Tapasbars in Valencia

Spanje en tapas gaan hand in hand met elkaar. Maar wanneer je naar Valencia komt, kan het soms nog lastig zijn om een goede tapasbar te vinden. Vaak wordt er bij tapas aan bakjes met patatas bravas en calamares (gefrituurde inktvisringen) gedacht, maar er zijn natuurlijk nog veel meer soorten tapas! Ook heeft elke Spaanse regio een paar kenmerkende tapas. Deze worden vaak als tussendoortje of als voorgerecht gegeten. Onderstaand vind je een aantal spots waar je voor tapas terecht kunt. Deze zijn ingedeeld op authentieke en moderne tapas.

Authentieke tapas

El Rebujito (wijk: Ruzafa)

In de wijk Ruzafa vind je het gezellige restaurant El Rebujito. Ze hebben een fijn terras (waar het vooral in de weekenden erg druk kan zijn in het heerlijke zonnetje), maar ook binnen kun je lekker zitten aan de hoge tonnen. Binnen vind je veel authentieke details zoals tegeltjes aan de muur en (veel) wijnflessen. Je smult hier vooral van de wat klassiekere tapas met een Andalusische touch. Aanraders bij El Rebujito: ‘berenjenas a la miel’ (tempura aubergine met honing), ‘tabla de jamón y queso’ (plankje met Spaanse hammetjes en kaas) en de patatas bravas. Prijzen variëren tussen de € 2,- en € 16,- per tapa. De desserts verschillen per dag, maar het is het zeker de moeite waard om even aan de bediening te vragen wat er op die dag gemaakt is. Leuk om te weten: El Rebujito is gespecialiseerd in tapbiertjes.

Locatie
Carrer de Cadis 71
46004 Valencia
Website

Openingstijden
Maandag t/m zondag: 10.00 – 01.00 uur

El Albero (wijk: Canovas, Gran Via)

In de hippe wijk Canovas is El Albero gelegen. Ook dit tapasrestaurant is van Andalusische origine. Je kunt hier gezellig buiten (aan de hoge tonnen bijvoorbeeld) zitten of in het piepkleine binnen gedeelte. Besluit je buiten te zitten? Neem dan zeker binnen wel even een kijkje, want het is er puur Spaans. Authentieke tegeltjes, Spaanse posters aan de muur en 9 van de 10 keer is het bomvol met enthousiaste Spanjaarden. Prijzen bij El Albero liggen tussen de € 1,- en € 15,- voor een tapa. Wat krijg je daarvoor? Hele smaakvolle Andalusische tapas, zoals ‘calamares’ (inktvisringen in een deeglaagje), ‘croquetas’ (huisgemaakte Spaanse kroketjes) en ‘puntilla’ (kleine gefrituurde inktvisjes). Natuurlijk mag je een Andalusische taberna niet verlaten zonder ‘gazpacho’ (koude Andalusische tomatensoep).

Locatie
Carrer de Ciscar 12
46005 Valencia
Website

Openingstijden
Maandag t/m zaterdag: 12.00 – 16.00 en 19.30 – 01.00 uur

La Pizarra (wijk: Ruzafa)

Bij La Pizarra werken ze met een goed gastronomisch systeem. Bij elk biertje, wijntje, glas frisdrank of water krijg je namelijk een kleine tapa, voor in totaal € 2,-. Zo krijg je bij je eerste drankje ‘pipas ibericas’ (soort Spaanse sparerib), bij je tweede drankje ‘croquetas de autor’ (huisgemaakte Spaanse kroketjes), oplopend tot het vijfde drankje waar je ‘cruijiente de pollo’ bij krijgt, crispy kip. Regelmatig verandert dit menu en soms gaat het zelfs door tot het zevende drankje! Een geweldig concept voor de Spanjaarden die uren aan een tafeltje kunnen blijven zitten, kletsen en drinken. Wil je niet zo veel drinken, maar wel lekker eten? Natuurlijk kun je dan ook van alles van de kaart bij La Pizarra bestellen. Kijk trouwens niet gek op wanneer er geen menukaart op tafel ligt bij aankomst. Het menu is namelijk op een groot krijtbord geschreven. Aanraders zijn de ‘calamares a la Andaluza’ (inktvisringen), falafel en de huisgemaakte kroketjes.

