Reizen | Openbaar vervoer

Onderwerpen

Ga jij op vakantie naar Valencia en ben je op zoek naar meer informatie over reizen en openbaar vervoer in en naar Valencia, kijk dan op deze pagina voor veel informatie en handige tips.

Auto huren

Als je graag bezienswaardigheden in de omgeving van Valencia wilt zien of als je een vakantiehuis hebt gehuurd buiten de stad Valencia, dan is het handig om een auto te huren. Op de pagina Auto huren staan een groot aantal goedkope aanbieders van huurauto’s in Valencia.

BlaBlaCar

BlaBlaCar is een populaire en milieuvriendelijke manier van reizen. Het is een app waarmee je gemakkelijk een carpool kunt regelen. Buiten het feit dat het makkelijk is, is het ook nog eens een goedkope optie! Voor meer informatie kun je kijken op BlaBlaCar.

Bus

Het openbaar vervoer in Valencia is redelijk goed geregeld, zo ook de bus. In Valencia rijden er vele bussen naar verschillende delen van de stad. De bussen rijden niet tot heel laat in de avond, maar wel kun je ‘s nachts gebruik maken van het nachtnetwerk van de bussen. Je kunt ervoor kiezen om een kaartje te kopen bij de buschauffeur, zodra je instapt, maar ook is het mogelijk om een buskaart te kopen bij onder andere kiosken. Op de pagina Bus kun je meer informatie vinden.

Tip! Met de Valencia Tourist Card kun je drie dagen lang genieten van het openbaar vervoer (de bus en de metro). Je kunt in plaats hiervan er ook voor kiezen om een taxi te nemen. Deze staan steevast klaar buiten de aankomsthal van het vliegveld van Valencia.

Cruise

Dobberen op het Middellandse Zeegebied met veel zonuren en genieten van de blauwe lucht. Tijdens een cruise kun je meerdere plekken bezoeken gelegen aan de Middellandse Zee waaronder Valencia! Het is zeker een aanrader om kennis te maken met deze stad! Meer informatie is te vinden op de pagina Cruise in Valencia.

Elektrische steps

Je komt ze steeds meer tegen in Valencia, de elektrische steps! Een super makkelijk en fijn vervoersmiddel om jezelf van A naar B te verplaatsen. Er zijn veel verschillende bedrijven in Valencia waar je ze kunt huren op kopen. Neem een kijkje op deze pagina voor meer informatie!

Ferry

Als je van plan bent om buiten Valencia nog meer van het prachtige Spanje ontdekken, kun je vanaf hier de ferry pakken naar de Balearen. Ook op Ibiza, Mallorca en Menorca is namelijk genoeg te ontdekken! Voor handige informatie en al onze tips kun je verder lezen op Ferry.

Fietsen

Stel je voor dat je je fiets een weekje zou moeten missen, dat willen wij als Nederlanders niet. Maar geen paniek, gelukkig kan je ook in Valencia de stad op de fiets verkennen! Kijk voor meer informatie op Fietsen in Valencia.

Gratis OV voor iedereen onder de 31 jaar

Leuk nieuws voor jonge studenten en inwoners van Valencia onder de 31 jaar! Tot en met juni 2024 biedt de stad Valencia gratis openbaar vervoer aan. Als je in aanmerking komt, kun je een gratis ov-kaart aanvragen om zo onbeperkt met de metro, bus en tram te reizen. Bezoek de website van Metrovalencia om eenvoudig een afspraak te maken en je kaart op te halen. 

Hogesnelheidslijn

Je kunt Valencia makkelijk met een andere stad combineren door de hogesnelheidstreinen. Zo kwam er in 2010 een hogesnelheidslijn tussen Madrid en Valencia. Nu zijn er ook hogesnelheidslijnen tussen Valencia en Sevilla en tussen Valencia en Barcelona. Benieuwd naar de reistijden, kosten en meer? Kijk dan eens op de pagina Hogesnelheidslijn.

