Sushirestaurants

Naast de Spaanse en Valenciaanse keuken bruist het in Valencia van de internationale eetgelegenheden en verschillende wereldse restaurants. Ook voor sushiliefhebbers is er in Valencia een groot aanbod aan sushi restaurants. Ondanks dat kan het vinden van een goed sushirestaurant nog best lastig zijn. Daarom hebben we de leukste, gezelligste en lekkerste sushirestaurants voor jou op een rijtje gezet. 

Kamon (wijk: Gran Via)

Chefkok Hiro Suzuzi  heeft gewerkt in hoog aangeschreven restaurants in Italië, Japan en Valencia. Met nu zijn eigen Japanse restaurant hier in Valencia! Vlakbij het Turia park in de wijk Gran Via is Kamon gevestigd. In dit modern ingerichte sushirestaurant brengt Hiro een hulde aan de plaatsen waar hij heeft gewoond. Geniet van heerlijke sushi met een knipoog naar de Italiaanse en Spaanse keuken. 

Fun fact! “Ka” (家) betekent thuis of familie en “Mon (紋)” betekent symbool. In het logo van Kamon wordt de Mount Fuji uit Japan gecombineerd met de vleermuis van Valencia. 

Locatie 
Carrer del Comte d’Altea 42
46005 Valencia
Website

Openingstijden 
Dinsdag t/m zaterdag: 13.30 – 16.00 en 20.00 – 23.30 uur

Momiji (wijk: Gran Via)

Dit restaurant ligt midden in het centrum van Valencia binnen in de modernistische Mercado de Colón. In deze keuken kun je onder andere genieten van verschillende Japanse gerechten. Vind een plaatsje aan de bar van de open keuken en kijk toe hoe ze de sushi met zorg bereiden. Het is niet het goedkoopste sushirestaurant, maar voor vers, aandachtig bereidde en mooi geserveerde borden is een bezoek het zeker waard. Ook de geuren en geluiden brengen je naar een restaurant in downtown Tokio. Een echte ¨must¨ voor sushiliefhebbers! 

Locatie 
Carrer de Jorge Juan 19 (in de Mercado de Colón)
46004 Valencia
Website

Openingstijden
Maandag t/m zondag: 13.00 – 23.00 uur

Kaikaya (wijk: Ciutat Vella)

Begin 20e eeuw kwamen de eerste Japanners naar Brazilië om te werken op koffieplantages. Het Japanse eten was compleet anders dan de Brazilianen gewend waren, maar door beide smaken samen te voegen ontstonden er creatieve combinaties. Bij Kaikaya komt deze mix van traditioneel Japans en hedendaags Braziliaans samen. Een verrassende, maar heerlijke combinatie! Dit is niet alleen terug te zien in de gerechten, maar ook in het interieur. Het restaurant heeft Japanse houten gevels en wordt omringd door kleurrijk mozaïek. De palmbladeren in het restaurant geven een tropische sfeer. Het hele restaurant staat in het teken van gezelligheid en lekker eten. Als je van hippe en gezellige tentjes houdt, stap hier dan vooral even naar binnen voor een lekkere sushirol en een cocktail. Geniet van een uitgebreide kaart en uitstekende service. 

Locatie
Plaza del Ayuntamiento 10
46002 Valencia
Website

Openingstijden
Maandag: 13.00 – 00.00 uur
Woensdag t/m zondag: 13.00 – 00.00 uur

Nozomi Sushi Bar (wijk: Gran Via)

Meteen vanaf de ingang waan je je in het centrum van Tokio. Het plafond van het restaurant is gevuld met papieren bloemen en bijna de gehele inrichting is van hout met aandacht voor het kleinste detail. Je kunt er heerlijk eten. De eigenaren hebben een grote passie voor de Japanse cultuur en openden daarom in 2015 de deuren van Nozomi.  Wat Nozomi zo bijzonder maakt, is dat ze gebruik maken van lokale producten, maar wel de essenties van een Japanse sushibar behouden. 

Locatie
Carrer de Pere III el Gran 11
46005 Valencia
Website

Openingstijden
Woensdag: 20.45 – 23.30 uur
Donderdagt/m zaterdag: 13.45 – 16.00 en 20.45 – 23.30 uur
Zondag: 20.45 – 23.30 uur

Kaori (wijk: Ruzafa)

Kaori is te vinden midden in de gezellige wijk Ruzafa. Binnen is het strak en industrieel ingericht, niet iets waar je meteen aan zou denken bij een Japans restaurant. Zelf omschrijven ze zich als een: Unusual Japanese Restaurant. Naast hun bijzondere inrichting is ook hun kaart absoluut niet standaard. Door sommige zelfs omschreven als ware Food Art. De chefkok combineert het beste van zijn reizen, zijn land en zijn hart wat zorgt dat je van het ene gerecht tot het andere geniet van een smaakexplosie! Tip: van tevoren reserveren is een pré!

Locatie
Carrer de Carles Cervera 8
46006 Valencia
Website

Openingstijden
Dinsdag t/m zaterdag: 20.30 – 23.30 uur
Donderdag t/m zaterdag: 13.30 – 15.30 uur

Comments are closed.