafa maken heerlijke koffie voor je klaar. De bonen worden achter in het café gebrand, dus verser vind je het niet! Een americano, een café con leche of een ijskoffie voor op de warme zomerdagen; bij Ikore Kofi hebben ze het allemaal. Ze verkopen hier ook zakken koffiebonen en zelfs verschillende koffieapparaten. Leuk voor thuis! Fun fact: bij Coffee Time Artisan Roasters in de Mercado Ruzafa worden de koffiebonen van Ikore Kofi gebruikt en verkocht. 

 • Locatie Ruzafa:
  Carrer de Pere III el Gran 36
 • Website                   
 • Openingstijden:
  Maandag t/m vrijdag: 09.00 – 15.00 uur
  Zaterdag: 08.00 – 15.00 uur
 • Locatie Centrum:
  Pascual y Genís 3
 • Website             
 • Dinsdag t/m zaterdag: 09.00 – 20.00 uur

Blackbird Café (Ruzafa)

Blackbird Café weet je te overweldigen met heerlijke koffie én een korte uitleg waar de koffie vandaan komt. Ze hebben allerlei speciale koffies, gemaakt door professionele en gepassioneerde barista’s. De sfeer is erg open en je voelt je hier meteen welkom. In de vitrine liggen verse cakes, taarten, donuts en andere dulces. Dat wordt een moeilijke keuze!

 • Carrer de la Reina Na Maria 7
 • Website   
 • Maandag t/m zondag, m.u.v. dinsdag: 09.00 – 19.00 uur

Retrogusto Coffeemates (El Carmen)

Deze hippe spot ligt in de prachtige Mercado Central. Als je je bezoek aan de markthal wil combineren met een lekkere cortado, dan ben je hier op de juiste plek. Echt een must go voor koffieliefhebbers! De eigenaren van Retrogusto Coffeemates hebben jarenlang geëxperimenteerd met de variabelen druk, temperatuur en tijd tijdens het bereiden van koffie. Zij streefden ernaar om het beste koffierecept te ontwikkelen. Het resultaat liegt er niet om, je kunt hier echt een heerlijk bakkie krijgen! En als je op een warme Valenciaanse zomerdag zin hebt in iets verkoelends, haal dan een lekkere ijskoffie.

 • Plaça Cuidad de Brujas
 • Website            
 • Openingstijden:
  Maandag t/m vrijdag: 07.00 – 15.00 uur
  Zaterdag: 07.00 – 14.00 uur

Cafés Valiente (Ruzafa)

Al sinds 1955 streeft Cafés Valiente ernaar om te blijven ontwikkelen op het gebied van koffie. Ze zijn leergierig en willen hun kennis over koffie overbrengen naar de klanten. Dit merk je zeker! Cafés Valiente heeft de beste koffiebonen uitgezocht en op een professionele manier gebrand. Uiteindelijk zorgt dit voor een heerlijk bakkie! Dit café is gevestigd op meerdere plekken in Valencia. Tegenover de Mercado de Ruzafa zit onze favo!

 • Plaça del Baró de Cortés 8
 • Website        
 • Openingstijden:
  Maandag t/m vrijdag: 07.00 – 20.00 uur
  Zaterdag: 07.00 – 15.00 uur

FAV Coffee (Ciutat Vella)

Na het shoppen in de Calle de Colón kun je even bijtanken bij het hippe FAV Coffee. FAV Coffee is opgericht door een jong Spaans stel, Sergio en Ksenia. Deze koffieliefhebbers zagen hoe steeds meer mensen in Valencia goede koffie konden waarderen en besloten een eigen zaak te openen, in een oude apotheek. Hun minimalistische interieur doet een beetje Scandinavisch aan, wat ook terugkomt in het mooie servies en de lekkernijen die je kunt bestellen, bijvoorbeeld de kaneel- en kardemombroodjes. En, niet onbelangrijk: de koffie is heerlijk.