Metro

Om van punt A naar punt B te komen, is de metro een zeer makkelijke en snelle optie om te reizen in Valencia. Indien je vaker de metro wilt nemen, is een rittenkaart een aanrader. Houd je wel in de gaten dat je vanaf het vliegveld Valencia naar het centrum van Valencia een ander metro kaartje nodig hebt dan dat je in het centrum reist. In het centrum en richting het strand en naar de meeste bezienswaardigheden heb je alleen een metro kaartje nodig voor zone A. Kijk voor meer informatie op Metro in Valencia.

Parkeren in Valencia

Ga je met de auto naar Valencia? Dan ken je vast het probleem dat je erg lang aan het zoeken bent voor waar je jouw auto kwijt kunt. Op de pagina Parkeren in Valencia behandelen we alle parkeergarages en geven we je ook tips waar je gratis kunt parkeren.

Reisverzekering

Het is belangrijk dat je goed verzekerd bent tijdens een vakantie. Wanneer je meer informatie zoekt voor een verzekering voor een reis naar Valencia, kijk je op de pagina Reisverzekering.

Scooter huren

Liever snel van A naar B en niet zo zin om met de fiets te gaan? Dan is een scooter huren een goed idee. Op Verrassend Valencia vind je diverse aanbieders.

Taxi

De prijzen van taxi’s zijn in vergelijking met Nederland veel beter betaalbaar, daarom kun je in Valencia gerust een taxi nemen zonder direct failliet te zijn. Als je met vier personen reist, kan het zomaar zijn dat je uiteindelijk voordeliger uit bent als je voor een taxi kiest. Kijk op Taxi Valencia voor meer informatie.

Toeristenbus

De toeristenbus kan erg handig zijn voor als je niet te veel wilt lopen en in een kortere tijd de beste highlights wilt zien! Ga jij naar Valencia en wil jij gebruik maken van de toeristenbus? Dan lees je op de pagina Toeristenbus alles over deze bus en de prijzen.

Trein

In de regio Valencia kun je verschillende dorpen en steden met de trein bereiken. De prijzen variëren en zijn afhankelijk van het traject. Op de website van Renfe kun je ook online treinkaartjes kopen. Als je ver van tevoren boekt, kan het zijn dat er zeer aantrekkelijk geprijsde trein kaartjes worden aangeboden. Kijk op Trein in Valencia voor meer informatie.

Valenbisi

Ga jij naar Valencia voor een korte of een lange tijd en wil jij wel lekker kunnen blijven fietsen? Dan kan dat heel goed in Valencia! Valenbisi is een fietsensysteem in Valencia. Er staan in Valencia verschillende punten waar je met een Valenbisi pas een fiets kunt pakken. Deze fiets moet je hierna weer neerzetten bij een ander Valenbisi-punt. Lees meer over dit systeem op de pagina Valenbisi.

Valencia Tourist Card

Afhankelijk van jouw plannen, interesses en voorkeuren kan het wel of juist niet interessant zijn om een Valencia Tourist Card aan te schaffen. Voor een uitgebreid overzicht met de voordelen en nadelen op een rijtje kun je kijken op Valencia Tourist Card.

Vliegtickets

De meeste mensen gaan met het vliegtuig als zij naar Valencia gaan. Maar hoe kun je nou de beste vliegticket kopen? En welke vliegmaatschappijen vliegen naar Valencia? Je leest het allemaal op de pagina Vliegtickets.

Vliegtuig

Het vliegveld van Valencia ligt per metro maar 20 minuten van het centrum van de stad. In het laagseizoen zijn er regelmatig aanbiedingen van vluchten vanuit Nederland, Duitsland en België naar Valencia Airport. Een vlucht naar Valencia duurt ongeveer 2 uur en 20 minuten. Kijk op vluchten naar Valencia voor meer informatie over de luchtvaartmaatschappijen die naar Valencia vliegen.