Veganistische restaurants

Met een vegan lifestyle ga je energiek en gezond door het leven! Je zou verwachten dat er naast alle kaasjes en aioli nog weinig ruimte overblijft voor de echte veganistische restaurants in Valencia. Maar nee hoor, ook in Valencia zijn er genoeg leuke tentjes die passen bij het eetpatroon van veganisten. In de stad kun je volop genieten van culinaire veganistische gerechten. Bewust en lekker eten kun je hier makkelijk combineren! Of je nu veganist bent of niet, het is zeker de moeite waard om een bezoekje te brengen aan een van deze vegan restaurantjes.

Vegan genieten in Valencia!

Er zijn genoeg veganistische restaurants in Valencia! Zo zijn er veganistische hamburger tentjes, maar kun je ook genieten van veganistische ontbijtjes en andere lekkere gerechten.

Vegan Aloha

Aloha heeft twee winkels midden in het centrum van Valencia. Zij serveren vegan streetfood zoals smoothies, hamburgers en fruitbowls. Het kleine restaurant beschikt over knusse spots om te zitten en het nieuwe pand, naast de bekende Mercat Central, is een stuk groter. De maaltijden hebben leuke exotische namen zoals de Mahola Sandwich met hummus. Geen tijd of zin om binnen te zitten? Aloha heeft een take away service, zo kun je langs de Spaanse winkeltjes struinen met een bewust en lekker gerechtje in je hand!


Locaties
Carrer dels Cavallers 45 (El Carmen)
46001 Valencia

Avinguda de María Cristina 8 (naast Mercat Central)
46001 Valencia
Website

Openingstijden
Maandag t/m zondag: 13.00-23.30 uur

La Rogeta

Een klein en knus lunchtentje naast Plaza del Pilar. Het is een leuk veganistisch restaurant in Valencia! Hier vind je een rijk menu dat onder andere bestaat uit lekkere salades en springrolls. Het tentje is een project van twee vrienden die hun gasten meer energie willen geven door middel van de veganistische macrobiotische keuken. De gekleurde maaltijden zijn een feest op je bordje, delicioso!

Locatie
Carrer del Forn de l’Hospital 2
46001 Valencia
Website

Openingstijden
Maandag t/m vrijdag: 10.00-16.30 uur

Khambu

Khambu is een veganistisch fastfoodrestaurant gevestigd in het centrum van Valencia. Hun doel is om hun gerechten zo duurzaam mogelijk te maken. Bij Khambu kun je als veganist onbezorgd je tanden zetten in een vegan hamburger. Al hun producten zijn namelijk 100% plantaardig en dus helemaal vrij van dierlijke ingrediënten. We hebben maar één planeet, hiervan is Khambu zich goed bewust. Zij beperken hun afval tot een minimum en serveren drankjes en hapjes in glas en producten van papier. In het restaurant vind je geen wegwerpplastic. Geniet bewust van onder andere hun lekkere hotdogs en hamburgers!

Locatie
Carrer de Quart 41b
46003 Valencia
Website

Openingstijden
Dinsdag t/m zondag: 13.00-16.00 en 20:00-23.00 uur

Almalibre Acai Bar

Deze bar ligt in de buurt van de Torres de Serranos en de Jardines del Túria. Almalibre is erg populair bij bezoekers die genieten van gezonde gerechten. Dit tentje serveert nog veel meer dan alleen rijk en gezond voedsel. Zij geven voedsel dat je energie geeft en zo je avontuurlijke geest aanspoort! Een echte aanrader zijn hun acaibowls. Acai is Braziliaans fruit uit het Amazone-gebied dat van nature vol zit met antioxidanten, aminozuren, vezels en eiwitten. Daarnaast is het ook nog eens heel erg lekker ;)!

Locatie
Carrer de Roteros 16
46003 Valencia
Website

Openingstijden
Maandag: 19.30-23.00 uur
Dinsdag t/m zaterdag: 11.00-23.00 uur

Artysana

Dit tentje staat in de leuke wijk Ruzafa. Hier vind je een unieke combinatie van vegetarisch en veganistisch eten. Artysana bereidt de gezonde gerechten huisgemaakt. In het restaurant kun je lekkere veganistische hamburgers eten, maar ook sandwiches, salades en nog veer meer! Naast lekker eten kun je hier ook genieten van kunst en tentoonstellingen die door buurtkunstenaars in het restaurant worden gegeven.

