Vissen in Valencia

Onderwerpen

In Valencia wordt zowel zoetwatervissen als zoutwatervissen op grote schaal beoefend. Lijkt het je leuk om dit van dichtbij te ervaren of om zelf de handen uit de mouwen te steken en een hengel uit te slaan? Lees hieronder dan handige tips en weetjes over hengelsport en vissen in Valencia!

Is je visuitrusting compleet?

First things first…voor het aanschaffen of upgraden van jouw visuitrusting kun je goed terecht bij deze centraal gelegen hengelsportwinkels:

Pescashop

Een échte visser voelt zich helemaal thuis in deze winkel. In Pescashop wordt namelijk een breed assortiment van allerlei soorten visuitrusting verkocht. Zo hebben ze onder andere een breed aanbod aan hengels, netten, vispakken, dobbers en levend aas.

Naast dat deze shop goede kwaliteit aan accessoires verkoopt, biedt de winkel ook onderhoud en reparatie aan van privé visapparatuur. Ook bieden ze individuele of groepsvisreizen aan, waar je keuze hebt uit snorkelen, nachtvissen en duiken. Ook de beginner kan via Pescashop lessen volgen.

  • Avinguda del Port 226
  • Website
  • Maandag t/m zaterdag: 9.15 – 14.00 en 16.30 – 20.30 uur

La Marítima

Of neem een bezoekje aan de winkel en tevens online shop La Marítima. Van dobber tot complete visuitrusting, voor zoetwatervissen of sportvissen: met een aanbod van meer dan 90 verschillende merken is het hier moeilijk om niet te vinden wat je zoekt!

  • Carrer del Progrés 10
  • Website
  • Maandag t/m zaterdag: 9.00 – 14.00 en 17.00 – 20.45 uur

Klaar om je eerste slag te slaan

Wil je je laten onderdompelen in de gehele typische Valenciaanse zoutwatervis-ervaring? Dan kun je het beste een boot boeken met een professionele vis tourgids, oftewel een ‘charter’. De dag is pas compleet na een goede vangst!

Georganiseerde boottochten om te vissen worden georganiseer door de eerdergenoemde Pescashop. Je kunt hier zelfs speciale visreisjes boeken of lessen nemen.

  • Carrer del Progrés 10
  • Website
  • Maandag t/m zaterdag: 9.00 – 14.00 en 17.00 – 20.45 uur

Toch liever zoetwater vissen?

Zoetwatervissen wordt gedaan op het grote meer van Albufera. Dit maakt deel uit van het Parque Natural de la Albufera, een groot natuurpark ten zuiden van Valencia. Naast de indrukwekkende en uiteenlopende flora en fauna, ligt er midden in het park het grootste zoetwatermeer van Spanje. Dit meer heeft een gemiddelde diepte van één meter en is omgeven door rijstvelden. Het is prachtig om te zien, met al die leuke, kleurrijke vissersbootjes op het glinsterende water en de traditionele vissershuisjes op de achtergrond.

Helaas voor de zoetwatervissers mogen alleen de traditionele vissers uit het dorp vissen op dit grote meer! ‘s Nachts wordt er gevist en alleen overdag kun je met dezelfde bootjes mee het meer op. In theorie kun je wel terecht in een aantal zijpaden en -kanalen van het meer waar (amateur)vissers wel eens samen komen, maar dit is echter niet aan te raden. Deze plekjes zitten goed verstopt en zijn vaak ook illegaal. Daarbij moet je op veel visstekjes ook in het bezit zijn van een buitenlandse visvergunning.

Wist je dat…

…de visactiviteit in het hoofdmeer ook zo veel mogelijk wordt beperkt? Dit komt omdat er in het verleden erg veel gevist werd. Je mag er nu alleen onder strikte voorwaarden vissen. Volgens traditie moet je aan een aantal eisen voldoen: je moet geboren zijn in het dorp ‘El Palmar’, getrouwd zijn, de zoon (sinds kort mag dochter ook) van een visser zijn én je bent ouder dan 22 jaar.
…een groot gedeelte van de Spaanse rijst wordt geteeld in Albufera? Dit is voor de vissen een natuurlijke voedselbron geworden, waardoor de traditionele vissers dan ook gebruik maken van gekookte maïs, aardworm en pasta van tarwebloem als aas.
…er vooral op paling wordt gevist uit het meer en je deze verse vis kunt terug vinden in een goed bereide paella? Ga daarvoor zeker even langs in het kleine dorpje El Palmar!

Visvereniging

Wil je lid worden bij een echte Spaanse visvereniging om andere vissers te ontmoeten en om op de hoogte gehouden te worden van bijeenkomsten, viswedstrijden en meer? Meld je dan aan bij één van de grootste visverenigingen van Valencia: Pesca en Rall Pinedo.