 • Carrer del Cronista Carreres 1
 • Website     
 • Openingstijden:
  Maandag t/m vrijdag: 08.00 – 20.00 uur
  Zaterdag & zondag: 10.00 – 18.00 uur

Panther Organic Coffee (Ciutat Vella)

Voordat je Plaza Ayuntamiento oploopt vanaf het indrukwekkende treinstation Estación del Norte vind je aan je rechterhand de nieuwe koffietent: Panther Organic. Deze hippe tent is een perfecte combinatie tussen muziek, kunst, trends, lekkere sandwiches en goede koffie. Zoals de naam al zegt is alles organisch, van de smoothies tot aan de hoge kwaliteit koffie. Ook hebben ze gedacht aan hun verpakkingen, alles is 100% recyclebaar. De ideale plek om zonder zorgen te genieten van je favoriete drankje!

 • Avinguda del Marqués de Sotelo 9
 • Website
 • Openingstijden:
  Maandag t/m vrijdag: 08.00 – 21.00 uur
  Zaterdag en zondag: 09.00 – 21.00 uur

Tallat Coffee (Cabanyal)

Voordat je een lekker dagje strand gaat pakken kun je bij Tallat Coffee terecht voor een goede cappucccino of een verfrissende ijskoffie. Je vindt dit koffiezaakje in de oude visserswijk Cabanyal. Bij Tallat vinden ze het erg belangrijk om te werken met eerlijke koffiebonen. Ze gaan mee met de seizoenen en passen hier dan ook hun koffies op aan! Buiten een goed opgeschuimde cappuccino bieden ze ook verschillende soorten ‘cold brew’s’ aan. Lekker om daar op te drinken of to go mee te nemen!

 • Carrer de la Barraca 25
 • Website
 • Openingstijden:
  Maandag t/m vrijdag: 08:30 – 18.30 uur 
  Zaterdag en zondag: 09.30 – 18.30 uur

Semillas (Cabanyal)

Net nieuw geopend in 2024 is dit dit leuke zaakje Semillas. Ze schenken hier Bluebell koffie, het koffiezaakje in Ruzafa dat we bovenaan deze pagina ook al noemden. Naast koffie kun je hier terecht voor huisgemaakte zoete lekkernijen en allerlei verschillende bagels. Het zaakje zit op een gezellig plein in de opkomende wijk Cabanyal vlakbij het strand. Ga hem zeker uitproberen!

 • Plaça de la Creu del Canyamelar 7
 • Website
 • Maandag t/m zaterdag van 9.30 – 16.30 uur

Un café, por favor

Zin in een kop koffie, maar weet je niet welke koffie je moet bestellen? Wij helpen je graag op weg!

Soorten koffie

Café con leche wordt vaak gedronken in Spanje, vooral tijdens het ontbijt. Als je normaal graag cappuccino bestelt, dan kun je in Spanje beter een cafe con leche (letterlijk: koffie met melk) bestellen. Dit is eigenlijk de Spaanse variant van de cappuccino. Bestel je wel een cappuccino, dan betaal je vaak iets meer en krijg je er meestal een laag cacao overheen.
Café del tiempo is een frisse koffie met ijs en een schijfje citroen.
Cortado is eigenlijk de sterkere en kleinere variant van de cafe con leche.
Café Americano of café largo is gewoon een simpele zwarte koffie, zonder poespas.
Café solo is perfect als jij even snel een sterk bakkie wil. Deze koffie lijkt nog het meest op een espresso.
Café con hielo is een koffie met ijs. Heerlijk voor op de warme dagen!
Café carajillo is een zwarte koffie met een scheut brandy
Café bombón is een zoete koffie die oorspronkelijk uit Alicante komt. Het is een café solo met gecondenseerde melk, die zo wordt ingeschonken dat er lagen in de koffie ontstaan.

Handige woorden

Om mee te nemen = para llevar
Koffie drinken = tomar un cafe
Met melk = con leche
Met suiker = con azúcar