Squash

Onderwerpen

Wil je naast het genieten van Valenciaanse paella en sangria ook een beetje sportief bezig blijven? Twijfel dan niet om een keer te gaan squashen in Valencia! Squashen is een technische, intensieve maar vooral ook een leuke en uitdagende sport. Valencia heeft een aantal squashbanen waar je een balletje kunt slaan! We vertellen je op deze pagina waar je squash in Valencia kunt spelen.

Plekken om te squashen in Valencia

In Valencia zijn er diverse mogelijkheden om een potje te gaan squashen. Vooral in de warme zomermaanden is het erg fijn dat deze sport binnen gespeeld wordt en niet buiten in de hete zon. Deze sport brengt daarom een groot voordeel met zich mee; je kunt het hele jaar door squashen!

Club squash Valenica

In 2005 is Club Squash Valencia opgericht met als doel om het squashen in Valencia te promoten. Club Squash richt zich op alle leeftijden en biedt daarom de mogelijkheid om gezellig met hele gezin te gaan squashen! Wat je squashniveau ook is, je kunt altijd aansluiten bij een groep die ongeveer hetzelfde squashniveau heeft. Op deze manier ontmoet je nieuwe squashspelers en kun je jouw basistechnieken verbeteren! Als je clublid
wilt worden ontvang je alle informatie over de activiteiten die door de club worden uitgevoerd. De jaarlijkse vergoeding hiervoor is €35,00 en als je geboren bent na 1 januari 2000 is het jaarlijks €10,00. Dit geld wordt weer gestopt in de organisatie en het promoten van deze squashevenementen.
Club squash organiseert squash avonden bij verschillende Squash clubs in Valencia. Op de website van Club Squash vind je meer informatie over deze diverse squash avonden.

Squashclubs 

Aspresso Club k7 Valencia

Bij Aspresso Club k7 Valencia organiseert Club Squash Valencia speciale squashlessen met als doel meer vrouwen aan het squashen krijgen!  De club organiseert speciale lessen voor beginners. De vrouwenlessen zijn elke dinsdag van 19.00 tot 20.30 uur. Na afloop van een intensieve squashsessie kun je rustig bijkomen in de spa die bij deze club hoort. Bekijk de website van Club Squash Valencia voor de dagen en tijden voor squashavonden. Verder beschikt Aspresso Club k7 Valencia over 4 squashbanen. Via de website kun je die banen reserveren. Tevens beschikt de club over een spa, diverse speeltuinen en kun je hier een hapje eten. Aspresso Club k7 Valencia is daarom ook een perfecte plek om met het hele gezin een dagje te genieten. 

 • Aspresso Valencia K7
 • Website
 • Openingstijden:
  Maandag t/m vrijdag: 7.00 – 22.30 uur
  Zaterdag: 9.00 – 21.30 uur
  Zondag: 9.00 – 20.30 uur

Olympia Spa & Fitness

Deze sportschool beschikt over vijf squashbanen waar je kunt trainen van vroeg in de ochtend tot 22.00 uur in de avond! Wil je zelf vrij een potje squashen of juist jouw basistechnieken verbeteren bij de squashschool? Bij Olympia Spa & Fitness kan dit allemaal! Ook hier hebben ze op vrijdagavond om 17.15 uur een squashavond speciaal voor vrouwen. Na afloop van de sessie word je beloond met een ontspannende jacuzzi en sauna. Voor de kids zijn hier ook speciale squashlessen die door de beste squashinstructeurs gegeven worden.

Op de website van Olympia Spa en & Fitness kun je de prijzen en contactgegevens van de squashlessen vinden. Wil je liever zelf een potje squashen? Via de website kun je ook gemakkelijk een baan op jouw gewenste dag en tijd reserveren. Wel dien je dan eerst even een gebruikersaccount aan te maken.

 • Carrer Mestre Serrano 3
 • Website
 • Openingstijden:
  Maandag t/m vrijdag: 7.00 – 22.00 uur
  Zaterdag: 9.00 – 20.30 uur
  Zondag:  9.30 – 14.30 uur

Poliesportiu El Carmen

In het mooie historische oude centrum van Valencia is de sportschool Polisportiu El Carmen gevestigd. Dit is een wat kleinere sportschool met twee squashbanen. Even afkoelen na een zware training? Dat kan hier! Deze sportschool beschikt over een heerlijk verfrissend zwembad. Een makkelijk vervoersmiddel om het snelst bij de squashbaan te komen, is natuurlijk met jouw eigen leasefiets of gehuurde fiets van Verrassend Valencia!

 • Carrer del Dr. Chiarri 7
 • Website
 • Openingstijden:
  Maandag t/m vrijdag: 7.00 – 22.00 uur
  Zaterdag: 8.30 – 21.30 uur
  Zondag:  8.30 – 14.30 uur

Tips!

 • Op zoek naar een squashoutfit? Bij de Decathlon winkel in het centrum van Valencia kun je jouw eigen hippe squashoutfit scoren! De Decathlon verkoopt squash kleding, squash rackets, squash schoenen en squash materiaal. Je kunt jouw squashoutfit natuurlijk ook online shoppen op de website van Decathlon.
 • Naast het squashen is het misschien leuk om een keer een andere sport te proberen! Padel is een populaire sport in Spanje en deze sport wordt ook gespeeld met een racket en een bal. Ook tennis is erg populair onder de Valencianen en daarom beschikt Valencia over diverse tennisclubs. Zeker op zonnige dagen is het heerlijk dat je in het Spaanse zonnetje een potje kunt tennissen!
 • Op de website van Amigos Valencia en de app Meetup kun je mensen ontmoeten die ook graag sqash spelen. Op deze manier kun je wellicht voor de toekomst een squash maatje vinden!
 • Lijkt het je leuk om met een groep vrouwen te squashen? Neem dan een kijkje op de Facebookpagina Ladies Squash Valencia.