Rototom Sunsplash

Onderwerpen

Een festival dat zowel bekende als opkomende namen in de wereld van Reggae presenteert is Rototom Sunsplash. Een mond vol, dat zeker. Rototom wordt gezien als het grootste reggae festival van Europa. Ska, reggae en soft rock smelten samen op dit festival en bezorgen je het ultieme zomergevoel. Een ideaal tripje en dè kers op de taart van je bezoek aan Valencia!

¡Zodra de line up van 2024 bekend is zullen we de pagina updaten. Zie het programma van afgelopen jaar om alvast een indruk te krijgen hoe Rototom Sunsplash eruit ziet!

Wanneer

Van 16 t/m 21 augustus 2024 vindt Rototom Sunsplash plaats in het strandplaatsje Benicàssim, ongeveer drie kwartier rijden van Valencia. In 2014 brak het festival al haar eigen bezoekersrecord met zo’n 250.000 bezoekers die vanuit zo’n 75 landen over de hele wereld waren afgereisd naar de regio Castellón, om te genieten van de laid-back sfeer die er op het festival te vinden is.

Line up van voorgaande jaren

De line up van dit jaar is nog niet bekend. Rototom Sunsplash is niet voor niets het grootste reggaefestival van Europa geworden. Op vorige edities stonden o.a. Jimmy Cliff, Sean Paul, Shaggy en Damian Marley (de zoon van Bob Marley) op het podium.

Prijs

De ticketprijs van Rototom neemt toe naarmate het festival dichterbij komt. Zo betaal tijdens de voorverkoop voor een zesdaagse pas €140,00. In de maanden daarna loopt de prijs steeds hoger op. Gelukkig kun je zelf kiezen hoeveel dagen je wil feesten.

  • Full Pass (18 – 65 jaar): €140,00
  • Full Pass (13 – 17 jaar): €70,00
  • Full Pass (ouder dan 65): €10,00
  • Full Pass (jonger dan 13 jaar): €10,00

Tickets kunnen gekocht worden op de website.

Overnachten

Rototom Sunsplash beschikt over zowel een campsite als een glamping. Het woord glamping is voorgekomen uit de combinatie van de woorden “glamour” en “camping”. Een glamping houdt dan ook in dat er gekampeerd wordt, maar wel met gewenste luxe. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een matras met bedlinnen. Hieronder zijn de meest gekozen opties te vinden:

  • Standaard tent op de camping voor 6 dagen: €60,00 per persoon
  • Easy tent op de glamping voor 6 dagen: €109,00 voor twee personen
  • Bell tent op de glamping voor 6 dagen: €605,00 voor vier personen

Op de website zijn alle overige opties te vinden met de beschikbaarheid.

Reisinformatie

het Rototom Sunsplash festival is gelegen in Benicàssim. Dit is een kleine gemeente ten noorden van Valencia. Je reist er vanaf Valencia vrij eenvoudig naartoe met de trein, bus of auto. De trein is wel de beste keuze als je niet in het bezit bent van een auto of als je de volledige 8 dagen wil feesten.

Trein

Benicassim heeft een station, je kunt dus heel eenvoudig een directe trein nemen vanaf Valencia. Er zijn verschillende treinen die vertrekken vanaf Estación del Norte, een rit duurt een kleine anderhalf uur. Duur is het ook niet, je betaalt voor een treinticket tussen de €8 en € 25. Kijk voor beschikbaarheid en actuele prijzen op de website van de Spaanse treinmaatschappij: Renfe (handig om te weten, de website is ook in het Engels).

Auto

Het kost minder dan een uurtje tijd om naar Benicassim te rijden. Neem de V-21 snelweg en houd Castellón aan, sla echter niet bij Castellón af maar rij door en volg de borden naar Benicassim. TIP: Gebruik BlaBlaCar om met iemand mee te rijden. Heb je een eigen auto of een auto gehuurd? Gebruik dan navigatie. Reis je met meer mensen en huur je liever een auto? Kijk dan voor meer informatie over het huren van een auto in Valencia op auto huren.

Tips!