Elektrische steps 

Je ziet ze tegenwoordig bijna overal in Valencia, elektrische steps! De reden dat je ze hier een stuk meer tegenkomt dan in Nederland, is omdat er hier een andere regelgeving geldt. Het is hier veel gemakkelijker om een step te huren of te kopen en de step hoeft aan veel minder eisen te voldoen. Het is een vervoermiddel dat je makkelijk van A naar B kan brengen. Doordat de stepjes elektrisch zijn, hoef je niet te tanken. Je moet alleen af en toe denken aan het opladen van de accu. Net als bij elk vervoermiddel, zitten er ook aan de elektrische stepjes voordelen, nadelen en natuurlijk een regelgeving. In de onderstaande tekst vertellen wij je hier meer over zodat je veilig op stap kan gaan.

TIP

Wist je dat wij ook stevige Nederlandse elektrische fietsen van het merk Cortina verhuren? Het voordeel van een elektrische fiets is dat je hierbij geen helm op hoeft en dat je hem wat makkelijker kunt vastzetten op straat of bij het strand.


Voordelen en nadelen

Voordelen

Op pad gaan met een elektrische step in Valencia heeft verschillende voordelen:

 • Je kan jezelf makkelijk vervoeren van A naar B. 
 • De step is meestal niet al te zwaar waardoor je hem makkelijk in kan klappen en overal mee naartoe kan nemen. Bijvoorbeeld ook in de metro/bus.
 • In vergelijking met een scooter/auto waar benzine in gaat, is dit een duurzamere manier om Valencia te ontdekken.

Nadelen

Uiteraard zijn er natuurlijk ook verschillende nadelen waar je rekening mee dient te houden. 

 • De elektrische step kan een gevaarlijk vervoermiddel zijn. Zo zijn er in de eerste zes maanden van 2022 in Valencia wel 364 ongelukken gebeurd met de elektrische step. 
 • Op de elektrische step is een helm verplicht. Ook in de zomer, als de temperatuur zo’n 40 graden is. Als je geen helm draagt, kun je een boete krijgen. 
 • Ook voor het dragen van oordopjes of een telefoon in je hand, kun je een boete krijgen. Boetes die in Valencia worden gegeven aan bestuurders van elektrische stepjes (afhankelijk van de ernst van het delict) liggen tussen de €60 en €1000. 
 • Is de accu van je elektrische step leeg? Dat is erg vervelend, want meestal krijg je voor daghuur geen lader mee van een verhuurbedrijf.
 • Wil je de accu van een elektrische step opladen? Dan kan dat zomaar 4-6 uur duren.
 • Wil je een tas mee op pad nemen als je een tochtje maakt op de elektrische step? Die dien je dan om te houden of op je rug te doen. Bij de elektrische steps zitten helaas geen mandjes waar je je spullen in kan doen. 
 • Bij sommige bedrijven die elektrische steps verhuren, dien je een meerprijs te betalen in het geval je er een slot bij wil huren. 
 • Als het regent in Valencia zijn de fietspaden met rode tegels spekglad en kan je heel makkelijk onderuit gaan. 
 • Elektrische steps zijn een interessant object om te stelen.
 • Het kan op sommige wegen lastig zijn om te steppen. Zo zijn er in Valencia verschillende wegen die bestaan uit stenen in plaats van asfalt, waaronder het Turia park. Door wortels van bomen in het Turia park kan het zomaar zijn dat stenen omhoog zijn gekomen. De kleine wielen van een step zijn hier niet goed voor bestemd en zouden ervoor kunnen zorgen dat je valt.
 • De accu van een elektrische step kan soms een stuk minder lang meegaan dan die van bijvoorbeeld een elektrische fiets. Het kan dus zijn dat je ergens naartoe gaat en de accu ineens leeg is. Je zult dan alsnog het openbaar vervoer of een taxi moeten pakken. Stepjes in klasse ‘A’ zijn vaak de goedkoopste versie en kunnen maximaal tussen de 6-10 kilometer. Elektrische steppen die in de klasse ‘B’ zitten kunnen 22 kilometer achter elkaar rijden en in de klasse ‘C’ tot 50 kilometer.
 • Ook merk je in Valencia dat het voor veel mensen in de stad een stoorzender is. Mensen ergeren zich aan de stepjes omdat ze op verschillende plekken overal voorbij scheuren (bijvoorbeeld over de stoep) en het een hinder kan zijn hoe de stepjes geparkeerd worden. 

Al met al zitten er dus veel voordelen aan het gebruiken van een step, maar ook zeker een aantal nadelen. Het is dus een afweging om te kijken of je je prettiger voelt bij een elektrische step of bijvoorbeeld bij een (elektrische) fiets. 


Regelgeving

Net zoals bij andere vervoermiddelen, zijn er ook voor het gebruik van de elektrische step verschillende verkeersregels en regelgevingen. Hieronder is een lijstje te vinden met alle regels waar je je aan moet houden als je er voor kiest om een elektrische step te huren: 

 • Het is verboden om op het voetpad te rijden, er mag alleen maar gestept worden op de fietspaden
 • Met het type A step mag je niet harder dan 10 km/u en met een type B step is dit een snelheid van 25 km/u
 • Hoe logisch het ook klinkt, veel mensen maken toch de fout. Het is namelijk niet toegestaan om met alcohol op gebruik te maken van de elektrische step 
 • Het is verboden om met twee mensen op één step te gaan
 • Het is verboden om door tunnels heen te gaan met de step
 • Het gebruik van een telefoon, koptelefoon of draadloze oortjes tijdens het rijden is verboden
 • Je bent verplicht om tijdens het rijden op een step een helm te dragen
 • De lampen van je step moeten verplicht aan in het donker


Elektrische steps huren

Steppi

Bij Steppi bieden ze verschillende mogelijkheden voor het huren van de steps. Zo kun je de step per dag huren voor een prijs van €14,99 of je hebt de mogelijkheid om de step te huren voor een maand. Hiervoor betaal je een bedrag van €48,99 per maand. Het kantoor van Steppi zit midden in het centrum van Valencia en de werknemers zijn Nederlands. Erg fijn voor de communicatie! Ze bieden een klantenservice aan die 24/7 beschikbaar is, service staat bij Steppi centraal en ze vinden het belangrijk om de klanten met een goed gevoel weg te laten gaan. 

