Sportevenementen

Onderwerpen

Naast de vele nationale en lokale evenementen en feestdagen kent Valencia ook een aantal sportevenementen. Valencia blijft verrassen! Wil je weten of er tijdens jouw verblijf nog sportevenementen gaande zijn? Dat kan je vinden op deze pagina! Je hoeft je als sportliefhebber in elk geval niet te vervelen tijdens je bezoek aan Valencia

Marathon van Valencia

In november vindt jaarlijks de marathon van Valencia plaats. Bij deze marathon zijn veel topatleten aanwezig, maar iedereen mag zich opgeven, tenminste, als je 18 jaar of ouder bent. De route loopt langs de Kathedraal, Plaza Ayuntamiento en het Turia park, in totaal 42.195 meter. De start en finish van de marathon is in de Stad van Kunst en Wetenschap, wat een bijzonder gezicht met zich meebrengt. Naast de marathon is er op de dagen ervoor een expositie over de marathon van Valencia. Mocht de halve marathon iets te hoog gegrepen zijn voor je, in de maand ervoor vindt er een halve marathon plaats in de stad. Meer informatie over de Marathon, de expositie en de halve marathon vind je op de pagina Marathon van Valencia.

MotoGP

Ben je van plan om Valencia in de tweede week van november te gaan bezoeken en houd jij wel van motorsport? Een bezoekje aan het MotoGP mag dan tijdens je bezoek niet ontbreken. Dit vindt net buiten Valencia plaats, in Cheste. Dit evenement vindt plaats op een 4 km lange baan. De prijzen voor een kaartje variëren van 52 euro tot 172 euro. Meer informatie over de MotoGP, het kopen van kaartjes en de bereikbaarheid, kijk je op de pagina MotoGP.

Voetbal

Spanje staat bekend als voetballand. Ook in Valencia wordt er gevoetbald. De stad heeft twee teams: Valencia CF en Levante UD. Eerstgenoemd doet mee aan de Primera División en speelt regelmatig ook internationale wedstrijden. Ben je benieuwd naar de voetbalwedstrijden in Valencia? Kijk dan bijvoorbeeld op de pagina FC Valencia. Het tweede team van Valencia speelt regelmatig mee in de Primera División. Erg leuk, want zo heb je dubbel kans op een voetbalwedstrijd wanneer je Valencia bezoekt. Is er nu net geen wedstrijd van beide teams en je bent in Valencia? Dan is het altijd nog een idee om te kijken naar een bezoekje aan Villarreal. Deze stad ligt ten noorden van Valencia en is in ongeveer een uur met de auto te bereiken. De stad heeft ook een voetbalteam dat regelmatig hoog meedraait in de Primera División.

Tip!

  • Wil je geen sportevenementen bezoeken, maar zelf een sport beoefenen? Dan zou je zeker het Turia park mee kunnen pikken. Je vindt er een fijn hardloopgedeelte en her en der vind je fitnesstoestellen. Ook leuk: in het park vind je diverse sportvelden. Zo kun je tussendoor zo tegen een softbal- of voetbalwedstrijd van de locals aanlopen.