Flamenco optredens

Flamenco is een muziekgenre met een bijzondere dans. Oorpsronkelijk komt de flamenco uit het zuiden van Spanje. Ook al komt de flamenco niet uit Valencia, toch heb je in Valencia een aantal plekken waar je deze prachtige dans kan bekijken. Mooie muziek, een passievolle dans, gezelligheid en genieten onder het genot van een lekker drankje. Een typisch Spaanse avond!

Flamenco

Oorspronkelijk komt flamenco meer uit het zuiden van Spanje, uit de regio Andalusië, maar ook in Valencia kun je op een aantal plekken indrukwekkende flamenco optredens vinden. Een flamenco optreden kan bestaan uit zang, dans, gitaarmuziek en/of geklap. Ook kan een flamenco optreden worden begeleid door andere instrumenten zoals piano, fluit of viool. Er bestaan veel verschillende typen flamenco en het draait voornamelijk om het uiten van emoties.

flamencodans

Locaties

Radio City
Iedere dinsdag kun je een flamencospektakel bijwonen in Radio City. Een anderhalf uur durende show vol live muziek, passievolle flamenco en een geweldige sfeer. Wil je goede plekken hebben of een zitplek? Dan kun je het beste wat eerder komen!
Tijd: 23.00 uur
Prijs: €15 (inclusief 1 drankje)
Adres: Calle Santa Teresa 19 (Let op: dit is in het centrum gelegen, dus niet bij Mislata)
Website

Café del Duende
In café del Duende kun je elke week van donderdag tot zondagavond genieten van een flamenco optreden. De meeste artiesten komen uit Valencia zelf, maar af en toe komen er ook wat artiesten uit andere regio’s. Voor de echte kenners staat er op de website een overzicht met de artiesten.
Op woensdagavond zijn er vaak andere optredens in café del Duende, deze optredens variëren van theater tot jazz. Het publiek dat hier komt is vaak erg internationaal.
Tijd: donderdag, vrijdag en zaterdag om 23:00u en zondag om 20:00u
Prijs: € 10 (inclusief 1 drankje)
Adres: Calle Turia, 62
Website

Privé Flamenco optreden

‘Terwijl je zit te genieten van een heerlijk diner in een restaurant in Valencia klinkt er ineens Spaanse muziek door de boxen in het restaurant… en daar verschijnt ze… Lourdes!’ Als je jouw groep graag wilt verrassen tijdens een lunch of diner, dan is een flamenco optreden van Lourdes echt een aanrader. Voor meer informatie over prijzen en beschikbaarheid kun je contact met ons opnemen.

Flamenco workshop

Lijkt het je leuk om een idee te krijgen van flamenco dans? Dan is de flamenco workshop zeker een aanrader. Ook een leuk idee voor een groepsreis of bedrijfsuitje is om eerst een privé flamenco workshop te krijgen van Lourdes (met uitzicht over het strand en de haven) en vervolgens te genieten van een heerlijke paella lunch op het terras. Meer informatie over de flamenco workshop vind je hier.

Tips

• Zou je graag een paar traditionele flamencoschoenen willen aanschaffen? Bij Las Marismas vind je verschillende flamenco schoenen, rokken, bloemen en het is zelfs mogelijk om een flamencojurk op maat te laten maken. (Adres: Calle Guillem de Castro 74)

Comments are closed.