Locatie
Carrer dels Vivons 20
46004 Valencia
Website

Openingstijden
Maandag t/m zondag: 08.00 – 01.30 uur

Maria Mandiles

Wie voor een bijzondere tapaservaring wil, gaat naar Maria Mandiles. Dit tapasrestaurant heeft drie vestigingen in Valencia en wanneer je binnen stapt, lijkt het alsof je in grootmoeders huis bent beland. Roze muren, gehaakte kleedjes aan de muur. Je kunt hier terecht voor ontzettend lekkere tapas. Houd er rekening mee dat de porties groter dan gemiddeld zijn. Op de kaart staan enkele ‘montaditos’. Dit zijn kleine broodjes van ongeveer € 2,50 per stuk. Dit zijn broodjes met verschillende toppings, bijvoorbeeld met geitenkaas. Begin de avond zoals de Spanjaarden met een paar montadito’s (1 broodje kun je met z’n tweeën delen) en een salade om te delen. De geitenkaassalade is een aanrader. Vervolgens kun je met de groep een aantal tapas delen. Erg lekker zijn de calamares met chilisaus en het ham/kaasplankje.

Locatie: wijk Ciutat Vella (centrum)
Plaça de Manises 2
46003 Valencia
Website

Openingstijden
Maandag t/m vrijdag: 08.30 – 01.00 uur
Zaterdag en zondag: 10.30 – 01.00 uur

Locatie: wijk Ruzafa
Carrer Cura Femenía 17
46004 Valencia

Openingstijden
Maandag t/m zondag: 12.00 – 00.30 uur

Locatie: wijk del Carmen
Carrer Padre Huérfanos 2
46003 Valencia

Openingstijden
Maandag t/m vrijdag: 08.30 – 01.00 uur
Zaterdag en zondag: 11.00 – 01.00 uur

Locatie: wijk del Pilar
Carrer d`en Sendra 9
46001 Valencia

Openingstijden
Maandag t/m donderdag: 08.30 – 23.00 uur
Vrijdag: 08.30 – 01.00 uur
Zaterdag: 10.30 – 01.00 uur
Zondag: 10.30 – 23.00 uur

Foodie Hotspot Guide van Verrassend Valencia

¡Tip! Een paar favoriete tapasbars vind je op deze pagina, maar waar de Valencianen op dit moment het liefst naartoe gaan vind je terug in onze Foodie Hotspot Guide.

Casa Montaña (wijk: Cabanyal)

Casa Montaña is een bodega/restaurant dat al sinds 1836 bestaat! Je vindt het restaurant in de wijk Canyamelar, dat bij het strand is gelegen. Onder veel locals is Casa Montaña een favoriet. In de geschiedenis is het veelvoudig van eigenaar gewisseld, maar altijd bleef hetzelfde sfeertje hangen bij Casa Montaña. Het restaurant is in de buurt van het strand gelegen, dus (misschien verwacht je het al) kan je hier veel vis tapas scoren. Vooral de ansjovis en Valenciaanse mosselen zijn er populair. Maar ook voor de niet-visliefhebber is er genoeg, zoals patatas bravas, salmorejo (Andalusische koude tomatensoep, vergelijkbaar met gazpacho) en verschillende hammen en kazen.

Leuk om te weten: Vind je Casa Montaña na je bezoek zo fantastisch? En wil je er eigenlijk niet meer weg? Dat hoeft ook niet… Want in hetzelfde pand kun je ook overnachten! Het huis heeft plek voor 6 volwassenen, prachtige kamers en heeft een heerlijk terras. Kijk hier voor meer informatie.

