Activiteiten

Onderwerpen

Naast de mooie bezienswaardigheden en het geweldige strand zijn er ook een heleboel activiteiten te ondernemen in en rond Valencia. Daarom heeft Verrassend Valencia een aantal activiteiten op een rijtje gezet. Lijkt een van de activiteiten in Valencia je leuk om te doen? Klik dan door naar de desbetreffende pagina voor meer informatie.

Bioparc, dierentuin

De dierentuin van Valencia heet Bioparc. Het is een prachtig park voor jong en oud om te bezoeken. De dierentuin is aan het begin van het Turia park gelegen. Bijzonder aan deze dierentuin is dat er veel verschillende diersoorten naast elkaar in één ruimte leven. Voor meer informatie kijk je op de pagina Bioparc.

Bioscopen

Een bakje popcorn in je ene hand, een drankje in je andere hand en onderuitgezakt genieten van een filmpje. Valencia kent verschillende bioscopen, met Engels- en Spaansgesproken films. Er zijn uiteraard ook films die Spaans overgesproken zijn, maar gelukkig ook een hoop originele versies. Meer informatie over de bioscopen, openingstijden en waar je ze kan vinden, vind je op de pagina bioscopen.

Bowlen

Strike!! Of het nou slecht weer is of gezellig een uitje met je gezin; bowlen is altijd een goed idee. In Valencia heb je verschillende bowlingbanen. Op de pagina bowlen vind je meer informatie over de bowlingbanen en waar je ze kunt vinden.

Escape rooms

Tijd om je hersenen te laten kraken.. Valencia beschikt namelijk over verschillende leuke escape rooms! Als je nog op zoek bent naar een spannende, uitdagende activiteit, is dit de perfecte oplossing. Een goede samenwerking is vereist om te ontsnappen uit een van de mysterieuze kamers. Zeer geschikt voor groepen!

Golfen

Ben jij een echte golf fan en wil je deze activiteit ook graag een keer onder de Spaanse zon uitproberen? Kijk op golfen voor meer informatie over golfbanen in de buurt van Valencia.

Hardlopen

De stad Valencia is ontzettend sportief. En dat kan ook bijna niet anders met een heerlijk park als het Turia park van 9 kilometer! De locals komen hier om te fietsen, te hardlopen, voor een yogalesje of voor een bootcamp. Sinds 2015 is er een fijn hardlooppad. Daarnaast wordt jaarlijks een marathon in de stad georganiseerd. Voor meer informatie over hardlopen in Valencia kijk je op de pagina hardlopen.

Kinderactiviteiten

Ook voor de kids zijn er een heleboel leuke dingen te doen in Valencia. Van een enorme speeltuin en aapjes kijken in de dierentuin tot een interactief wetenschapsmuseum, je kunt het zo gek niet bedenken. Kijk op kinderactiviteiten voor meer informatie en tips.

Kitesurfen

Wat veel mensen niet weten, is dat je in Valencia ook erg goed kunt kitesurfen! Het wordt steeds populairder en steeds meer mensen ontdekken de kitesurf-spots in Valencia. Lees meer op de pagina kitesurfen over de beste plekken in, en in de buurt van, Valencia en de verschillende kitesurfscholen in Valencia.

Paardrijden

Rijd je graag paard en zou je dit ook wel in Valencia willen doen? Dan hebben we goed nieuws, want er zijn een aantal maneges in en rondom Valencia. Vind deze maneges op de pagina paardrijden.

Pretparken

Lekkere hapjes mee, goede schoenen aan, rugzak vol en je dag in een pretpark kan beginnen. In de buurt van Valencia zijn er een paar. Leuk voor een dagje uit! Bekijk deze op de pagina pretparken.

Skiën

Je verwacht het waarschijnlijk niet, maar zelfs in de buurt van het altijd warme Valencia kan er geskied worden! Wil je weten waar en wanneer dit mogelijk is kijk dan op skiën in Valencia.

Spa en ontspanning

Heb je zin om even helemaal tot rust te komen tijdens jouw verblijf in Valencia? Er zijn genoeg spa’s in Valencia waar je bijvoorbeeld kunt genieten van een heerlijke massage. Voor meer informatie over openingstijden en mogelijkheden kun je kijken op spa en ontspanning.

Vogels spotten

Door de ligging tussen Europa en Afrika is Spanje een heerlijke plek voor vogels om tijdens de vogeltrek even te rusten. Hierdoor spot je in Valencia vele diversen vogels. Bekijk alles over het vogels spotten in Valencia op de pagina vogelspotten.

Wandelen

Net buiten Valencia ligt een aantal diverse prachtige natuurgebieden waar je geweldige wandelingen kunt maken. Er is een gevarieerd route-aanbod. Ga naar wandelen voor meer informatie over wandelroutes en hiken rond Valencia.

Yoga

Wil je lekker in balans blijven tijdens je vakantie of als je voor langere tijd in Valencia bent? Dan is yoga misschien een goed idee! Meer informatie over yogastudio’s en waar je ze kunt vinden vind je op de pagina yoga.

Zwembaden

Houd jij van zwemmen en wil je tijdens je verblijf in Valencia een bezoekje brengen aan een zwembad? Valencia heeft verschillende zwembaden. Op de pagina zwembaden vind je informatie over de verschillende zwembaden en waterparken.