Cultuur historische wandelroute

bestel-banner-750


Ontdek het centrum van Valencia met deze unieke cultuur historische wandelroute. Vind jij het ook leuk om de cultuur en historie van een stad te ontdekken aan de hand van een wandeling? Dan is de digitale cultuur historische wandelroute van Verrassend Valencia, samengesteld door kunsthistoricus drs. Ellen van der Tuuk, zeker een aanrader (PDF 45 pagina’s)!

bestel-hier-button

Wat houdt de cultuur historische wandelroute in?

Voor de cultuurhistorische wandeling van Verrassend Valencia heb je geen gids nodig, je kunt de route zelf volgen. Indien je deze wandelroute (25 pagina’s in pdf) bestelt via Verrassend Valencia dan sturen we je deze per mail toe. Je kunt de route dan vervolgens uitprinten of op jouw tablet, mobiele telefoon of E-reader plaatsen. Je kunt bestellen via het ons contactformulier of direct via onze shop.

Indien je alleen de route volgt, zonder de bijbehorende achtergrond informatie te lezen en de bezienswaardigheden van binnen bewonderd, is de duur van de wandeling ongeveer twee uur.

Op deze pagina vind je ook een plattegrond van Google waarop de wandeling staat aangegeven. Je kunt deze door middel van bijvoorbeeld een smartphone met internetverbinding makkelijk volgen. Overigens is het niet noodzakelijk om deze plattegrond te gebruiken. De gehele route wordt duidelijk in woorden omschreven.

Cultuur historische route Verrassend Valencia

Waar brengt de cultuur historische wandelroute je heen?

De route van de wandeling loopt door het historische centrum van Valencia.

Wandeling Centrum weergeven op een grotere kaart.

Waarom?

Wanneer je de Cultuurhistorische Wandelroute in PDF koopt profiteer je van een aantal voordelen, zo ontdek je Valencia nog beter!

Tabel Culturele Wandelroute

Uniek
Er bestaat geen andere wandeling door het centrum van Valencia waar zoveel achtergrondinformatie over de verschillende bezienswaardigheden wordt gegeven in het Nederlands;
Leerzaam
Bij het merendeel van de wandelroutes wordt kort besproken in welk jaar een gebouw bijvoorbeeld is ontstaan en wie het heeft gebouwd. Bij onze wandelroute staan juist de cultuurhistorische achtergrond informatie over details van het gebouw, leuke weetjes, en mooie verhalen staan centraal bij deze wandeling. Je leert Valencia zo echt kennen;
Leuk
De beschrijvingen van de bezienswaardigheden zijn leuk om te lezen en er worden leuke en gezellige cafés voor een drankje en/of een hapje gedurende de route aangegeven;
Flexibel
Wil je de wandeling niet in één keer lopen? Dat kan, er zijn onderweg verschillende cafés aangegeven waar je een tussenstop kunt maken. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de wandeling op een later tijdstip of op een andere dag te hervatten.

cultuurhistorisch Valencia route

Wat kost het?

bestel-hier-button-links

Prijs: €7,50

Inclusief:

 • Uitgebreide beschrijving van vele bezienswaardigheden in het centrum van Valencia, samengesteld door kunsthistoricus drs. Ellen van der Tuuk;
 • Verrassende tips voor een drankje en/of hapje tijdens de wandeling;
 • Een aantal mooie foto’s ter illustratie.

Vragen over de Cultuurhistorische wandelroute of over de routes in het algemeen? Kijk dan even bij de meestgestelde vragen!

Hoe kun je de route bestellen en betalen?

Bestel via onze shop

De route kan besteld worden via onze shop. Je kunt betalen met iDEAL, PayPal, Bancontact en creditcard. Na betaling krijg je direct de route in je mailbox.

Contactformulier

  Uw naam (verplicht)

  Uw email (verplicht)

  Onderwerp

  Uw bericht

  12 COMMENTS

  1. Sanne Groenveld
   juni 11, 2017 16:40 Beantwoorden

   We waren voor het eerst in Valencia. Door de combinatie fietstour en de wandelroute door het centrum hebben we voor ons gevoel heel veel uit ons reisje kunnen halen. Met tussendoor een hapje zijn we een middag zoet geweest met de wandeling. Leuk!

  2. Jurgen Rossignol
   december 02, 2014 20:00 Beantwoorden

   Zeer aangename en leerrijke wandeling.
   Je kan ook tijdens de wandeling beslissen om even een omwegje te doen naar één of ander museum om nadien weer probleemloos aan te sluiten op de route.

  3. Elly
   april 02, 2014 13:52 Beantwoorden

   Wij waren tijdens Las Fallas in Valencia en hebben hierdoor de wandeling in stukken gedaan. De achtergrondinformatie was zeer uitgebreid. Een aanrader!

  4. Patrick
   maart 11, 2014 11:10 Beantwoorden

   We hebben veel plezier beleefd aan de cultuurhistorische wandeling,zoals beschreven in de gids. Hij was zeer compleet en degelijk opgesteld.