Locatie
Carrer de Josep Benlliure 69
46011 Valencia
Website

Openingstijden
Maandag t/m vrijdag: 13.00 – 16.00 en 19.30 – 23.30 uur
Zaterdag: 12.30 – 16.00 en 19.30 – 23.30 uur
Zondag: 12.30 – 16.00 uur

Moderne tapas

Mercatbar (wijk: Canovas, Gran Via)

Mercatbar is een restaurant van Quique Dacosta, een sterrenchef. Zijn Quique Dacosta Restaurante in Dénia heeft sinds 2013 drie sterren achter de naam staan! Mercatbar vind je in de wijk Canovas in Valencia en heeft een moderne uitstraling. Ook de tapas zijn modern en worden als kunstwerkjes opgediend. Vooral het proefmenu (€ 22,- per persoon) en het fingerfoodmenu (€ 30,- per persoon) zijn aanraders. Houd er rekening mee dat je dit menu alleen kunt kiezen, wanneer de hele tafel dit doet. Bij het fingerfoodmenu krijg je onder andere een Spaans kipkroketje, oesters en een aardappel/eis-soufflé. Leuk bij Mercatbar is dat je soms hapjes op tafel krijgt waarvan je echt niet weet wat het zijn moet… Door te proeven ontdek je de ingrediënten, want niets is wat het lijkt bij dit restaurant.

Locatie
Carrer de Joaquín Costa 27
46005 Valencia
Canavas/Gran Via
Website

Openingstijden
Maandag t/m zaterdag: 13.30 – 17.00 en 20.30 – 00.00 uur

La Tasqueta del Mercat (wijk: Ruzafa)

Om het hoekje van de overdekte voedselmarkt Mercado de Ruzafa is La Tasqueta del Mercat te vinden. Het is het restaurant van de vriendelijke en bescheiden Tomas. La Tasqueta del Mercat is een tapasrestaurant en op de kaart staan dan ook alleen kleine hapjes; ook voor ’s avonds. De prijzen hiervan variëren tussen de € 1,50 en € 8,50. Verder zijn er drie menu’s: van € 15,00; € 18,00 en € 22,00. De hapjes van de kaart zijn een combi van Spaans en internationaal. Zo kun je er voor een plankje jamón y queso (ham en kaas) terecht, maar vind je ook mini kebabwrapjes bij La Tasqueta del Mercat.

Locatie
Carrer del Mestre Aguilar 2
46006 Valencia
Website

Openingstijden
Dinsdag t/m zondag: 13.30 – 17.30 en 20.30 – 00.30 uur

La Casa del Tapeo

Al sinds het begin van de jaren ’90 bestaat deze leuke tapasbar. Bij La Casa del Tapeo kun je terecht voor goede tapas óf een menu del día. Je krijgt een papieren menu waar allerlei gerechtjes op staan. Zo kun je kiezen uit onder andere calamar playa of croquetas de bacalao. Heb je niet heel veel trek? Kruis dan de ‘T’ op het menuutje aan van ’tapa’. Als je wat meer honger hebt, kun je de ‘R’ aankruisen van raciones. Ideaal! Je eet hier voor een leuke prijs en zit hier gezellig!

Locatie: wijk Patraix
Carrer de Jesús 95
46007 Valencia
Website

Locatie: wijk Favara
Av. de Gaspar Aguilar 109
46017 Valencia
Website

Openingstijden
Maandag t/m zondag: 08.30 – 23.30 uur

El Almacen NCR (wijk: Ruzafa)

In de straat Carrer de Sueca vol restaurantjes (in de wijk Ruzafa) vind je El Almacen NCR. Ook hier kun je terecht voor moderne tapas. Het is een klein en rustig zaakje, waar je klassieke tapas vindt, maar in een vernieuwd jasje. Het heeft een rustieke uitstraling met een vintage touch: een houten bar, fruitkistje en positieve spreuken op de muren. En wat erg leuk is aan El Almacen NCR, is dat ze een kleine patio hebben waar je ook kunt zitten! Wat betreft de tapas, die zijn ontzettend bijzonder. Huisgemaakte kroketjes met een zwarte vulling, een zwart broodje baopao, maar ook de zoete tapas zijn om je lippen bij af te likken. Onze favoriet: het layertaartje van merengue, chocolade en koek.

Locatie
Carrer de Sueca 41
46004 Valencia
Website

Openingstijden
Maandag t/m donderdag: 20.30 – 00.00 uur
Vrijdag en zaterdag: 20.30 – 00.30 uur

Tip

  • Kun je niet kiezen tussen alle tapasbars in Valencia? Dan is onze tapasroute een aanrader! Ga langs de beste tapasbars in de wijken Ruzafa, Canovas en Centrum en geniet van de heerlijkste tapas.

Comments are closed.