Pretparken

Onderwerpen

Ben je in Valencia met kinderen? Dan is het leuk een dagje uit te gaan, naast het bekijken van de bezienswaardigheden. Valencia heeft niet heel veel pretparken, maar op deze pagina vind je de leukste pretparken in de buurt van de stad waar de kids (en jij) zich zeker zullen vermaken!

Pretparken Terra Mitica

Iets meer dan een uur rijden van Valencia ligt het pretpark Terra Mitica. Het park heeft drie verschillende delen in thema met verschillende attracties. Per deel staat een land of stad centraal, namelijk Egypte, Rome of Griekenland. Het park laat jaren geschiedenis zien waar veel plezier beleefd kan worden. Naast de verschillende achtbanen, wildwaterbaan, draaimolen en andere gave attracties, zijn er ook verschillende shows te zien. De shows vertellen het verhaal van de geschiedenis van dat deel van het park, of laten gewoon een hele mooie show zien. Een pretpark dat zeker een bezoekje waard is wanneer je in Valencia bent!

 • Partida Moralet S/N
 • Website
 • Vanaf €25,00 per dag

Parque Warner Madrid

Het is misschien een onderneming, maar zeker de moeite waard! Pretpark Parque Warner ligt in Madrid, zo’n 3,5 uur rijden vanaf Valencia met de auto en maar 1,5 uur met de AVE (hogesnelheidstrein). De kinderen zijn toch altijd vroeg wakker, dus vertrekken kan lekker op tijd zodat jullie nog de hele dag in het park hebben. Zijn de kinderen al iets ouder en houden ze wel van spannende attracties? Dan is de Coaster Express een absolute must go in het park. Ook voor de kleintjes zijn er leuke attracties zoals botsauto’s. Wanneer je in dit park rondloopt, kom je continu figuren van bijvoorbeeld de Looney Tunes tegen. Leuk voor de foto, heb je meteen een aandenken aan jullie familie uitje! Leuk ideetje, plak er een nachtje in Madrid aan vast zodat je de volgende dag ook nog de stad een beetje kan verkennen!

 • San Martin de La Vega
 • Website
 • Vanaf €29,90 per dag

Waterpretparken

In de regio van Valencia zijn er ook een aantal waterpretparken waar je natuurlijk heerlijk een dagje kunt vertoeven.

Aquopolis

Op een lekkere warme dag is het fijn het water op te zoeken. Je kunt natuurlijk naar de zee, maar een waterpretpark is voor de kinderen nog veel leuker. Aquapolis is leuk voor jong en oud. Er zijn kleine ondiepe baden waar de kleintjes zich kunnen vermaken, maar ook zijn er megaglijbanen, een golfbad en ga zo maar door. Van glijbanen waar je met zwembanden doorheen moet tot super snelle glijbanen. Laat de kinderen lekker spelen in de verschillende zwembaden en glijbanen, terwijl jullie zelf een beetje tot rust komt in de jacuzzi.

 • Antigua Carretera Nazaret-Oliva
 • Website
 • Openingstijden:
  19 juni t/m 13 juli: 11.00-18.00 uur
  14 juli t/m 1 september: 11.00–19.00 uur
  28 augustus t/m 2 september: 11.00–18.00 uur
 • Vanaf €18,95

Koop toegangskaartje

Aquarama

Een klein uur rijden van Valencia ligt het Aquarama, in Benicàssim. Het waterpark heeft een oppervlakte van 45.000 vierkante meter speelplezier. Het is hier leuk voor het hele gezin, van de kleintjes tot de ouderen! Houd je wel van een beetje spanning, dan is de Kamikaze glijbaan met een daling van 30 meter wel iets voor jou. Ook wanneer je niet zo van waterglijbanen houdt, is Aquarama leuk om naartoe te gaan. Je kan hier heerlijk in de zon liggen, terwijl de kids zich vermaken in het water! Een ideaal uitje dus voor het hele gezin.

Aqualandia

Waterpretpark Aqualandia is in Benidorm gelegen en biedt een grote diversiteit aan zwembaden, glijbanen en andere attracties. Het is ook meer een pretpark met veel waterattracties dan een echt waterpark. Leuk om met het hele gezin naar toe te gaan! Zo is er een attractie, Amazone, waar je met een waterband doorheen wordt gedreven. Er loopt een stroming door de attractie waardoor je lekker door het water dobbert. Houden jullie wat meer van snelheid en spanning? Ook dan ben je hier op de goede plek! Een super spannende, snelle glijbaan is VertiGo. Je neemt hier plaats in een glazen buis, waar op een gegeven moment de bodem verdwijnt, waarna je super snel naar beneden glijdt. Spannend!!

 • Benidorm (zo’n 1,5 uur rijden ten zuiden van Valencia)
 • Website
 • 19 mei t/m 30 september: 10.00 – 21.00 uur
 • Vanaf €20,00 per dag

Tips!

 • Heb je geen zin in pretparken en wil je graag een middagje zwemmen zonder allemaal glijbanen en andere attracties? Kijk dan op de pagina zwembaden.
 • Nog een paar andere leuke ideetjes voor de kids vind je op kinderactiviteiten.
 • ¡¡Leuk idee!! Ontdek de stad Valencia samen met je kinderen! Met de kinderroute van Verrassend Valencia ontdek je de stad Valencia samen met je kinderen op een verrassende manier. De muis Juan leidt jullie langs verschillende bezienswaardigheden, onontdekte spots en je komt achter leuke, bijzondere verhalen! De kinderroute kan je hier bestellen.