Padel

Onderwerpen

Als je aan Spanje denkt, denk je misschien niet direct aan padel. Toch is padel naast voetbal een populaire sport in Spanje. Padel is het zusje van squash en tennis. Ben je sportief en heb je squash en tennis al onder de knie? Wellicht is padel écht een sport voor jou! We vertellen je graag over de plekken waar je in padel in Valencia kunt spelen en waar je de juiste spullen kunt kopen.

Padel: een bekende sport in Spanje

Padel is een populaire sport in Spanje! De sport wordt gespeeld met een racket en een bal. Vaak speel je twee tegen twee, maar één tegen één is soms ook mogelijk. Het veld is iets kleiner dan een tennisveld en er zit een omheining omheen, wat weer doet denken aan squash. Op recreatief vlak zijn er veel mensen die deze sport uitoefenen, maar padel kan ook op professioneel niveau worden gespeeld. Zo zijn er veel competities en wedstrijden, nationaal en internationaal. Zo werd de World Padel Tour in 2018 georganiseerd in Valencia.

Padel in Valencia

Ben je al actief beoefenaar van padel, of wil je het graag eens uitproberen? Wij hebben de leukste clubs in Valencia voor je op een rijtje gezet. Bij de meeste clubs kun je ook padelrackets huren en ballen kopen.

Tu Padel Valencia

Deze padelvereniging ligt in de wijk Vara de Quart, aan de westkant van de stad. Je kunt hier online een baan reserveren, wel moet je je hiervoor eerst inschrijven. Er worden padeltrainingen aangeboden. Ook worden er maandelijks verschillende competities en toernooien georganiseerd. Je speelt hier op binnenvelden en er is een cafetaria aanwezig. Kijk voor de exacte informatie op de website.

Je kunt natuurlijk met de fiets naar de padelclub. Liever niet fietsen? Het dichtsbijzijnde metrostation is Safanar. Dit is ongeveer vijftien minuten lopen vanaf Tu Padel. Hier rijden metrolijnen 0-1-2-7 naartoe.

 • Carrer de Fogainers 5
 • Website
 • Openingstijden:
  Maandag t/m vrijdag: 08.00 – 23.30 uur
  Zaterdag en zondag: 08.00 – 23.00 uur  
 • Toegangsprijzen:
  € 5,00 (maandag t/m vrijdag 08.00 tot 13.30 uur, per persoon, per wedstrijd)
  € 6,50 (maandag t/m vrijdag 13.30 tot 17.00 uur, per persoon, per wedstrijd)
  € 7,50 (maandag t/m vrijdag na 17.30 uur, per persoon, per wedstrijd)
  € 6,00 (zaterdag en zondag, per persoon, per wedstrijd)

Padel Cobert Alboraia

Deze locatie heeft naast banen die je online kunt reserveren ook een sportschool. Hier kun je gratis gebruik van maken na je potje padel. Anders kost een abonnement €20 per maand. Er is bij de padelclub naast een kantine ook een speelruimte aanwezig voor de kids. Zo kun jij een lekker potje padel spelen terwijl de kleintjes zich vermaken in de speelruimte. Na de wedstrijd kun je een drankje doen op het terras.

Ook heeft Padel Cobert Alboraia een eigen winkel met sportspullen. Daarnaast heeft de club een eigen app waar je je resultaten kunt bekijken, maar ook nieuwtjes kunt checken. De app heeft dezelfde naam als de vereniging en je kunt deze downloaden in de App Store en Google Play Store. 

Het is leuk om met de fiets naar deze padelclub te gaan, omdat je op de heen- of terugweg dan ook in het leuke Port Saplaya kunt stoppen. Dit dorpje wordt ook wel Klein Venetië genoemd. Wil je met de metro reizen? Dan is het dichtstbijzijnde metrostation Alboraya Peris Aragó. Vanaf daar is het nog een kleine twintig minuten lopen naar de padelvereniging. Lijn 3 en lijn 9 stoppen bij dit station.

