Veganistische restaurants

Onderwerpen

Met een vegan lifestyle ga je energiek en gezond door het leven. Je zou verwachten dat er naast alle Spaanse kazen, jamón en aioli weinig ruimte overblijft voor vegan eten. Geen zorgen! Er zijn genoeg veganistische restaurants in Valencia. In de stad kun je volop genieten van culinaire veganistische gerechten. Bewust en lekker eten kun je hier makkelijk combineren! Of je nu veganist bent of niet, het is zeker de moeite waard om een bezoekje te brengen aan een van deze vegan restaurantjes.

Vegan Valencia!

Er zijn genoeg veganistische restaurants in Valencia. Zo kun je genieten van veganistische ontbijtjes en ‘s avonds een lekkere vegan hamburger eten. Wij hebben de leukste spots voor je op een rijtje gezet!

Mestiza (wijk: Cabanyal)

In de oude visserswijk Cabanyal ligt het 100% plant based restaurant, Mestiza. Ze willen hier van het stigma af dat veganistisch eten flauw en saai is en we kunnen je vertellen, dat bewijzen ze hier zeker! Ze hebben hier een ruime menukaart met veel bekende gerechten. Zo kennen we denk ik allemaal pad thai wel, hier bestel je hem net even wat anders namelijk met: tofu, verse groente, gekarameliseerde champignon en een heerlijke pistachebodem. Het reserveren gaat hier makkelijker dan we gewend zijn. In plaats van reserveren via de website kun je gemakkelijk een appje sturen naar het nummer 693 80 14 33.

 • Carrer de la Reina 186 
 • Website         
 • Openingstijden:
  Woensdag t/m vrijdag: 19.30 – 00.30 uur
  Zaterdag: 13.30 – 17.00 uur en 19.30 – 00.00 uur
  Zondag: 13.30 – 17.00 uur

Madrigal (wijk: Ruzafa)

Op 15 november 2018 opende Madrigal zijn deuren in de bruisende wijk Ruzafa. Het idee was om veganistisch eten te combineren met de keuken van een buurtcafé. Ze willen laten zien hoe makkelijk het eigenlijk is om een gerecht veganistisch te maken, het switchen van één ingrediënt kan al genoeg zijn! Het concept zie je ook terug in hun menukaart, ze hebben namelijk traditionele gerechten zoals Spaanse tortilla, maar dan natuurlijk wel de vegan optie! Ook voor het lekkerste dessert kan je hier terecht, van huisgemaakt bananenbrood tot een cheesecake met rood fruit, om je vingers bij af te likken. 

 • Carrer de Puerto Rico 41 
 • Website   
 • Maandag t/m zondag: 10.00 – 00.00 uur

Guakame Street Food (wijk: centrum)

Bij Guakame ga je voor de hele ervaring! Dit restaurant staat bekend om haar gave lichtshows, interieur en heerlijke vegan gerechten. Alles is vegan, dus je kunt gerust de curryworst met baconsaus bestellen. Of neem de Guakame Burger, welke een echte smaakexplosie in je mond geeft. Verder is Guakame niet alleen culinair een hele sensatie, ook de locatie en lichtshows zijn anders dan je ooit eerder hebt gezien. Zelfs een bezoekje aan het toilet is een aanrader. Je komt er zelf wel achter waarom!

 • Carrer del Mur de Santa Anna 3
 • Website
 • Openingstijden:
  Maandag t/m donderdag: 13.00 – 17.00 uur en 20.00 – 00.00 uur
  Vrijdag t/m zondag: 13.00 – 17.30 uur en 20.00 – 00.30 uur

Khambu (wijk: Ciutat Vella, centrum)

Khambu is een veganistisch fastfoodrestaurant gevestigd in het centrum van Valencia. Het doel is om gerechten zo duurzaam mogelijk te maken. Bij Khambu kun je als veganist onbezorgd je tanden zetten in een vegan hamburger. Al hun producten zijn namelijk 100% plantaardig en dus helemaal vrij van dierlijke ingrediënten. We hebben maar één planeet, hiervan is Khambu zich goed bewust. Zij beperken hun afval tot een minimum en serveren drankjes en hapjes in glas en producten van papier. In het restaurant vind je geen wegwerpplastic. Geniet bewust van onder andere hun lekkere hotdogs en hamburgers!

