Rototom Sunsplash

Een festival dat zowel bekende als opkomende namen in de wereld van Reggae presenteert is Rototom Sunsplash. Een mond vol, dat zeker. Rototom wordt gezien als het grootste reggae festival van Europa. Ska, reggae en soft rock smelten samen op dit festival en bezorgen je het ultieme zomergevoel. Een ideaal tripje en dè kers op de taart van je bezoek aan Valencia!

Wanneer

Van 12 t/m 19 augustus 2017 vindt Rototom plaats in het strandplaatsje Benicàssim, ongeveer drie kwartier rijden van Valencia. In 2014 brak het festival nog haar eigen bezoekersrecord met zo’n 250.000 bezoekers die vanuit zo’n 75 landen over de hele wereld waren afgereisd naar de regio Castellón, om te genieten van de laid-back sfeer die er op het festival te vinden is.

Rototom Sunsplash Reggae Festival Benicassim

Prijs

De ticketprijs van Rototom neemt toe naarmate het festival dichterbij komt. Zo betaalde je voor 8 dagen Rototom in begin december voor een ticket €140, in maart €180 en de vaste ticketprijs is nu €200. Gelukkig kun je zelf kiezen hoeveel dagen je wil feesten. Onderaan deze pagina vind je een handig overzicht van de ticketprijzen.

Rototom Sunsplash Reggae Festival Benicassim

Voorgaande jaren

Rototom is niet voor niets het grootste reggaefestival van Europa geworden. Op vorige edities stonden o.a. Jimmy Cliff, Sean Paul, Shaggy en Damian Marley (de zoon van Bob Marley).

Rototom Sunsplash Reggae Festival Benicassim

Reisinformatie

Benicàssim is een kleine gemeente ten noorden van Valencia. Je reist er vanaf Valencia vrij eenvoudig naartoe met de trein, bus of auto. De trein is wel de beste keuze als je niet in het bezit bent van een auto of als je de volledige 8 dagen wil feesten.

Trein

Benicassim heeft een station, je kunt dus heel eenvoudig een directe trein nemen vanaf Valencia. Er zijn verschillende treinen die vertrekken vanaf Estación del Norte, een rit duurt een kleine anderhalf uur. Duur is het ook niet, je betaalt voor een treinticket tussen de €8 en € 25. Kijk voor beschikbaarheid en actuele prijzen op de website van de Spaanse treinmaatschappij: Renfe (handig om te weten, de website is ook in het Engels).

Rototom Sunsplash Reggae Festival Benicassim

Auto

Het kost minder dan een uurtje tijd om naar Benicassim te rijden. Neem de V-21 snelweg en houd Castellón aan, sla echter niet bij Castellón af maar rij door en volg de borden naar Benicassim. TIP: Gebruik BlaBlaCar om met iemand mee te rijden. Heb je een eigen auto of een auto gehuurd? Gebruik dan navigatie. Reis je met meer mensen en huur je liever een auto? Kijk dan voor meer informatie over het huren van een auto in Valencia op auto huren.

ALGEMENE INFORMATIE

Wanneer: 13 t/m 20 augustus 2016
Waar: Bènicassim, in de regio Castellón.
Ticketprijzen:
• 8 dagen: €140-€200, incl. camping €180-€240. (afhankelijk van aanschafmoment)
• 7 dagen: €175, incl. camping €210.
• 6 dagen: €150, incl. camping €180.
• 5 dagen: €125, incl. camping €150.
• 4 dagen: €100, incl. camping €120.
• 3 dagen: €85, incl. camping €100.
• 2 dagen: €60, incl. camping €70.
• 1-dagticket: €32, incl. camping
• Campinginformatie: Camper €50, Camper incl. electriciteit: €100
Openingstijden camping: vanaf 13 juli 9:00 tot 20 juli 20:00. De camping is in periode van het festival 24 uur per dag geopend.

Meer zomerfestivals in de buurt van Valencia? Check dan Arenal Sound of FIB Festival.

Comments are closed.