Sportevenementen

Naast de vele nationale en lokale evenementen en feestdagen kent Valencia ook een aantal sportevenementen. Valencia blijft verrassen! Wil je weten of er tijdens jouw verblijf nog een leuk sportevenement gaande is? Dat kan je vinden op deze pagina! Je hoeft je als sportliefhebber in elk geval niet te vervelen tijdens je bezoek aan Valencia

Marathon van Valencia

In november vindt de 34e editie van de marathon van Valencia plaats. Bij deze marathon zijn veel topatleten aanwezig, maar iedereen mag zich opgeven, tenminste, als je 18 jaar of ouder bent. De route loopt langs de Kathedraal, Plaza Ayuntamiento en het Turia park, in totaal 42.195 meter. De start en finish van de marathon is in de Stad van Kunst en Wetenschap. Naast de marathon is er op 14 en 15 november een expositie over de marathon van Valencia. Mocht de halve marathon iets te hoog gegrepen zijn voor je, op 18 oktober vindt er een halve marathon plaats in de stad. Meer informatie over de Marathon, de expositie en de halve marathon vind je op de pagina Marathon van Valencia.

MotoGP

Ben je van plan om Valencia in de tweede week van November te gaan bezoeken en houd jij wel van motorsport? Een bezoekje aan het MotoGP mag dan tijdens je bezoek niet ontbreken. Op 6,7 en 8 novemver vindt dit jaar het spektakel plaats. Dit evenement vindt plaats op een 4 km lange baan. De prijzen voor een kaartje varieren van 52 euro tot 172 euro. Meer informatie over de MotoGP en het kopen van kaartjes kan op deze pagina.

Voetbal

Spanje staat natuurlijk ook bekend als voetballand. Ook in Valencia wordt er gevoetbald. De stad heeft twee teams: Valencia CF en Levante UD. Eerstgenoemd doet mee aan de Primera División en speelt regelmatig ook internationale wedstrijden. Ben je benieuwd naar de voetbalwedstrijden in Valencia? Kijk dan bijvoorbeeld op de pagina FC Valencia.

Comments are closed.