Top 5 Restaurants

In Valencia zijn enorm veel restaurants, maar waar kun je nu echt goed en lekker eten in Valencia? Verrassend Valencia heeft een top 5 van restaurants samengesteld van restaurants waar naar ons idee verse en goede producten worden gebruikt en daardoor heerlijke gerechten op tafel komen.

1. Restaurante Cervecería La Principal (wijk: Pla del Real)

La Principal is een combinatie van een restaurant en een cervecería. Hier kun je terecht voor tapas met een caña (tapbiertje) aan de bar, maar ook kun je hier uitgebreid dineren. De inrichting van La Principal is redelijk modern, maar met een authentiek tintje. Indien je kiest om te beginnen met een aantal tapas, zijn de huisgemaakte kroketjes, de ‘Ensaladilla Rusa’ en een ‘Torta de Casar’ (pittig zacht Spaans kaasje) zeker de moeite waard om te proberen. Mocht je daarna nog kiezen voor een hoofdgerecht, dan is de vis in zout een hele goede keus, maar ook heeft Principal een uitgebreid aanbod aan vleesgerechten. De prijzen zijn enorm wisselend door het grote aanbod van gerechten. Van een ‘Ensaladilla Rusa’ (Russische salade met o.a aardappel, tonijn, doperwtjes, wortel) tot een vis in zout die voor jou, aan tafel, uit zijn zoutkorst wordt gehaald.

Locatie
Polo y Peyrolon 5
46021 Valencia
Website

Openingstijden
Maandag t/m zaterdag: 13.45-16.30 en 20.45-23.30 uur
Zondag: gesloten

Foodie Hotspot Guide van Verrassend Valencia

!Tip¡ Op deze pagina vind je een paar leuke restauranttips, maar ben je op zoek naar de allerbeste tapasbars, lekkerste ontbijtspots en meest populaire restaurants onder de Valencianen? Bestel dan de Foodie Hotspot Guide!

2. Bar Rausell (wijk: Arrancapins)

Net buiten het centrum vind je Bar Rausell. Bij deze tapasbar kun je terecht voor de lekkerste vlees-, vis- en rijstgerechten van perfecte kwaliteit. Men zegt dat je er zelfs de lekkerste patatas bravas kunt eten van de stad… Ook is het het lievelingsrestaurant van bekende locals als sterrenchef Ricard Camarena, Carlos Boga, manager van hotel Las Arenas en Paco Solaz, bekend van zijn winkel op de Mercado Central. Dit familierestaurant wordt nu gerund door de broers Miguel Ángel y José Antonio Rausell. In 1973 had dit restaurant de eerste kippenspit waar Valencianen op zondag in de rij stonden voor de lekkerste gebraden kip. In 1990 besluit het restaurant ook ‘comidas para llevar’ ook wel afhaalmaaltijden te starten. Dit is vandaag de dag nog steeds een groot succes, waar veel locals tijdens ‘el almuerzo’, iets lekkers tussen het ontbijt en de lunch komen halen.

Locatie
Carrer d’Àngel Guimerà 61
46008 Valencia
Website

Openingstijden
Woensdag t/m zaterdag: 8.30-23.30 uur
Zondag: 9.00-17.00 uur

3. Canalla Bistro (wijk: Ruzafa)

Canalla Bistro is het restaurant van de Valenciaanse sterrenchef Ricard Camarena. Dit restaurant heeft geen ster, maar het eten is wel van sterrenkwaliteit! Het is in de wijk Ruzafa gelegen. Wel een beetje verstopt; je zou er zo voorbij kunnen lopen! Bij Canalla Bistro maak je een gastronomische reis om de wereld, met invloeden uit New York en Japan. Op de kaart staan verschillende moderne tapas, zoals spaghetti van courgette met mango en Parmezaanse kaas, baopao van Bejing varkensvlees en een deeghoorntje met zalm, avocado en wasabi. Allemaal bijzondere smaken, maar door de kleine hapjes zijn het allemaal tapas! Een aanrader bij dit restaurant van Camarena is om voor het proeverijmenu te gaan. In acht gangen maak je wederom een reis om de wereld, voor € 26,- per persoon (exclusief drankjes). Houd er wel even rekening mee dat je alleen voor dit menu kan gaan, wanneer de hele tafel hiervoor kiest. Kies je zelf voor hapjes van de kaart? Neem dan zeker als dessert Canalla Bistro’s take on frozen tiramusu, een echte aanrader. Wel even reserveren voordat je naar dit restaurant gaat!

Locatie
Calle Maestro Jose Serrano 5
46005 Valencia
Website

Openingstijden
Maandag t/m zondag: sessies van 13.30-15.30 en 20.30-23.00 uur

4. La Salita Restaurante (wijk: L’Amistat)

La Salita is het restaurant van de Valenciaanse Begoña Rodrigo. Zij is nationaal bekend geworden door het kookprogramma ‘Top Chef’. Ze heeft dit gewonnen en daarna ging het rap met haar culinaire carriere. Twee jaar na het programma begon Begoña met La Salita. Ook was ze Kok van het Jaar 2014 in Valencia. Hier houdt het niet op, in november 2019 heeft La Salita namelijk ook een Michelin-ster weten binnen te halen. En terecht! Begoña Rodrig woont samen met haar Nederlandse man in Valencia. De gerechten op de kaart worden gemaakt van ingrediënten in samenwerking met de Mercado Central en lokale boeren uit de regio. Je smult hier van traditionele Valenciaanse gerechten, maar je kunt ook bij La Salita terecht voor de moderne keuken. Bij La Salita voelt het alsof je in een kookprogramma beland bent. De gerechten zien er prachtig uit! Echte kunstwerkjes en dineren bij La Salita Restaurante is een culinaire ervaring. Wie weet kun je nog een woordje Nederlands spreken met Begoña.

Locatie
Calle Seneca 12
46021 Valencia
Website

Openingstijden
Maandag t/m zaterdag: 14.00-17.00 en 20.00-23.00 uur
Zondag: gesloten

5. Vuelve Carolina (wijk: Ciutat Vella, centrum)

Vuelve Carolina is een restaurant van de beroemde Spaanse kok Quique Dacoste. Naast Vuelve Carolina heeft hij ook een sterrenrestaurant in Dénia. Je kunt hier bijzondere tapas eten of een ‘Menu del día’, het menu van de dag. Naast heerlijke tapas hebben ze ook een uitgebreide wijnkaart. Gerechten die op de kaart staan, zijn tonijntartaar, een salade van zeewier of een lekker chocoladedessert. Het restaurant ziet er hip uit met houten muren en er is veel gebruik gemaakt van planten. Ook een leuke plek wanneer je hier met een groepje wilt dineren, je kunt er namelijk een speciale ruimte huren voor groepen. De gerechten worden prachtig opgemaakt en het is dan ook een feestje om je bord op tafel te krijgen.

Locatie
Calle Correos 8
46002 Valencia
Website

Openingstijden
Maandag t/m zaterdag: 13.30-16.30 en 20.30-23.30 uur
Zondag: gesloten

Tips

  • Houd in gedachte dat de Spanjaarden over het algemeen op andere tijden eten. Vaak lunchen Spanjaarden in de middag tussen 14.00-17.00 uur warm. In de middag zijn er vaak daarom meer aanbiedingen van lunchmenu’s dan in de avond, vaak is een warme lunch menu in de middag ook goedkoper dan in de avond.
  • Foodie Hotspot Guide.
  • Wil je nog meer leuke tips over het mooie Valencia? Bestel dan het E-book.

Comments are closed.