Rooftops in Valencia

Een bar of restaurant heeft toch altijd nét iets extra’s wanneer het een mooi uitzicht heeft. Dit hebben ze in Valencia goed begrepen met verschillende rooftop bars en restaurants. Of je nu over de Ciudad de las Artes y las Ciencias uitkijkt of de beste plek hebt om de Torres de Serranos te bewonderen, het kan allemaal. Ben je benieuwd naar de mooiste rooftops in Valencia? Lees dan vooral verder!

Blue Marina & The Roof

Wanneer je een kijkje neemt op de America´s cup, bij het Veles e vents gebouw vind je verschillende restaurantjes, waaronder The Roof. Een rooftop bar die bekend staat om haar lekkere cocktails van een traditionele Margarita tot een verrassende ‘Passion Canela’. Het uitzicht is verder ook prachtig en nooit saai, er is altijd wel een gave boot die voorbij komt. Regelmatig zijn er Dj’s die zorgen voor chille beats en een gezellige sfeer. 

Locatie
Marina Juan Carlos I. Explanada Veles e Vents, local C2
46024 Valencia
Website

Openingstijden
Maandag t/m donderdag: 12.00 – 01.30 uur
Vrijdag: 11.00 – 01.30 uur
Zaterdag: 10.00 – 01.30 uur
Zondag: 12.00 – 21.00 uur

Marina Restaurante – Sky

Sky is de fenomenale 360 graden skybar aan het begin van de haven in Valencia. Doordat het terras rond is opgezet heb je niet alleen een prachtig uitzicht over de haven, maar ook over het strand van Las Arenas en de Middellandse zee. Deze magische ruimte is ook erg leuk tijdens hun evenementen. Zo kan je heerlijk swingen en wegdromen op dit prachtige uitzicht. 

Locatie
Carrer Marina Real Juan Carlos I
46011 Valencia
Website

Openingstijden
Maandag t/m donderdag: 12.00 – 01.30 uur
Vrijdag t/m zondag: 11.00 – 01.30 uur

Ateneo restaurant

Deze rooftop is niet de grootste van Valencia en lijkt meer op een balkon, maar heeft een prachtig uitzicht. Je bevindt je op de zesde verdieping en hebt prachtig uitzicht op het Plaza Ayuntamiento, oftewel het stadhuisplein. De combinatie van een heerlijk menu en het uitzicht zorgt voor een indrukwekkende ervaring. 

Locatie
Plaça de l’Ajuntament 18 Sexta Planta
46002 Valencia
Website

Openingstijden
Maandag t/m zondag: 10.00 – 22.00 uur

La Terrazza de Blanq

In het hartje van Valencia vind je La Terrazza de Blanq. Neem de lift naar de vijfde verdieping van het Blanq Carmen Hotel en vind deze trendy beachy rooftop. Je kunt hier genieten van heerlijke cocktails en tapas. Neem even lekker de tijd om met vrienden of een goed boek te genieten van het zonnetje en het prachtige uitzicht. Het uitzicht is namelijk fenomenaal, omdat je uitkijkt op de historische Torres de Serrano. 

Locatie
Carrer de la Blanqueria 11
46003 Valencia
Website

Openingstijden
Alleen open tijdens het hoogseizoen april t/m augustus

Maandag t/m zondag: 12.00 – 24.00 uur

ATIC Resto Bar Palau Alameda

Op zoek naar een fijne sfeer en uitzicht over het mooie Turia park? Dan is deze rooftop echt iets voor jou!  De rooftop is alleen niet heel hoog. Je kijkt dus niet heel ver weg, maar je bent verzekerd van een prachtig uitzicht. Je kunt er ook heerlijk in de zon zitten. Fijn om te weten is dat je hier tijdens openingstijden ook altijd terecht kan voor een hapje en tijdens lunch en diner is er een uitgebreidere menukaart. Van hamkroketjes tot calamares en van patatas bravas tot een Valenciaans kaasplateau. 

Locatie
Carrer de Muñoz Seca 6
46010 Valencia
Website

Openingstijden
Maandag: gesloten
Dinsdag: 17.00 – 01.00 uur
Woensdag t/m zaterdag: 11.00 – 01.00 uur
Zondag: gesloten

270º SkyBar

Last but not least: The Barceló Valencia-SkyBar. Deze bar bevindt zich op de tiende verdieping, waardoor je je ogen uitkijkt over de prachtige stad. Dit moderne terras kijkt uit over de Ciudad de las Artes y las Ciencias en geeft daardoor een unieke ervaring. 

Locatie
Avinguda de França 11
46023 Valencia
Website

Openingstijden
Alleen open tijdens het hoogseizoen april t/m augustus
Maandag t/m donderdag: 16.00 – 23.00 uur
Vrijdag: 16.00 – 00.00 uur
Zaterdag: 12.00 – 00.00 uur
Zondag: 12.00 – 23.00 uur

Tips!

  • Hoogtevrees? Geen probleem. Er zijn namelijk nog genoeg andere leuke terrasjes in Valencia. Neem even een kijkje op de pagina Terras
  • Zin in een goedkope hap in een mooi restaurant in Valencia? Kijk dan naar de dagmenu’s op deze pagina
  • Is het net die ene dag in Valencia dat het bewolkt is? Dan zijn er nog genoeg andere restaurants in Valencia waar je terecht kan. Neem even een kijkje via Restaurants.

Comments are closed.