Locatie 
C/ de Sant Pau 1
46002 Valencia
Website 

Openingstijden 
Maandag t/m zondag: 10.00 – 14.00 en van 16.30 – 20.00

BikeMe

Bij BikeMe bieden ze niet alleen fietsen aan, maar hebben ze ook de mogelijkheid om steps te huren. De vestiging zit midden in het centrum van Valencia, in de buurt van Mercado Colon. Wat ook erg fijn is, is dat ze de mogelijkheid bieden om je tassen en koffers bij hun achter te laten. Stel je komt net aan in Valencia en kan nog niet inchecken, dan heb je de mogelijkheid om daar je spullen af te geven.  Ze bieden de mogelijkheid om de step per uur, per dag, per 24 uur of per week te huren. Voor een dag huur betaal je een bedrag van €25,00. 

Locatie 
C/ de la Llanterna 3
46001 València
Website 

Openingstijden 
Maandag t/m zondag: 10.00 – 14.00 en van 16.00 – 20.00

Eco Bike Rent

Eco Bike Rent heeft in totaal 4 vestigingen door Valencia heen. Ze zijn allemaal centraal gelegen en makkelijk te bereiken. Ze bieden de mogelijkheid om de step per uur te huren maar ook per halfuur. Eco Bike Rent is de enige in Valencia die de service aanbiedt om te huren voor een half uur. Je krijgt de step mee met een volle accu en kan met deze volle accu wel 30 km rijden. De kosten voor het huren voor 5 uur of een volle dag zijn hetzelfde. Je betaalt hier €30,00 per dag. 

Locatie 
Calle de Avellanas 3
46003, Valencia
Website 

Openingstijden
Maandag t/m zondag: 10.00 – 19.00 
Calle de Roteros 1
46003 Valencia
Website 

Openingstijden
Maandag t/m zondag: 10.00 – 19.00 
Calle Ercilla, 23
46001 Valencia
Website 

Openingstijden
Maandag t/m zondag: 10.00 – 19.00 
Calle Quart 9
46001 Valencia
Website 

Openingstijden
Maandag t/m zondag: 10.00 – 19.00 

Ruzafa Bike rent

Ook Ruzafa Bike Rent heeft meerdere vestigingen in de stad Valencia. Naast fietsen heb je hier ook de mogelijkheid om elektrische steps te huren. Je hebt hier de mogelijkheid om de step te huren voor een uur, vier uur, 1 dag, 3 dagen of een week. Voor een dag betaal je een prijs van €15,00. Je kan met een volle accu in totaal 25 kilometer afleggen. De steps worden met een volle accu meegegeven. Houd er wel rekening mee dat je per step een borg betaalt van €50,00. 

Locatie 
Markt – Valencia
Calle San Fernando 24
46001 Valencia
Website 

Openingstijden 
Maandag t/m zondag van 09:30 – 20.00 

Locatie 
Colon – Valencia
Calle Ruzafa 7 
46004 Valencia
Website 

Openingstijden 
Maandag t/m zondag van 09:30 – 20.00 

Locatie 
Cuba – Valencia
Calle Cuba 42
46006 Valencia
Website 

Openingstijden 
Maandag t/m zondag van 09:30 – 20.00

Happy tourist center 

Ook bij Happy Tourist Center bieden ze meer aan dan alleen fietsen. Je kan de winkel vinden in het prachtige oude deel van het centrum, El Carmen. Je hebt de mogelijkheid om ze per uur of per dag te huren. Om de step een dag te huren betaal je een bedrag van €30,00. 

Locatie 
C/ dels Cavallers 14
46001 Valencia
Website

Openingstijden 
Maandag t/m zondag: 09.30 -19.30


Elektrische step kopen

Ben je van plan om een elektrische step te kopen in Valencia? Belangrijk is dan om voor jezelf te bepalen wat voor afstand je minimaal wil kunnen afleggen met een elektrische step. Afhankelijk van de afstand en waar je de step voor wil gebruiken, kan je juist voor een klasse A of juist voor een klasse B of C kiezen. Verschillende websites waar je terecht kan voor het kopen van een elektrische step zijn:

 • Mediamarkt
 • Decathlon
 • Amazon
 • Sabway
 • El Corte Ingles
 • Carrefour
 • Wallapop (tweedehands)


Tips

 • Mocht je toch liever willen fietsen (elektrische fiets of gewone fiets)  door Valencia, neem dan hier een kijkje. 
 • Ben je op zoek naar een leuke route om te doen met de fiets of je elektrische step? Neem dan hier een kijkje voor meer informatie.
 • Lijkt het je leuk om Valencia te ontdekken met een Nederlandstalige gids? Kijk dan eens op deze pagina

Comments are closed.