 • Carrer Camí del Mar 87
 • Website
 • Openingstijden:
  Maandag t/m vrijdag: 15.00 – 21.30 uur
  Zaterdag en zondag: 09.00 – 21.30 uur
 • Toegangsprijzen:
  € 5,00 (08.00 – 15.30 uur per persoon, 90 min. speeltijd)
  € 7,00 (15.30 – 00.00 uur per persoon, 90 min. speeltijd)

7 Pádel

Deze club ligt in de wijk Patraix. Er worden bij 7 Pádel regelmatig competities georganiseerd. Je speelt op binnenvelden die je online kunt reserveren. Er worden lessen aangeboden, maar je kunt ook ‘vrij spelen’. Padelrackets zijn hier ook te huur. Maak je gebruik van een rolstoel, dan is het ook mogelijk om hier padel te spelen. In de bijhorende winkel kun je spullen kopen, zoals padelrackets, ballen of een nieuwe outfit. Vanaf onze winkel is het een kleine twintig minuten fietsen naar 7 Padel. Het dichtstbijzijnde metrostation is Nou dÓctobre, vanaf daar is het nog vijftien minuutjes lopen naar de vereniging. Hier rijden de lijnen 3, 5 en 9.

 • Carrer dels Llanterners 6
 • Website
 • Openingstijden:
  Maandag t/m zaterdag: 08.00 – 00.00 uur
  Zondag: 08.00 – 15.00 en 16.00 – 23.00 uur
  Let op! Om 22.30 uur kun je voor het laatst een baan huren.
 • Toegangsprijzen:
  € 5,00 (per keer, maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 13.00 uur)
  € 6,50 (per keer, maandag t/m vrijdag van 13.30 tot 17.00 uur)
  € 8,00 (per keer, maandag t/m vrijdag vanaf 17.30 uur)
  € 6,50 (per keer, zaterdag en zondag)

Dream Pádel

Dream Pádel ligt ten westen van Valencia, buiten de stad. De banen zijn zowel binnen als buiten gelegen en je kunt deze online reserveren. Er is een kantine aanwezig waar je na je potje padel verschillende Spaanse gerechten kunt bestellen, zoals pan con tomate en patatas bravas. Er worden trainingen gegeven voor kinderen van vijf tot zeventien jaar, maar ook voor volwassenen. De lessen kunnen individueel worden gegeven, maar ook in teamverband. Ook wordt er regelmatig een toernooi georganiseerd waar je je beste padelskills kunt laten zien.

Wil je graag met de metro naar Dream Pádel reizen? Station Quart de Poblet ligt op ongeveer vijf minuten lopen van het complex. Metrolijnen 3, 5 en 9 stoppen hier.

 • Avinguda del Mediterrani 6
 • Website
 • Openingstijden:
  Maandag t/m vrijdag: 16.30 – 23.30 uur
  Zaterdag: 09.00 – 13.30 uur en 17.00 – 21.00 uur
 • € 25,00 (voor de huur van 1 baan, 90 minuten speeltijd)

Polideportivo Virgen del Carmen Beteró

Polideportivo’s zijn sportcentra verspreid over de hele stad. Je kunt hier terecht voor onder andere een potje padel. Je kunt hier niet alleen banen huren, maar ook padelrackets. Padelballen zijn hier te koop. Ook worden er het hele jaar door weekendtoernooien en interne competities georganiseerd. Je kunt er lessen volgen; deze worden georganiseerd voor kinderen en volwassenen.

Hieronder staat een enkele locatie aangegeven van zo’n sportcentrum (in dit geval in de wijk Algirós) waar je padel in Valencia kunt spelen, maar er zijn nog veel meer locaties van dit soort centra te vinden! Polideportivo Virgen del Carmen Beteró is goed te bereiken met de fiets. Als je met de metro naar dit sportcentrum wilt reizen, kun je het beste uitstappen bij Estación Metro Ayora. Hier komen de metrolijnen 5 en 7. Dit station is ongeveer een kwartiertje lopen vanaf het sportcentrum.

 • Carrer de Campillo de Altobuey 2
 • Website
 • Openingstijden:
  Maandag t/m vrijdag: 08.00 – 00.00 uur
  Zaterdag: 08.00 – 22.00 uur
  Zondag en feestdagen: 09.00 – 14.00 uur en 16.00 – 20.00 uur
 • Toegangsprijzen:
  € 10,85 (baan huren, 60 min.)
  € 12,65 (baan huren incl. verlichting, 60 min.)
  € 2,00 (padelracket huren)

Scoor alles wat je nodig hebt voor padel in Valencia!

Ben je in Valencia en op zoek naar benodigdheden voor padel? Hieronder staat een aantal shops waar je deze items zeker gaat vinden.

Zona de Pádel

Bij Zona de Pádel in de wijk Campanar kun je terecht voor alle spullen die je nodig hebt voor padel. Ook helpen ze je graag met al je vragen. Deze winkel is namelijk gespecialiseerd in alles wat met padel te maken heeft. Ze hebben zelfs een YouTube-kanaal waar ze nieuwe padelproducten bespreken. Ze hebben echt verstand van zaken!