Ook leuk: je kunt een kijkje nemen in hun open keuken! Zo kun je precies zien hoe de gerechten gemaakt worden. Artysana werkt met eenvoudige, natuurlijke en pure ingrediënten. Op het mooie terras kun je genieten van de smakelijke gerechten en drankjes. Voor liefhebbers hebben ze ook heerlijke biologische wijnen, bieren en cocktails!

Locatie
Carrer de Dénia 49
46004 Valencia
Website

Openingstijden
Dinsdag t/m donderdag: 10.00-19.00 uur
Vrijdag t/m zaterdag 10.00-00.00 uur
Zondag: 10.00-16.00 uur

The Vurger

Dit vegan fastfoodrestaurant startte als een een kleine foodtruck bij het strand. De eigenaren werden geïnspireerd door Amerikaans fastfood. Na een jaar lang hun heerlijke vegan hamburgers, hotdogs en frietjes te hebben geserveerd vanuit de foodtruck, besloten de eigenaren een nieuw avontuur aan te gaan. The Vurger is nu een restaurantje midden in het centrum van de oude stad in Valencia. Je kunt je tanden zetten in het fastfood en vergeet de lekkere toetjes niet!

Tip! De huisgemaakte Sachtertorte (chocoladetaart uit Oostenrijk), want dessert doesn’t goes to the stomach but to the heart <3

Locatie
Carrer del Muro Santa Ana 3
46003 Valencia
Website

Openingstijden
Maandag t/m zondag: 13.00-23.00 uur

Ki Bio

Na een bezoekje aan dit tentje voel je je weer vol met energie! De principes van Ki Bio zijn: alleen biologische, veganistische en gezonde ingrediënten. Zij hebben een passie voor voedsel dat bijdraagt aan een gezonde levensstijl voor hun gasten. Ki Bio serveert onder andere heerlijke desserts, zoals een mango en coco-cake die je niet snel meer zult vergeten. Het menu wordt aangepast aan de smaak van de gasten. In het centrum van Ruzafa kun je in een intieme omgeving genieten van dit lekkere en gezonde eten! Zelf bewust en gezond leren koken? Ki Bio biedt ook leuke kookcursussen in het Spaans aan!

Locatie
Carrer del Pintor Salvador Abril 3
46005 Valencia
Website

Openingstijden
Maandag t/m vrijdag: 13.00-16.00 uur

Kimpira

Van de tuin naar je bordje! Kimpira is een van de leuke veganistische restaurants in Valencia. Op de ‘Kimpira Farm’ kweken zij hun eigen ecologische moestuin die bestaat uit verse seizoengroenten en fruit. Vanaf de ecologische tuin worden de producten geleverd aan de keuken. Er is veel variatie in het menu, zo kun je Italiaans eten, maar ook Indonesisch en alles 100% vegan! De eigenaren zien het als een missie om gezonde eetgewoonten aan hun gasten mee te geven. Bewust koken is in dit restaurant een heilige kunst.

Locatie
Carrer del Covent de Sant Francesc 5
46002  Valencia
Website

Openingstijden
Maandag t/m donderdag: 08.30-16.00 uur
Vrijdag en zaterdag: 08.30-16.00 en 20.30-00.00 uur
Zondag: 08.30-16.00 uur

La Casa Viva Ruzafa

La Casa Viva zal je verrassen met de smaakcombinaties in hun biologische keuken. Ze hebben een heel divers menu dat speciaal gericht is op veganisten en vegetariërs. De inrichting van hun restaurant in Ruzafa is erg gezellig en warm, wat zorgt voor een fijne sfeer. Leuk weetje: het zou zomaar kunnen dat onze leuke gids Anna de serveerster is wanneer je hier iets besteld!

Locatie
Carrer de Cadis 76
46006 Valencia
Website 

Openingstijden
Maandag, woensdag en donderdag: 13.30 – 16.00 uur en 21.00 – 23.00 uur
Vrijdag en zaterdag: 13.30 – 16.00 uur en 21.00 – 23.30 uur
Zondag: 13.30 – 16.00 uur en 21.00 – 23.00 uur

Comments are closed.