  5. Elly Rateland
   februari 19, 2014 16:19 Beantwoorden

   Wij zijn van 6 t/m 9 februari in Valencia geweest. We hebben gebruik gemaakt van de Cultuurhistorische wandeling van Verrassend Valencia. Wij hebben er 2 dagen over gedaan, en er bijzonder van genoten, dag 3 zijn we naar de Stad voor de kunst en de wetenschap geweest (Calatrava) en dag 4 de haven, omgeving en het stratencircuit, prima te doen met de metro.
   Kortom Valencia is een aanrader, en in februari was het al rond de 20 graden, heel aangenaam.

  6. Coby
   januari 21, 2014 18:40 Beantwoorden

   Zoals beloofd een klein bericht over de wandeling in Valencia. Ik had die via jou besteld en we hebben er afgelopen september heerlijk van genoten.
   Het was wel goed opletten, want je wilde natuurlijk ook lezen over wat je zag.
   Zeer de moeite waard, trouwens heel Valencia.

  7. Jaap
   november 27, 2013 10:28 Beantwoorden

   Tijdens onze trip naar Valencia hebben we gebruik gemaakt van de culturele stadswandeling.
   Een waar genoegen om al die leuke wetenswaardigheden te lezen. We hebben er van genoten en hebben zo de stad op een bijzondere manier leren kennen.
   Hartelijk dank daar voor.

  8. Renee
   oktober 21, 2013 09:09 Beantwoorden

   Met de culturele historische wandelgids van Ellen van der Tuuk als leidraad hebben wij vier heerlijke dagen door Valencia gezworven waarbij we op details zijn gewezen waar we anders zeker aan voorbij waren gelopen. Een echte aanrader!

  9. van erven
   oktober 11, 2013 10:34 Beantwoorden

   Net terug uit Valencia. Een geweldig leuke stad en de stadswandeling is een absolute aanrader. We hebben de hele route gelopen en er bijna een hele dag overgedaan, inclusief lunch- en koffie stops. De gebouwen van Calatrava hebben we op een volgende ochtend apart bezocht, ook zeer de moeite waard. Op plekken gekomen waar je zonder deze gids niet zo gauw komt. Route werd zeer snel per mail doorgestuurd, prima service.
   9 Oktober is nationale feestdag van Valencia, leuk om mee te maken met heel veel knalvuurwerk de avond te voren.

  10. Tiny
   juni 24, 2013 13:00 Beantwoorden

   We hebben de wandeling in 2etappes gelopen aan het begin
   Van ons 4 daags verblijf.
   Je komt snel allerlei leuke plekken te weten.
   Fijn dat er ook wat achtergrondinformatie bij staat.
   Zeker de moeite waard

  11. Margreet
   maart 12, 2013 00:07 Beantwoorden

   Afgelopen donderdag en vrijdag zijn wij in Valencia geweest. Wij hebben de hele wandelroute gelopen en vonden het erg leuk. We hebben donderdag er de hele dag overgedaan. Tussendoor nog naar de oude auto’s van de autorally staan kijken en om 14.00 was er natuurlijk het vuurwerk. Ook hebben we nog een paar gebouwen bezocht. Dus alles rustig bekeken.

   Het leuktste van de wandeling vonden we dat we naar pleintjes en straten werden geleid waar je anders misschien toch niet zo snel zou komen.

   Vrijdag hebben wij de route afgemaakt.

   Het was leuk om te doen en wij hebben er van genoten.

  12. Piet van der Zanden
   maart 10, 2013 14:23 Beantwoorden

   Valencia is een heerlijke stad. De stadswandeling is zeer compleet 🙂
   Het heeft een prachtige geschiedenis met unieke gebouwen, die soms wel een beetje verborgen zijn. Gebruik daarom de stadswandeling.

   Wat uniek is aan Valencia is dat de Turia rivier (die de oude binnenstad volgt) sinds 1975 is drooggelegd. In die rivierbedding is een park aangelegd en zijn diverse sportvoorzieningen aangebracht. Je kunt van west naar oost wandelen (2 tot 3 uur) en eindigen in het gebied waar de architect Calatrava geweldig moderne gebouwen heeft ontwerpen, zoals de opera en de grote sporthal. Je kunt zelfs doorwandelen naar de haven en tussentijds het Formule 1 circuit betreden.

   De Mercado Central is ook een aanrader. Alles is vers en schoon. Vroeg in het seizoen wordt iedere dag om 2 uur op Plaza del Ayuntamiento vuurwerk afgeschoten: knalvuurwerk wel te verstaan. De bewoners konden niet duidelijk maken waarom, … het was een traditie die al sinds lange tijd plaatsvond en alle lokale bewoners lokt 🙂
   Iedere donderdag wordt op Plaza de la Virgen een tribunaal gehouden dat voortkomt vanuit de bescherming van het water voor landbouw en verzorging. Kortom, genoeg te ontdekken.

  Laat een review achter