Fotografiespots

Met de camera(‘s) en diverse lenzen op naar Spanje? Of misschien wel je smartphone met een paar mooie bewerkapplicaties? Valencia, wat een fotogenieke stad… en met deze tips kom je vast en zeker aan een fraai plaatje én de mooiste herinneringen aan Valencia.

Stad van Kunst en Wetenschap

Een plek die niet mag ontbreken tijdens je bezoek aan Valencia is de Stad van Kunst en Wetenschap (Spaans: Ciudad de las Artes y las Ciencias). Alleen al de zes moderne gebouwen lenen zich voor de perfecte foto. Deze zijn erg indrukwekkend, maar wil je een foto maken die nét boven de andere uitspringt? Met een helderblauwe lucht of juist met de schemering kun je prachtige foto’s maken bij het L’Hemisfèric (het “halve oog”). Het oog weerspiegelt op het omringende water wat een bijzonder effect geeft. Ook het Museo de las Cièncias Príncipe Felipe (Wetenschapsmuseum) is een goed decor voor een geslaagde foto. Het spierwitte gebouw kun je vanuit allerlei hoeken vastleggen waardoor je een unieke foto krijgt.

Jardines de Monforte

De Jardines de Monforte zijn tuinen, net buiten het bekende Turia park gelegen. Het is een van de oudste tuinen van de stad; rond 1860 werden de tuinen aangelegd. Sinds 1941 zijn de Jardines de Monforte zelfs als beschermd uitgeroepen! Je kunt er goed terecht om een boekje te lezen en van de rust te genieten… maar ook de camera mag niet ontbreken. Er is specifiek één deel in de tuin dat een mooi plaatje oplevert. Wanneer je de tuinen binnenstapt, vind je aan je linkerhand een “tunnel” met een prachtige bougainvillea. Het is wel belangrijk om in gedachten te houden dat dit voornamelijk in het voorjaar te zien is. Vanaf mei staat de tunnel in bloei en is het een picture perfect plekje. Dat denken ook vele Valencianen; op dit stukje worden veel bruidshoots georganiseerd.

El Carmen

Misschien is de meest kunstzinnige wijk van de stad Valencia wel El Carmen. Vele straten zijn versierd met de mooiste street art kunstwerken. Je vindt werken van Valenciaanse artiesten, zoals LUCE, David de Limon en Julietta XLF. Vergeet zeker niet je camera wanneer je deze wijk gaat verkennen. Online een prachtig straatkunstwerk gezien, maar is dit al van eventjes terug? Niet getreurd! De meeste werken zijn al jaren geleden gespoten in El Carmen, maar een enkele muur wordt regelmatig overgespoten. Uiteraard kun je de wijk slenterend verkennen, straatje voor straatje, maar ook handig is de digitale Street Art Route.

El Micalet

In hartje centrum vind je de bekende Valenciaanse kathedraal. Natuurlijk is dit al ’n plaatje op zich, maar voor dé foto zal je toch echt de klokkentoren moeten beklimmen. Misschien geen goed idee om je statief mee te nemen, want je gaat toch wel zo’n 200 treden omhoog. Bovenop de Micalet heb je niet alleen een prachtig uitzicht over de gehele stad, ook kun je er unieke kiekjes maken. Rondom de bel, in de muren, zijn een soort raampjes aangebracht met daarin een rooster. Maak hier doorheen een foto en dit geeft een bijzonder effect. Tip: met zonsondergang is dit een nóg mooier plaatje.

Port Sa-Playa

Het wordt ook wel het “Klein Venetië” van Spanje genoemd. Net boven het La Patacona strand is Port Sa-Playa te vinden, een dorpje met een mooi strand. Je kunt in Port Sa-Playa komen met de fiets (met een klein stukje off-road) of met de taxi. Wandelend kun je er ook komen, vanaf het Patacona strand is het zo’n 40 minuten wandelen. Je kunt er even lekker een drankje doen, maar het leukste in Port Sa-Playa zijn de vrolijk gekleurde huisjes rondom water. Hierin dobberen talloze (zeil)bootjes. Op een mooie dag weerspiegelen deze huizen op het water, wat het helemaal een bijzonder gezicht geeft.

Parque Natural Albufera

Net buiten de stad Valencia ligt het bekende natuurpark Albufera. Het gehele jaar door kun je hier de rijstvelden bewonderen; in mei is het net een Aziatisch plaatje, want dan zijn de rijstvelden bewaterd. In de zomermaanden groeit de rijst volop en is dit ook een bijzonder beeld. Een andere highlight wat zeker vastgelegd dient te worden op camera, is het Albufera meer. Wil je écht van dichtbij een paar plaatjes schieten? Ga dan mee met het boottochtje over het meer. Wil je écht een spectaculaire foto? Kom dan in de wintermaanden, want dan heb je een grote kans dat je er flamingo’s spot!

Tips

– Wil je in een korte periode zoveel mogelijk fotospots bereiken? Dan is het een idee om bij Verrassend Valencia een fiets te huren. Er zijn ook fietsen met een mandje waar je veilig je camera in kunt bewaren.

Comments are closed.