Flamenco optredens

Flamenco is een muziekgenre met een bijzondere dans. Oorpsronkelijk komt het uit het zuiden van Spanje. Ook al komt de flamenco niet uit Valencia, toch heb je in Valencia een aantal plekken waar je deze prachtige dans kunt bekijken. Mooie muziek, een passievolle dans, gezelligheid en genieten onder het genot van een lekker drankje. Een typisch Spaanse avond!

Flamenco

Oorspronkelijk komt flamenco meer uit het zuiden van Spanje, uit de regio Andalusië. Vooral in Sevilla heb je kans om op straat tegen een spontaan optreden aan te lopen. Maar ook in Valencia kun je op een aantal plekken indrukwekkende optredens vinden. Een flamenco optreden kan bestaan uit zang, dans, gitaarmuziek en/of geklap. Ook kan dit worden begeleid door andere instrumenten zoals piano, fluit of viool. Er bestaan veel verschillende typen flamenco en het draait voornamelijk om het uiten van emoties.

Locaties

Radio City (wijk: El Carmen)

Iedere dinsdag kun je een flamencospektakel bijwonen in Radio City in de gezellige wijk El Carmen. Een anderhalf uur durende show vol live muziek, passievolle flamenco en een geweldige sfeer. Wil je goede plekken hebben of een zitplek? Dan kun je het beste wat eerder komen! Handig om te weten, is dat je via de website van Radio City van tevoren kaartjes kunt bestellen.

Tijd: 22.30 uur (aangeraden wordt een half uur eerder aanwezig te zijn)
Prijs: €15,00 (inclusief 1 drankje)
Adres: Carrer de Santa Teresa 19, 46001 Valencia
Website

Café del Duende (wijk: Extramurs)

In Café del Duende kun je elke week van donderdag tot zondagavond genieten van een flamenco optreden. De meeste artiesten komen uit Valencia zelf, maar af en toe komen er ook wat artiesten uit andere regio’s. Voor de echte kenners staat er op de website een overzicht met de artiesten. Op woensdagavond zijn er vaak andere optredens in Café del Duende, deze optredens variëren van theater tot jazz. Het publiek dat hier komt is vaak erg internationaal. Houd er rekening mee dat je niet van tevoren kaartjes kunt bestellen. Aan te raden is daarom op tijd bij Café del Duende te zijn.

Tijd: donderdag 21.30 uur, vrijdag en zaterdag 22.00 uur en zondag 20.00 uur
Prijs: € 15 (inclusief 1 drankje)
Adres: Carrer del Túria 62, 46001 Valencia
Website

Flamenco at the station (wijk: Ciutat Vella, centrum)

Gloednieuw, namelijk sinds eind mei 2018, is Flamenco at the station van start gegaan. Iedere woensdag om 20.30 kun je een flamenco optreden bijwonen op een erg speciale plek: La Estación del Norte! Het station ligt vlak naast winkelstraat Carrer de Colón en het Plaza de Toros. Verblijf je in het centrum of wil je een avondje shoppen geslaagd afsluiten? Woon dan vooral de typisch Spaanse dans bij! De dans wordt gehouden in Go Bar, rechts achteraan in het metro station vanaf de ingang. Misschien vang je zelfs nog wel een glimp op als je de trein pakt..

Tijd: Woensdag 20.30 uur
Prijs: €10,00
Adres: Xativa 24, 46007 Valencia
Website

La Escuela de Ruzafa (wijk: Ruzafa)

In de hippe wijk Ruzafa vind je de creatieve hub: La Escuela de Ruzafa. Je kunt hier danslessen volgen, maar er zijn ook wekelijks verschillende kleine eventjes met live muziekoptredens, rommelmarkten of.. Flamenco shows! Elke zondag om 18:00 uur kun je hier genieten van een authentiek Spaanse flamenco show. De flamenco dansers worden live ondersteund door een gitarist en een zanger. Absoluut de moeite waard om gaan te bekijken! De shows worden vooraf aangekondigd via de Instagrampagina van La Escuela. Reserveren kan via het telefoonnummer (WhatsApp) wat daarbij vermeld wordt.

Tijd: Zondag 18.00 uur
Prijs: €12,00
Adres: Carrer de Dénia 32, 46006 Valencia
Website

Llit del Túria (wijk: Camins Al Grau)

Op deze prachtige locatie in het Túria park geniet je van lokale bekende Flamenco-dansers onder het genot van een goed glas wijn én wat tapas. Spaanser gaat het niet worden! Elke donderdag kun je vanaf 20.00 uur op deze unieke locatie terecht. Tip: reserveer van te voren je ticket via hun website zodat je verzekerd bent van een plekje! 

Tijd: Donderdag 20.00 uur
Prijs: €8,00 (inclusief een glas wijn)
Adres: Passeig de l´Albereda 30, 46023 Valencia 

Privé optreden

Terwijl je zit te genieten van een heerlijk diner in een restaurant in Valencia klinkt er ineens Spaanse muziek door de boxen in het restaurant… en daar verschijnt ze… Lourdes! Als je jouw groep graag wilt verrassen tijdens een lunch of diner, dan is een flamenco optreden van Lourdes echt een aanrader. Voor meer informatie over prijzen en beschikbaarheid kun je contact met ons opnemen, via info@verrassendvalencia.nl met als onderwerp “Privé Flamenco optreden”.

Flamenco workshop

Lijkt het je leuk om een idee te krijgen van de dans? Dan is de flamenco workshop zeker een aanrader. Ook een leuk idee voor een groepsreis of bedrijfsuitje is om eerst een privé workshop te krijgen van Lourdes (met uitzicht over het strand en de haven) en vervolgens te genieten van een heerlijke paella lunch op het terras. Meer informatie over deze workshop vind je via Flamenco workshop.

Tip

  • Zou je graag een paar traditionele flamencoschoenen willen aanschaffen? Bij Las Marismas vind je verschillende flamenco schoenen, rokken, bloemen en het is zelfs mogelijk om een flamencojurk op maat te laten maken.

Comments are closed.