Bierbrouwerijen in Valencia

Onderwerpen

Een echte bierliefhebber of ben je benieuwd hoe dit gele goud nou echt wordt gemaakt? In Valencia kun je zelf een kijkje nemen achter de schermen bij de productie van het lekkerste ambachtelijke bier. Bij deze bierbrouwerijen in Valencia kun je van alles te weten komen over de verschillende biermerken. Leer hoe het gemaakt wordt en proef de biertjes natuurlijk ook zelf! De bierbrouwerijen experimenteren met verschillende bijzondere smaken en brouwen unieke biertjes. Neem na je rondleiding plaats op een van de leuke tapplaatsen van de brouwerijen of neem gelijk een BVO’tje (biertje voor onderweg) mee!

Alegría

“Geluk wordt gevormd door bierliefhebbers die toevallig ontdekken dat hun favoriete drankje ook thuis kan worden gemaakt”. Zo begon Alegría met een klein vat bier van 50 liter dat uiteindelijk uitgroeide tot een vat van 1.000 liter. Alleen de 100% natuurlijke ingrediënten met de hoogste kwaliteit worden gebruikt voor het beste resultaat. Zij steken veel werk in het creëren van verschillende biertjes vol met verrassende smaken en aroma’s.

Met hun zelfgebrouwen bier willen zij mensen naast een lekker drankje ook ‘alegría’ (vrolijkheid) brengen. Alegría del Sur, de vreugde van het Zuiden, is een van hun zelfgebrouwde biertjes. Deze is zijdezacht van smaak. Ook heeft dit bier het aroma van graan, ontbijtgranen, koekjes en brood. Naast dit authentieke bier kun je bij Alegría genieten van nog meer lekkere smaken!

Bierbrouwerij

Microbrew is de fabriek in Massanassa waar al hun biertjes worden gebrouwen. De bierbrouwerij ligt maar een paar kilometer van Valencia af. Zo is deze dus gemakkelijk te bezoeken met bijvoorbeeld de metro! Leer hoe en waar dit ambachtelijke bier wordt gemaakt en neem een kijkje in de brouwerij.

Samen met de biermeesters volg je het proces van het bier. De meester vertelt je meer over de brouwerij en de ingrediënten die gebruikt worden om hun bier te brouwen. Natuurlijk krijg je aan het einde van de rondleiding ook zelf de kans om het ambachtelijke bier te proeven. Hierna word je uitgenodigd voor een proeverij van verschillende soorten bier. In de taproom heb je uitzicht op de fabriek terwijl je geniet van het ambachtelijke bier en verschillende lekkere tapas!

Biercursus

Wil jij jezelf weleens in de schoenen van een echte bierbrouwer wanen? Alegría biedt ook biercursussen! Hier kun je samen met een groepje zelf bier brouwen. Tijdens het proces leer je over de kenmerken van de ingrediënten en het recept. Ook leuk, je mag je eigen etiket ontwerpen! Zo is je eigen gebrouwde bier nog persoonlijker. Na de gisting neem je twee flessen van jouw eigen gebrouwde bier mee naar huis!

 • Carrer de la Sèquia del Segón Brac 34
 • Website
 • Donderdag t/m zaterdag: 18.30 – 00.30 uur

Tyris

Opgezet door twee bierliefhebbers die bierbrouwen erg serieus nemen! Na een paar maanden reizen door Europa hebben ze de ware Europese brouwcultuur leren kennen. Geïnspireerd door de authenticiteit van al het bier dat ze hadden geproefd, vroegen zij zich af: waarom heeft Valencia geen eigen ambachtelijk bier? Dit was de start van Tyris! Zij brouwen bier voor echte fans, voor klassieke bierliefhebbers, dappere en moderne mensen. Van de meest klassieke smaken tot de meest authentieke! Inmiddels zijn ze al uitgegroeid tot de op twee na grootste ambachtelijke brouwerij in Spanje. Daarom mag deze ook zeker niet ontbreken op deze pagina van bierbrouwerijen in Valencia.

Bierbrouwerij

Elke zaterdag van 11.30 tot 14.00 uur kun je een kijkje nemen in de bierbrouwerij inclusief een proeverij van drie biertjes. Tyris heeft de op twee na grootste ambachtelijke bierbrouwerij in Spanje. Met 1.200 vierkante meter kijk je je ogen uit!

Tyris on Tap bar (wijk: Ciutat Vella, centrum)

In het hart van Valencia staat de bar ‘Tyris on Tap’ waar je de authentieke biertjes zelf kunt proeven. Ambachtelijk bier, goede muziek, lekkere broodjes en lekkere snacks! De bar is de perfecte plek om lekker te relaxen met je vrienden of juist nieuwe mensen te ontmoeten.

 • Carrer de la Taula de Canvis 6
 • Website
 • Maandag t/m zondag: 12.30 – 00.30 uur

Zeta

Omgeven door velden van de traditionele Valenciaanse boomgaard staat de bierbrouwerij van Zeta. Het bier is 100% natuurlijk! Zij geloven in vers bier, het soort bier dat alle natuurlijke smaken en aroma’s behoudt waarmee het is gemaakt. De geschiedenis van Zeta begon in 2001 bij de Technische Universiteit van Valencia. Twee vrienden die samen Industrieel Ontwerp studeerden, ontdekten hun passie voor bier. Na een tijdje ontstond het idee om hun eigen commerciële brouwerij op te richten. Zij wilden met hun kennis en vaardigheden 100% natuurlijk bier gaan brouwen met superieure kwaliteit! Inmiddels is Zeta uitgegroeid tot een bekend biermerk binnen én buiten Spanje. En daarom is deze spot ook zeker één van de bierbrouwerijen in Valencia die de moeite waard zijn om te bezoeken.

Bierbrouwerij

Breng een bezoekje aan de bijzondere locatie van de bierbrouwerij met uitzicht op de Sierra Calderona! Ze organiseren ook vaak open dagen, zodat je in het echt kunt zien hoe dit authentieke bier wordt gemaakt. Je krijgt uitleg over het productieproces en kunt vragen stellen aan de biermeesters. Natuurlijk altijd met een vol glas 😉

 • Carrer Cami a la Mar 21
 • Website
 • Maandag t/m vrijdag: 08.30-17.30 uur

Genésis

Een echt familiebedrijf die gezamenlijk natuurlijke en biologische biertjes brouwen. Deze is door twee broers die met de sinaasappelvelden van de familie hun eigen bierbedrijf wilden starten. Er worden geen kunstmatige ingrediënten of bewaarmiddelen gebruikt. Zij gebruiken de bekende sinaasappels uit eigen productie voor hun bier. Zo zijn de biertjes dus typisch Valenciaans! Genesis is Grieks voor creatie en geboorte. Het familiebedrijf ziet hun bier als de geboorte en de ontwikkeling van een nieuwe generatie van premiumbieren.

Craft-beer fabriek

Breng een bezoekje aan de craft beer-fabriek. Hier wordt je ondergedompeld in de cultuur van de craft beers en leer je over de wereld van ambachtelijk bier. Tijdens je bezoek krijg je informatie over de productie van de biologische sinaasappelen en de andere producten. Ook krijg je drie soorten bier te proeven en andere Valenciaanse producten, zoals oranjebloesemhoning.

 • Carrer Molló 4
 • Website
 • Zaterdag: 11.00-13.30 uur

Tip! Naast de bierbrouwerijen in Valencia zijn er ook veel leuke biercafés, waar je onder andere de biertjes van bovengenoemde bierbrouwerijen kan proeven