Flamenco optredens

Onderwerpen

Flamenco is een muziekgenre met een bijzondere dans. Oorpsronkelijk komt het uit het zuiden van Spanje. Ook al komt de flamenco niet uit Valencia, toch heb je in Valencia een aantal plekken waar je deze prachtige dans kunt bekijken. Mooie muziek, een passievolle dans, gezelligheid en genieten onder het genot van een lekker drankje. Een typisch Spaanse avond!

Flamenco

Oorspronkelijk komt flamenco meer uit het zuiden van Spanje, uit de regio Andalusië. Vooral in Sevilla heb je kans om op straat tegen een spontaan optreden aan te lopen. Maar ook in Valencia kun je op een aantal plekken indrukwekkende optredens vinden. Een flamenco optreden kan bestaan uit zang, dans, gitaarmuziek en/of geklap. Ook kan dit worden begeleid door andere instrumenten zoals piano, fluit of viool. Er bestaan veel verschillende typen flamenco en het draait voornamelijk om het uiten van emoties.

Locaties

Radio City (wijk: El Carmen)

Iedere dinsdag kun je een flamencospektakel bijwonen in Radio City in de gezellige wijk El Carmen. Een anderhalf uur durende show vol live muziek, passievolle flamenco en een geweldige sfeer. Wil je goede plekken hebben of een zitplek? Dan kun je het beste wat eerder komen! Handig om te weten, is dat je via de website van Radio City van tevoren kaartjes kunt bestellen.

 • Carrer de Santa Teresa 19
 • Website
 • Iedere dinsdag om 22.30 uur (aangeraden wordt een half uur eerder aanwezig te zijn)
 • €15,00 (inclusief 1 drankje)

Café del Duende (wijk: Extramurs)

In Café del Duende kun je elke week van donderdag tot zondagavond genieten van een flamenco optreden. De meeste artiesten komen uit Valencia zelf, maar af en toe komen er ook wat artiesten uit andere regio’s. Voor de echte kenners staat er op de website een overzicht met de artiesten. Op woensdagavond zijn er vaak andere optredens in Café del Duende, deze optredens variëren van theater tot jazz. Het publiek dat hier komt is vaak erg internationaal. Houd er rekening mee dat je niet van tevoren kaartjes kunt bestellen. Aan te raden is daarom op tijd bij Café del Duende te zijn.

 • Carrer del Túria 62
 • Website
 • Donderdag 21.30 uur, vrijdag en zaterdag 22.00 uur en zondag 20.00 uur
 • €15,00 (inclusief 1 drankje)

Palosanto Tablao (wijk: Cabanyal, strand) 

In de authentieke visserswijk Cabanyal vind je Palosanto Tablo Flamenco, een nieuwe en moderne ruimte waar de prachtige flamenco dans centraal staat. Passie en emotie komen hier samen in een unieke show. Tijdens de shows zijn er verschillende stijlen van flamenco die naar voren komen, hierin vinden ze variatie en improvisatie een erg belangrijk onderdeel. Je kunt tijdens de shows genieten van een meer dramatische stijl, zoals de ‘Soleá’ of juist een meer feestelijke stijl genaamd de ‘Alegrías’. Emoties worden door middel van dans, lichaamsbeweging, ritme, zang en muziek samengebracht. Ze hebben op verschillende dagen verschillende optredens waar je via de website kaartjes voor kan bestellen. 

 • Carrer de Francesc Baldomar 82
 • Website
 • Woensdag t/m zondag: 20.30 – 21.30 uur
 • €18,00

El Toro y La Luna (wijk: Beteró)

Een hapje eten én tegelijkertijd genieten van een flamenco show? Dat kan bij El Toro y La Luna in de wijk Beteró! Spaanser dan dit wordt het niet. Houten tafels en stoelen, foto’s van beroemdheden die hier geweest zijn en een klein en intiem podium. Het personeel doet zijn uiterste best om je zoveel mogelijk in de watten te leggen en het kan zomaar zijn dat je degene die je naar je tafel gebracht heeft, later op het podium ziet. Elke woensdag, donderdag, vrijdag én zaterdag kun je hier vanaf 19:30 uur terecht voor een hapje en flamenco show. 

 • Plaça del Mestre Ripoll 13
 • Website
 • Openingstijden:
  Woensdag en donderdag: 19.30 uur diner en 20.30 uur show
  Vrijdag en zaterdag: 20.30 uur diner en 22.30 uur show
 • Vanaf €18,00

La Linterna (wijk: El Carmen)

Middenin het centrum van Valencia vindt je het La Linterna theater. Hier ontdek je de Spaanse flamenco door een magische avond vol live dans, zang en gitaarmuziek. Geniet van een regelmatig wisselend programma met verschillende getalenteerde artiesten uit Valencia, Jerez, Sevilla, Madrid en Barcelona. Laat jezelf onderdompelen in deze authentieke Spaanse kunstvorm onder het genot van een verfrissend drankje.

 • Carrer de la Llanterna 11
 • Website
 • Vrijdag en zaterdag: 19.00 uur
 • €22,00 (inclusief 1 drankje)

Privé flamenco optreden

Terwijl je zit te genieten van een heerlijk diner in een restaurant in Valencia klinkt er ineens Spaanse muziek door de boxen in het restaurant… en daar verschijnt ze… Lourdes! Als je jouw groep graag wilt verrassen tijdens een lunch of diner, dan is een flamenco optreden van Lourdes echt een aanrader. Voor meer informatie over prijzen en beschikbaarheid kun je contact met ons opnemen, via info@verrassendvalencia.nl met als onderwerp “Privé Flamenco optreden”.

Flamenco workshop

Lijkt het je leuk om een idee te krijgen van de dans? Dan is de flamenco workshop zeker een aanrader. Ook een leuk idee voor een groepsreis of bedrijfsuitje is om eerst een privé workshop te krijgen van Lourdes (met uitzicht over het strand en de haven) en vervolgens te genieten van een heerlijke paella lunch op het terras. Meer informatie over deze workshop vind je via Flamenco workshop.

Tip

 • Zou je graag een paar traditionele flamencoschoenen willen aanschaffen? Bij Las Marismas vind je verschillende flamenco schoenen, rokken, bloemen en het is zelfs mogelijk om een flamencojurk op maat te laten maken.