 • Carrer de Quart 41b
 • Website
 • Openingstijden:
  Dinsdag t/m donderdag: 13.00 – 16.00 uur en 19.30 – 22.30 uur
  Vrijdag t/m zondag: 13.00 – 16.00 en 19.30 – 23.30 uur

Almalibre Açai Bar (wijk: El Carmen)

Deze bar ligt in de buurt van de Torres de Serranos en de Jardines del Túria. Almalibre is erg populair bij bezoekers die genieten van gezonde gerechten. Dit tentje serveert nog veel meer dan alleen rijk en gezond voedsel. Zij geven voedsel dat je energie geeft en zo je avontuurlijke geest aanspoort! Een echte aanrader zijn de acaibowls. Acai is Braziliaans fruit uit de Amazone dat van nature vol zit met antioxidanten, aminozuren, vezels en eiwitten. Daarnaast is het ook nog eens heel erg lekker.

 • Carrer de Roteros 16
 • Website
 • Maandag t/m zondag: 09.30 – 22.30 uur

Artysana (wijk: Ruzafa & Cabanyal)

Dit tentje vind je sinds kort op twee plekken! Naast hun vestiging in Ruzafa, zitten ze nu ook in Cabanyal. Je vind hier een unieke combinatie van vegetarisch en veganistisch eten. Alle gerechten zijn huisgemaakt. In deze gezellige spot kun je terecht voor sandwiches, salades en heerlijke tostadas. Naast lekker eten kun je hier ook genieten van kunst en tentoonstellingen die door buurtkunstenaars in het restaurant worden gegeven. Ook zijn hier regelmatig taalcafés.

Ook leuk: je kunt een kijkje nemen in hun open keuken! Zo kun je precies zien hoe de gerechten gemaakt worden. Artysana werkt met eenvoudige, natuurlijke en pure ingrediënten. In de patio kun je genieten van de smakelijke gerechten en drankjes. Voor liefhebbers hebben ze ook heerlijke biologische wijnen, biertjes en cocktails!

 • Carrer de Dénia 49 (wijk Ruzafa)
 • Website
 • Openingstijden:
  Maandag t/m donderdag: 08.30 – 18.30 uur
  Vrijdag en zaterdag: 08.30 – 21.00 uur
  Zondag: 09.30 – 16.00 uur
 • Carrer de la Reina 56 (wijk Cabanyal)
 • Website
 • Maandag t/m zondag: 09.30 – 22.30 uur
  Openingstijden:
  Maandag t/m vrijdag: 08.30 – 18.30 uur
  Zaterdag: 09.30 – 18.30 uur
  Zondag: 09.30 – 16.00 uur

Jardin Urbano (wijk: Ruzafa)

In een leuke buurt iets buiten het centrum van Ruzafa zit Jardin Urbano. In deze veganistische cafetaria/theewinkel gaan ze vooral voor natuurlijke, geteelde en geproduceerde producten uit Valencia.  Geniet van de heerlijkste gerechten, 100% van plantaardige oorsprong! Het vriendelijke personeel voorziet jou van de lekkerste quinoa, fajita’s, empanada’s en heerlijke gebakjes. Ook kun je hier terecht om lekker te borrelen: pak een schaakbord uit de kast en geniet van verschillende tapas en huiswijn. Vind een plekje op het zonnige terras aan de straatkant of binnen tussen de minifontein, boekenplakken en planten en ervaar het gezellige huiskamergevoel. 

 • Carrer de Pere III el Gran 26
 • Website
 • Openingstijden:
  Maandag: 17.00 – 00.00 uur
  Dinsdag t/m zondag: 10.00 – 00.00 uur

Tip!

 • Neem ook eens een kijkje op onze pagina over vegetarische restaurants, hier staan een aantal restaurants op die ook vegan opties hebben.