Albufera route

Onderwerpen

Maak een boottocht over het grootste meer in Spanje, wandel/fiets langs de rijstvelden, eet een authentieke Valenciaanse paella, kortom kom meer te weten over Albufera. In de Albufera route vind je hoe je er kunt komen (want dat is allemaal niet zo duidelijk aangegeven), wat er te zien is en 1 wandelroute en 1 fietsroute.

Wat

Albufera is een natuurgebied met het grootste zoetwatermeer in Spanje en daaromheen liggen de rijstvelden. Albufera is op zo’n 20 kilometer van Valencia gelegen en zeker een bezoekje waard. De Albufera route is inclusief:

Fietsroute naar Albufera

Een heerlijke fietstocht langs één van de mooiste stranden van Valencia, door de natuur, langs het meer en met als eindpunt het dorpje El Palmar met duidelijke beschrijvingen en foto’s voor de herkenningspunten.

Fietsverhuurpunt

Huur een fiets bij onze eigen winkel: Verrassend Valencia Tours & Bike Rental! Fijne stevige Nederlandse fietsen (van het merk Cortina) waarmee je binnen no-time in Albufera bent! We verhuren ook E-bikes waarmee helemaal in een fluitje van een cent in het natuurgebied bent.

Wandelroute door het dorpje El Palmar

Ook al is El Palmar een klein dorpje, toch is het leuk om te weten waar precies de oudste ‘barraca’ staat en welke paella restaurants aanraders zijn.

Albufera fietsroute Valencia

Bustijden

Alle informatie over bussen naar Albufera, de bushaltes, de vertrektijden en de kosten kan je in de Albufera route vinden.

Taxiprijzen

Krijg een indicatie van taxiprijzen naar Albufera en wat je zoal kunt zien onderweg.

Restaurantsuggesties

Zowel onderweg tijdens de fietsroute als in El Palmar krijg je veel tips mee om ervoor te zorgen dat je in ieder geval kunt gaan genieten van een heerlijke authentieke paella aan het meer, omringd door rijstvelden of tussen de duinen.

Leuke weetjes

Weet je eigenlijk waar het woord paella vandaan komt? En nog veel meer leuke weetjes!

Achtergrondinformatie

Om echt een idee te krijgen van wat barraca’s zijn, wat voor vis er zwemt, welke dieren er nog meer leven, alles over het verbouwen van rijst, een stukje geschiedenis over Albufera en meer.

Waarom

Duidelijk

Je zou misschien denken, het Albuferameer is het grootste meer van Spanje, hoe lastig kan het zijn om er te komen met de bus of met de fiets, dat zal allemaal wel goed aangegeven staan. Nee, dat is dus niet zo! Maar in deze route vind je duidelijke beschrijvingen en daardoor kun je heel goed op eigen gelegenheid Albufera bezoeken.

Uniek

Dit is het meest complete informatiepakket met route over Albufera dat er in het Nederlands in Valencia te verkrijgen is.

Flexibel

Het fijne van de route is dat je een indicatie hebt van hoe je bij het Albufera meer kunt komen, maar uiteindelijk kun je op het moment zelf bepalen waar je zin in hebt. Mocht je onderweg lekker blijven hangen om te picknicken, bij een relaxed strandje willen blijven vertoeven of halverwege trek krijgen in een authentieke paella, dan kan dat natuurlijk.

Veelomvattend

Veelomvattende informatie, zodat je op eigen gelegenheid met het openbaar vervoer, taxi of op de fiets een heerlijke middag in Albufera kunt vertoeven en alles over dit natuurgebied te weten komt.

Handig

De Albufera route kun je op je tablet, mobiele telefoon of iPad zetten. Mocht je alle informatie liever op papier hebben staan, dan kan je de route ook uitprinten. Houd er wel rekening mee dat de route een hoop pagina’s bevat in kleur.

Up-to-date

Omdat de route als PDF-bestand is ontworpen, kunnen we de route makkelijk aanpassen en daardoor up-to-date houden.

Tips

Veel tips voor gezellige en lekkere plekken voor een drankje, hapje en/of ijsje en meer leuks.

Mooie vormgeving

Uniek design, duidelijke plattegrond en handige en mooie foto’s.

Leuk voor jong & oud

Omdat Albufera op verschillende manieren bereikbaar is, onze shop een tandem, E-bikes en kinderzitjes aanbieden, is de tocht leuk voor iedereen.

Prijs

€ 7,50

Tips

  • Open de Albufera route via je telefoon in de gratis app Adobe Reader of iBooks om de interactiviteit te laten werken!
  • Kies je voor de fietsroute? Dan is het een aanrader om op een zonnige dag een handdoek + strandoutfit mee te nemen en lekker even op een mooi strandje onderweg te vertoeven.
  • Als je gaat voor de fietsroute en meer bent van picknicken dan van paella, neem dan wat lekkere hapjes mee in je fietsmand, want onderweg zijn er leuke picknickplekken.
  • Ga je met kids de fietsroute doen? Misschien leuk om ook een tussenstop op een strandje te maken en wat leuke spelletjes en speelgoed mee te nemen.
  • Vragen over de Albufera Route? Kijk dan bij de meestgestelde vragen!

Hoe kun je de unieke Albufera route bestellen en betalen?

Bestel via onze shop

De route kan besteld worden via onze shop. Je kunt betalen met iDEAL, PayPal, Bancontact en creditcard. Na betaling krijg je direct de route in je mailbox.

Contactformulier