Top 5 Restaurants

In Valencia zijn enorm veel restaurants, maar waar kun je nu echt goed en lekker eten in Valencia? Verrassend Valencia heeft een top 5 van restaurants samengesteld van restaurants waar naar ons idee verse en goede producten worden gebruikt en daardoor heerlijke gerechten op tafel komen.

1. Restaurante Cervecería La Principal

La Principal is een combinatie van een restaurant en een cervecería. Hier kun je terecht voor tapas met een caña (tapbiertje) aan de bar, maar ook kun je hier uitgebreid dineren. De inrichting van La Principal is redelijk modern, maar met een authentiek tintje. Indien je kiest om te beginnen met een aantal tapas, zijn de huisgemaakte kroketjes, de ‘Ensaladilla Rusa’ en een ‘Torta de Casar’ (pittig zacht Spaans kaasje) zeker de moeite waard om te proberen. Mocht je daarna nog kiezen voor een hoofdgerecht, dan is de vis in zout een hele goede keus, maar ook heeft Principal een uitgebreid aanbod aan vleesgerechten. De prijzen zijn enorm wisselend door het grote aanbod van gerechten. Van een ‘Ensaladilla Rusa’ (Russische salade met o.a aardappel, tonijn, doperwtjes, wortel) tot een vis in zout die voor jou, aan tafel, uit zijn zoutkorst wordt gehaald.

principal

Locatie
Polo y Peyrolon 5
46021 Valencia
Website

Openingstijden
Maandag t/m zaterdag: 13.45-16.30 en 20.45-23.30 uur
Zondag: gesloten

Gastronomische gids van Verrassend Valencia

!Tip¡ Op deze pagina vind je een paar leuke restauranttips, maar ben je op zoek naar de allerbeste tapasbars, lekkerste ontbijtspots en meest populaire restaurants onder de Valencianen? Bestel dan de Gastronomische gids!

Gastronomischegidabanner

2. La Salita Restaurante

La Salita is het restaurant van de Valenciaanse Begoña Rodrigo. Zij is nationaal bekend geworden door het kookprogramma ‘Top Chef’. Ze heeft dit gewonnen en daarna ging het rap met haar culinaire carriere. Twee jaar na het programma begon Begoña met La Salita. Ook was ze Kok van het Jaar 2014 in Valencia. Samen met haar Nederlandse man woont ze in Valencia en runt ze La Salita. De gerechten op de kaart worden gemaakt van ingrediënten in samenwerking met de Mercado Central en lokale boeren uit de regio. Je smult hier van traditionele Valenciaanse gerechten, maar je kunt ook bij La Salita terecht voor de moderne keuken. Bij La Salita voelt het alsof je in een kookprogramma beland bent. De gerechten zien er prachtig uit! Echte kunstwerkjes en dineren bij La Salita Restaurante is een culinaire ervaring. Wie weet kun je nog een woordje Nederlands spreken met Begoña.

LaSalita

Locatie
Calle Seneca 12
46021 Valencia
Website

Openingstijden
Maandag t/m zaterdag: 14.00-17.00 en 20.00-23.00 uur
Zondag: gesloten

3. Sagardi

Taberna Sagardi heeft op de begane grond een lange bar met vele pinchos. Je kunt aan de bar om een bord vragen en dan kun je zelf de pinchos uitkiezen. De stokjes dien je te bewaren en worden geteld zodra je wilt afrekenen. Sagardi biedt op de eerste verdieping ook de mogelijkheid om te dineren. Sagardi is ingericht als een taberna met veel hout en verschillende zithoekjes op de begane grond. Zo kun je ervoor kiezen om aan de bar te zitten, maar ook zijn er hoge en lage tafeltjes beschikbaar. Vooral gedurende de drukste uren worden er continu nieuwe, warme en koude, pinchos gemaakt. De warme pinchos worden vaak rondgebracht rondom lunch en dinertijd, maar veel mensen weten niet dat het ook mogelijk is warme pinchos te bestellen gedurende de hele dag. Een ‘Croqueta de jamón pincho’, oftewel een broodje met een hamkroketje is één van de warme opties. De prijs is afhankelijk van of je kiest voor pinchos of een diner.

sagardi

Locatie
Calle San Vicente Mártir 6
46002 Valencia
Website

Openingstijden
Maandag t/m donderdag: 10.00-0.30 uur
Vrijdag t/m zaterdag: 10.00-1.00 uur
Zondag: 10.00-0.30 uur

4. Palace Fesol

Palace Fesol biedt typisch Valenciaanse gerechten, waaronder verschillende rijstschotels, maar ook vis- en vleesgerechten. Ook biedt Palace Fesol een grote diversiteit aan voorgerechten, onder andere Jamón de Bellota (kwalitatief zeer goede ham), Valenciaanse tomaten met tonijn en olijfolie, kroketjes met ham en gevogelte, een variëteit van kaas en nog veel meer. In 1909 werd restaurant Palace Fesol geopend en inmiddels bestaat dit restaurant nu meer dan 100 jaar. Palace Fesol is een gezellig restaurant met een aantal typisch Valenciaanse details. Fideua is een typisch Valenciaans gerecht. Het is een soort pasta en lijkt een beetje op korte vermicelli sliertjes of dunne stukjes spaghetti.

Palacefesol

Locatie
Calle Hernán Cortés 7
46004 Valencia
Website

Openingstijden
Maandag t/m zondag: 13.00-16.00 en 20.00-22.00 uur

5. Vuelve Carolina

Vuelve Carolina is een restaurant van de beroemde Spaanse kok Quique Dacoste. Naast Vuelve Carolina heeft hij ook een sterrenrestaurant in Dénia. Je kunt hier bijzondere tapas eten of een ‘Menu del día’, het menu van de dag. Naast heerlijke tapas hebben ze ook een uitgebreide wijnkaart. Gerechten die op de kaart staan, zijn tonijntartaar, een salade van zeewier of een lekker chocoladedessert. Het restaurant ziet er hip uit met houten muren en er is veel gebruik gemaakt van planten. Ook een leuke plek wanneer je hier met een groepje wilt dineren, je kunt er namelijk een speciale ruimte huren voor groepen. De gerechten worden prachtig opgemaakt en het is dan ook een feestje om je bord op tafel te krijgen.

VuelveCarolina

Locatie
Calle Correos 8
46002 Valencia
Website

Openingstijden
Maandag t/m zaterdag: 13.30-16.30 en 20.30-23.30 uur
Zondag: gesloten

Tips

– Houd in gedachte dat de Spanjaarden over het algemeen op andere tijden eten. Vaak lunchen Spanjaarden in de middag tussen 14.00-17.00 uur warm. In de middag zijn er vaak daarom meer aanbiedingen van lunchmenu’s dan in de avond, vaak is een warme lunch menu in de middag ook goedkoper dan in de avond.
Gastronomische gids.
– Wil je nog meer leuke tips over het mooie Valencia? Bestel dan het E-book.

Comments are closed.