Picknicken

Onderwerpen

Lekkere hapjes en drankjes, een kleed en de zon: alle ingrediënten voor een heerlijke picknick. Maar wanneer je in Valencia bent, waar ga je picknicken? Hieronder beschrijven wij fijne picknickspots en krijg je handige picknicktips mee.

Alle zorgen uit handen tijdens onze georganiseerde picknick?

Ben je met een groter gezelschap en wil je graag een georganiseerde picknick op een locatie naar keuze? Neem eens een kijkje op deze pagina en neem vrijblijvend contact met ons op!

Niet zeulen met al je picknickspullen?

Fiets huren

Valencia verkennen kan prima per fiets, maar wat ook erg handig is aan een fiets, is dat je er je picknickspullen in kwijt kunt. Zo hoef je zelf niet met al je boodschappen te sjouwen. Hapjes en drankjes in de fietsmand en een leuk kleedje onder de snelbinders en fietsen maar! Ben je van plan om te picknicken én te fietsen? Dan is onze fietsroute een aanrader. Hierin vind je namelijk een uitgestippelde fietsroute die je mee neemt langs (een deel van het) centrum, het bekende Turia park, de moderne gebouwen van de Stad van Kunst en Wetenschap en eindigt bij het strand. Nog fijner aan de route is dat je een picknickboodschappenlijst mee krijgt! Wel dien je zelf nog even je lekkernijen op de Mercado Central in te kopen… een goed moment om je Spaanse kennis in de praktijk te brengen.

Taxi pakken

Geen zin om met de spullen te fietsen of is het misschien wel té warm om op de fiets te springen? Een idee is dan om een taxi te nemen. Fijn is dat je ook zo op de plek van bestemming wordt afgezet en dat je niet op je fiets hoeft te letten. Vergeet niet je lekkere hapjes en drankjes in de taxi!

Picknickspots

Turia park

Het Turia park is aanrader nummer 1 voor een picknick. Dit stadspark loopt als een kronkelende groene strook om het noordelijke deel van de stad Valencia. Het park is bijna 10 kilometer lang; genoeg plek dus om ergens neer te strijken en lekker te picknicken. Het park ligt lager dan de wegen aan beide zijkanten. Hierdoor hoor je weinig van het verkeer ‘boven’. In het park spelen kinderen, hardlopen de Valencianen en doet een groepje hier en daar aan yoga. Er is genoeg gras (en beschutting tijdens de warme maanden) waar je kunt neerploffen en de picknickmand kunt openen. Fijne plekken voor de picknick zijn het gedeelte park naast het Bioparc, aan het water waar je vogels en af en toe een schildpad kunt spotten, en rondom het Palau de la Música.

Jardines del Real (Jardines Viveros)

Een ander relaxt park is Jardines del Real, net boven het Turia park gelegen. Dit park wordt door de Valencianen ook wel Jardines Viveros of ‘Viveros’ genoemd. In deze groene zone groeien bijzondere bomen, is een romantische rozentuin (met bijna 6.000 rozen!) en vind je een volière. Erg belangrijk: er is ook genoeg plek waar je je kleed kunt neerleggen en aan de picknick kunt beginnen.

Strand

Het vakantiegevoel in een notendop: zon, lekker eten en het strand. Waarom zou je dus niet gaan picknicken op het heerlijke strand van Valencia? Het Valenciaanse strand is indrukwekkend breed waardoor er plek genoeg is voor een picknick. Is het iets te warm om in de volle zon te gaan picknicken? Kies dan een plekje onder de palmbomen of achter de EHBO-huisjes waar je wat schaduw kunt vinden.

Hapjes & drankjes

Zummsalads

Bij Zummsalads in het centrum van Valencia kun je terecht voor verse én gezonde hapjes en drankjes voor de picknick. Stel bij Zummsalads je eigen picknickmenu samen met onder andere een vers sapje, een pastasalade (of de bonensalade) en een goedgevulde sandwich. Misschien ook nog wat zoets mee, zoals een punt van de worteltjestaart?

Mercado Central

Dé plek in Valencia om je verse producten te halen, is bij de Mercado Central. Deze overdekte voedselmarkt is in het centrum gelegen. In de eerdergenoemde fietsroute staat bij welke kraampjes in de markt je precies de lekkerste producten kunt halen. Van ‘jamón iberico de bellota’ (Spaans hammetje) tot een ‘vino tinto’ (rode wijn). Houd er rekening mee dat de Mercado Central op zondag gesloten is en dat deze op de overige dagen rond 14.30 uur de deuren sluit.

La Más Bonita

Fijn aan de hotspot La Más Bonita is, is dat deze twee vestigingen heeft. Wil je graag in een van de parken picknicken? Stel dan je eigen picknickpakket samen bij de vestiging in Ruzafa (Carrer de Cadis 61)! Wil je met je voetjes in het zand van je Club Sandwich of Oreo taartje genieten? Ga dan juist naar La Más Bonita bij het populaire Patacona strand (Passeig Marítim de la Patacona 11).

Picknicktips

  • Is het buiten warm en neem je voedingswaren mee die kunnen bederven? Neem dan een koeltas mee! Heb je die niet meegenomen in de koffer? Geen probleem! Bij de winkels Flying Tiger (in het centrum) en ALE-HOP (verspreid over heel Valencia) kun je koeltassen kopen, vaak met een grappig printje.
  • Ook handig om mee te nemen: genoeg servetten en eventueel handzeep (of natte doekjes). Niets is zo vervelend om met plakkerige handen te zitten na je zoete croissantje en met een zwerm wespen om je heen.
  • Neem een plastic tasje mee waarin je al de restjes kunt gooien waarna je de hele vuilniszak zo in de prullenbak kunt gooien.
  • Ga je fietsend naar je picknickspot? Zet dan goed je fiets op slot.
  • Nog meer voor op de picknickchecklist: kurkentrekker, plastic glazen/bordjes/bestek en natuurlijk een picknickkleed. Hiervoor kan je goed terecht bij een supermarkt (Mercadona, Consum, of de supermarkt van El Corte Inglés) of bij een Chinese winkel.
  • Houd er rekening mee dat je in Valencia niet in de parken en op de stranden mag barbecueën!