Flamenco workshop in Valencia

Onderwerpen

Spanje kent veel bijzondere, warme en passievolle dansstijlen. Een voorbeeld hiervan is de flamenco. Lijkt het je leuk om deze dansstijl te leren met de charmante Lourdes in Valencia? Dat kan tijdens onze privé flamenco workshop in Valencia!

Flamenco komt oorspronkelijk uit het zuidelijke deel van Spanje, voornamelijk de regio Andalusië. Later zijn er meer Spaanse provincies en regio’s geweest die van invloed zijn geweest op de flamenco. Ook verschillende volken, waaronder de Moren en zigeuners, hebben invloed gehad op de ontwikkeling van flamenco. Naast flamenco-zang en muzikale begeleiding is er de gelijknamige dans. Flamenco is een redelijk gecompliceerde dans, vanwege onder andere de emoties die hier worden geuit. Indien je graag een indruk zou willen krijgen van flamencodans, dan is deze workshop van de Spaanse Lourdes zeker een aanrader.

Lourdes: onze flamenco koningin

Tijdens onze privé workshop flamenco in Valencia gaat Lourdes je de basispassen van de flamenco leren. Lourdes is een echte Valenciaanse en een ware professional op het gebied van flamenco dansen.

Lourdes is zo positief en enthousiast dat het bijna lastig is om zelf niet ook heel vrolijk van haar te worden. Ze geeft regelmatig flamenco lessen en workshops en als je haar ziet optreden… dan weet je dat haar passie voor flamenco recht uit haar hart komt! Je zou denken dat vooral de dames de flamenco workshop erg aanspreekt, maar Lourdes merkt dat in gemengde groepen de mannen vaak heel positief verrast zijn. ¡Vamos a bailar! Misschien kunnen jullie na de workshop wel jullie eigen flamencodans samenstellen!

Leuk weetje: in onze (digitale) reisgids vertelt Lourdes je graag over haar favoriete cafés en restaurants in Valencia én wat wat haar betreft dé verborgen parel in Valencia is.

Voorproefje flamenco door Lourdes

Combineer de flamenco workshop met een tapas- of paellalunch

Eerst gaan de voetjes van de vloer bij Lourdes! Maar daarna hebben jullie misschien wel trek gekregen. We hebben twee opties voor jullie: een tapas- of paellalunch na de workshop!

Tapaslunch

Dicht bij de locatie van de flamenco workshop in de toffe wijk Ruzafa hebben we voor jullie een leuk en modern restaurantje gevonden waar je heerlijk tapas kunt lunchen. Locals komen hier graag in de middag om van de Spaanse, moderne keuken te smullen. Geniet van de tonijntartaar, ham- en champignonkroketjes, aubergines met een lekker sausje en meer. Uiteraard sluit je af met een lekker toetje. Alle gerechten en het dessert zijn om met elkaar te delen: typisch Spaans! Na de lunch kunnen jullie de steeds populairder wordende wijken Ruzafa en Cánovas verder ontdekken!

Paellalunch

Dit typisch Valenciaanse restaurant vind je al ruim twintig jaar in het hart van Ruzafa. Waar het vroeger meer een bar was, is het vandaag de dag een volwaardig restaurant waar met kwaliteitsproducten gewerkt wordt. Tijdens de lunch na de flamenco workshop geniet je van drie voorgerechtjes om te delen: de bekende en altijd lekkere patatas bravas, een ensaladilla rusa (Russische tonijnsalade) en vleeskroketjes. Daarna is het tijd voor het hoofdgerecht: een échte Paella Valenciana met kip en konijn. Als afsluiter natuurlijk een dessert. Qua drankjes is één fles rode of witte wijn of bier en één fles water per twee personen inclusief.

Praktische informatie flamenco workshop

Activiteit: privé flamenco workshop
Duur: 1 uur
Prijs per persoon: vanaf €28,00, afhankelijk van het aantal deelnemers
Locatie: in de hippe wijk Ruzafa
Inclusief: privé flamenco workshop door Lourdes
Goed om te weten: een privé flamenco workshop kan worden geboekt vanaf 10 personen. Ben je met minder deelnemers, neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden!

Activiteit: privé flamenco workshop + paellalunch
Duur: 1 uur
Prijs per persoon: vanaf €70,00 afhankelijk van het aantal deelnemers
Locatie: in de hippe wijk Ruzafa
Inclusief: privé flamenco workshop door Lourdes + paellalunch inclusief drankjes
Goed om te weten: een privé flamenco workshop kan worden geboekt vanaf 10 personen. Ben je met minder deelnemers, neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden!

Hoe kun je een flamenco workshop boeken?

– Mail ons: info@verrassendvalencia.nl
– Bel ons: (0034) 613281461
– Vul onderstaand contactformulier in:

Contactformulier