 • Avinguda del Mestre Rodrigo 23
 • Website
 • Openingstijden:
  Maandag t/m vrijdag: 10.30 – 20.30 uur
  Zaterdag: 10.30 – 14.00 uur

7 Pádel

Naast een padelclub waar je kunt spelen, kun je bij 7 Pádel ook de benodigde spullen aanschaffen. Je koopt hier naast rackets ook sportkleding.

 • Carrer dels Llanterners 6
 • Website
 • Openingstijden:
  Maandag t/m zaterdag: 08.00 – 00.00 uur
  Zondag: 08.00 – 15.00 en 16.00 – 23.00 uur

Decathlon

De algemene sportzaak Decathlon heeft meerdere locaties in Valencia. Ook kun je bij Decathlon online shoppen… Handig! Ze verkopen veel verschillende padelproducten voor ieder budget. Voor een prima prijs heb je al een leuk racket. Zo verkopen ze onder andere items van Adidas, Bull Padel en Artengo.

 • Locaties:
  Centrum
  Mercado de Avinguda de Tirso de Molina 16
  46015 Valencia

  Zuidelijk gelegen van Valencia
  Carrer del Consolat del Mar 2
  46910 Valencia

  Westelijk gelegen van Valencia
  Carrer Centro Comercial Bonaire (zonder straatnummer)
  46960 Valencia

 • Website
 • Maandag t/m zaterdag: 09.00 – 21.30 uur

Vamos a jugar pádel!

Wij hebben al een paar handige Spaanse woorden en zinnen voor je op een rijtje gezet. Zo kun je zonder zorgen een potje padel spelen!

 • Pelotas de pádel = Padelballen
 • Pala de pádel = padelracket
 • Me gustaría jugar un partido = Ik zou graag een wedstrijd willen spelen
 • ¿Quieres jugar un partido?= Wil je een wedstrijdje spelen?
 • Estoy buscando un compañero de pádel = Ik ben opzoek naar een padelpartner
 • ¿En qué nivel juegas pádel? = Op welk niveau speel jij padel?
 • Soy un jugador principiante/medio/avanzado = Ik ben een beginnende/gemiddelde/gevorderde speler
 • ¿Cuanto tiempo juegas pádel ya? = Hoe lang speel je al padel?
 • Sí, yo gané! = Ja, ik heb gewonnen!
 • Felicidades por la victoria! = Gefeliciteerd met de overwinning!

Hoe is padel eigenlijk in Spanje beland?

Padel is overgewaaid uit Mexico, waar het uitgevonden is door Enrique Corcuera. Enrique had geen plek voor een groot tennisveld, dus maakte hij een iets kleiner veld met een omheining van muren, zodat planten de baan niet zouden begroeien. Een Spaanse vriend van Enrique bracht de sport mee naar Marbella, waar hij het introduceerde aan zijn vrienden. Er werden gelijk twee velden aangelegd bij de club. Ze speelden met houten ‘paddels’, waar de naam ‘padel’ vandaan komt. Verschillende mensen begonnen met het organiseren van toernooien en zo verspreidde de sport zich over Spanje.

Leuk en handig om te weten

 • Padel wordt gespeeld op verschillende niveaus:
  Niveau 1 t/m 3: Beginner. Je probeert padel voor het eerst of je hebt al een klein beetje ervaring, maar nog geen precieze tactieken.
  Niveau 3 t/m 5: Gemiddeld. Je speelt regelmatig padel, je hebt een tactiek en je weet hoe je een overwinning kunt behalen.
  Niveau 5 t/m 7: Ervaren. Je speelt al erg lang/veel padel, je weet alle ins en outs en maakt weinig tot geen fouten.
 • Ben je voor een langere periode in Valencia en op zoek naar een padel amigo? Kijk eens op Facebook of Meetup. Er zijn verschillende groepen om nieuwe mensen te leren kennen en padel mee te spelen.
 • Het eerste wereldkampioenschap padel vond plaats in Sevilla. World Padel Tour is het belangrijkste padelkampioenschap ter wereld. Er zijn jaarlijks ongeveer 20 World Padel toernooien waarbij professionals het tegen elkaar opnemen. De beste acht duo’s strijden tegen elkaar in de finale. In 2018 vond één van deze toernooien in Valencia plaats.
 • Vroeger werd padel vooral gespeeld in het jetset circuit, maar tegenwoordig is het veel toegankelijker.
 • Padel is in Nederland ook in trek. In 2011 is de Nederlandse Padelbond opgericht. Steeds meer clubs sluiten zich aan en er worden verschillende wedstrijden georganiseerd, ook op internationaal niveau.