Winkelcentra

Houd jij ervan om effectief te winkelen? Alle winkels fijn bij elkaar. Niet maar heen en weer lopen en vervolgens jouw favoriete winkeltje niet kunnen vinden? Dan is het vast een opluchting voor je dat er in Valencia een aantal winkelcentra is. Op deze pagina vind je een overzicht waar de shopwalhalla’s van Valencia zich bevinden. Alvast handig om te weten is dat een winkelcentrum in het Spaans ‘centro comercial’ genoemd wordt en dat dit vaak is afgekort met C.C.

Aqua Multiespacio

Naast de Ciudad de las Artes y las Ciencias zijn twee winkelcentra. Een daarvan is het Centro Comercial Aqua Multiespacio. In dit vier lagen tellende winkelcentrum zijn heel veel verschillende winkels. Handig om te weten is dat het winkelcentrum enigszins logisch is ingedeeld. Op de bovenste verdieping vind je nagenoeg alleen eetgelegenheden, zoals een 100 montaditos (Spaanse broodjeszaak), La Tagliatella (Italiaans) en Lemongrass (wok). Verder zijn over de eerste en de tweede verdieping winkels met kleding, schoenen, cosmetica, sport en technologie verdeeld. Je vindt er de bekende winkels, zoals H&M, ZARA, The Body Shop en Guess, maar ook minder bekende (maar wel populaire) winkels, zoals cosmeticawinkel KIKO en kledingwinkel Stradivarius.

Locatie
Carrer de Menorca 19
46023 Valencia
Website

Openingstijden
Maandag t/m zaterdag: 10.00 – 22.00 uur
Zondag: 11.00 – 21.00 uur

Houd er rekening mee dat eetgelegenheden langer geopend zijn, namelijk tot 01.30 uur (vrijdagen en zaterdagen zelfs tot 04.00!)

Hoe kom ik bij Aqua?
Bus: lijn 1, 19, 20 & 35 – halte Merorbital
Taxi: vanaf Plaza Ayuntamiento zo’n 12 minuten, ongeveer €7
Auto: eerste drie uur parkeren zijn gratis

Tip
– Wil je altijd dicht bij je favoriete winkels zijn? Op de bovenste verdieping van winkelcentrum Aqua zijn twee hotels gebouwd, namelijk Confortel Aqua 3 en Confortel Aqua 4.

Centro Comercial El Saler

Aan de overkant van het winkelcentrum Aqua is een ander winkelcentrum gevestigd, namelijk Centro Comercial El Saler. Ook dit winkelcentrum is redelijk groot en er zijn veel leuke winkels. Wederom bestaat de bovenste verdieping uit voornamelijk eetgelegenheden, zoals La Sureña (tapas), ijsjes bij Häagen-Dazs en Italiaans bij Gino’s. Wanneer het winkelcentrum op zondag gesloten is, is het hier vaak nog erg druk. De Valencianen komen er graag voor een hapje. Eigenlijk vind je hier bijna alle winkels die een shopping spree laten slagen, bijvoorbeeld Mi Sako (tassen), Desigual, H&M, Zara, Salsa (spijkerbroeken), Game Stop (games) en nog veel meer bekende en onbekende winkels!

Locatie
Autopista El Saler 16
46013 Valencia
Website

Openingstijden
Maandag t/m zaterdag: 10.00 – 22.00 uur
Zondag: 11.00 – 21.00 uur

Hoe kom ik bij El Saler?
Bus: lijn 35, 95 (halte Ciudad de las Ciencias), 13, 14 (Carrer de l’Escriptor Rafael Ferreres) & 15 (Autopista del Saler)
Taxi: vanaf Plaza Ayuntamiento zo’n 10 minuten, ongeveer €6
Auto: gratis parkeren in het weekend, doordeweeks gratis vanaf 14.00 uur.

Tips
– In het winkelcentrum vinden regelmatig evenementen plaats. Zo is er bijvoorbeeld tijdens Las Fallas een expositie over dit stadsfeest.

Nuevo Centro

Naast het Turia park, vlakbij de metrohalte Turia bevindt zich het Centro Comercial Nuevo Centro. Dit winkelcentrum heeft twee lagen vol met winkels. De bekende winkels, zoals Bershka, C&A, Footlocker & ZARA vind je hier. Leuk is dat er ook veel Spaanse winkels zijn die je misschien nog niet kent, Sfera (kleding), Oysho (nachtmode), Massimo Dutti (herenmode) en Druni (cosmetica). Anders dan bij de meeste winkelcentra, zijn bij Nuevo Centro de eetgelegenheden verdeeld over beide verdiepingen, op de begane grond eet je ook nog eens gezellig buiten. Eet een frozen yoghurt bij Smöoy, haal een taco bij Taco Bell of ga voor de Amerikaanse hamburger bij Foster’s Hollywood.

Locatie
Avinguda de Pius XII 2
46009 Valencia
Website

Openingstijden
Maandag t/m zaterdag: 10.00 – 22.00 uur
Zondag: 11.00 – 21.00 uur

Hoe kom ik bij Nuevo Centro?
Bus: 1, 2, 8, 22, 29, 73, 60, 61, 62, 63, 79, 80, 89, 90 & 95
Metro: lijn 1(Turia), lijn 3, 4 & 5 (daarna overstappen op lijn 1)
Taxi: vanaf Plaza Ayuntamiento zo’n 10 minuten, ongeveer € 6
Auto: er is een 24 hour parking bij Nuevo Centro

Tips
– Rond feestdagen vindt er vaak een marktje plaats bij Nuevo Centro. Rond de Kerstdagen is er bijvoorbeeld een kerstmarktje.
– Combineer een bezoek aan winkelcentrum Nuevo Centro met een wandeling door het Turia park.

Bonaire

Buiten het centrum van Valencia bevindt zich Centro Comercial Bonaire. Misschien vind je het voor een vakantie even te ver om met het openbaar vervoer te bezoeken. Je vindt hier een Primark en alle bekende winkels, zoals MANGO, H&M en Zara. Maar hier heb je ook de wat minder bekende winkels zoals de Lefties en waarschijnlijk komt je de Deichmann bekent voor, dit is namelijk de Duitse variant van Van Haren. Qua cosmetica kan je hier terecht bij de Douglas en de KIKO. Verder is er in dit winkelcentrum ook een heel outlet gedeelte waar je goede koopjes kunt scoren zoals Nike sneakers. De dag sluit je af met een hapje in het overdekte eetgedeelte, zoals Lizarran (pinchos) en Wok Wei (wok) en vervolgens een ijskoude frappuccino in de zomer of een warme chocomel in de winter bij Starbucks, voor de liefhebbers.

Locatie
Carretera A-3, Km 345
Aldaia 46960 Valencia
Website

Openingstijden
Maandag t/m zaterdag: 10.00 – 22.00 uur

Hoe kom ik bij Bonaire?
Bus: gele bus lijn 160
Auto: zo’n 25 minuten vanaf Plaza Ayuntamiento

Tips
– Zoek van te voren uit waar voor jou de dichtstbijzijnde bushalte is voor de gele bus. Dit is namelijk een andere bus dan de rode stadsbussen. Natuurlijk kan je ook met de rode stadsbus gaan en vervolgens overstappen op de ‘gele Bonaire bus’.

Comments are closed.