MotoGP

Onderwerpen

Ben je in de eerste week van november in Valencia? Houd je van de motorsport? Dan moet je zeker naar de MotoGP op het Circuito de la Comunitat Valenciana gaan!

Wat?

De Circuito de la Comunitat Valenciana werd voltooid in 1999. Sindsdien worden hier de MotoGP en de Spaanse Motorcycle Kampioenschappen gehouden. In dat jaar was deze baan de derde race in Spanje en vanaf toen gold de Circuito de la Comunitat Valenciana als afsluiting van het motorseizoen. De motor evenementen worden gehouden op een 4 kilometer lange baan met vijf rechtshandige bochten en acht linkshandige bochten. De baan wordt beschouwd als een kleine baan. Toch heeft het complex 48 garages en heeft het een capaciteit van 150.000 toeschouwers. De baan is vernoemd naar de lokale held en vroegere Wereldkampioen Ricardo Tomo. In 2021 reed MotoGP legende Valentino Rossi na 26 jaar hier zijn laatste race.

Wanneer is de MotoGP?

Elk jaar wordt er in november in Valencia de MotoGP op het Circuito de la Comunitat Valenciana gehouden. In 2024 vindt de MotoGP op 15, 16 en 17 november plaats.

Begindatum: 15-11-2024
Einddatum: 17-11-2024

Locatie
Circuit de la Comunitat Valencia Ricardo Tormo
Carrer de Valencia
46380 Cheste (Valencia)

Het circuit ligt net buiten Valencia, in Cheste. Dit ligt ongeveer 15 km van het vliegveld van Valencia en 20 km afstand van het centrum.

Hoe kom ik op het circuit?

Wanneer je met de auto bent, neem je vanaf de luchthaven de Autovía A-3 Madrid – Valencia in de richting van Madrid. Na 10 km neem je de afslag nr. 334 die “Circuito – Urbanizaciones” heet. Je kunt er ook voor kiezen om de trein te pakken. Vanaf het treinstation Sant Isidre (Valencia) kun je de trein nemen naar Cheste. Je doet er dan maximaal een half uur over. Naast het circuit staat het treinstation van Cheste. Met de C3 lijn kun je makkelijk heen en weer tussen Cheste en Valencia. Deze lijn heet Cercanias-Renfe.

Kaarten

Kaarten voor de MotoGP gaan in verschillende klasses. De prijzen gaan vanaf €55,00 en dan zit je op de witte tribune. De prijzen zijn het hoogst in de tribune met boxen. Een kaart is dan €210,00. Dit zijn de prijzen voor volwassenen. Voor kinderen liggen de prijzen iets lager. Een kind tot 6 jaar mag gratis mee met een volwassene die wel een kaartje heeft, je kind krijgt dan geen eigen stoel. Er zijn ook speciale VIP kaarten, zoals een Gold Pass en een Gold & Silver Package. Enkele tribunes hebben hele grote beeldschermen waarop de race kan worden gevolgd.

De kaarten bestel je op de website van MotoGP. Je vindt hier ook de verschillende typen kaarten en de bijbehorende prijzen. De bestelde kaarten ontvang je als e-Ticket. Deze zijn geldig voor de races van vrijdag tot en met zondag. Minimaal vijf dagen voor het begin van de MotoGP ontvang je de e-tickets. Deze dien je zelf uit te printen.

Accommodaties MotoGP

Mocht je graag dichtbij het circuit willen overnachten, dan hebben we een aantal opties voor je op een rij gezet.

La Orza de Angel **

 • Vanaf €69 per nacht
 • Zeer gastvrij personeel

In het dorpje Cheste ligt La Orza de Angel, het hotel is maar 5 km van het circuit vandaan. Ze hebben hier nog klassieke Spaanse kamers maar ook gemoderniseerde kamers. Naast de comfortabele bedden kan je hier ook verrukkelijk eten. Als je terug komt van de race kan je hier heerlijk neerploffen zonder nog op zoek te moeten naar een restaurant. Klik hier om de actuele beschikbaarheid te checken en meer informatie te vinden.

Hotel La Carreta ***

 • Vanaf €69 per nacht
 • Perfecte ligging voor het circuit

Dit hotel ligt op maar 2 minuutjes rijden van het circuit. Je zou dus ook gemakkelijk kunnen lopen vanaf het hotel. Verder is het een soort motel met een parkeerplaats bij je huisje. Het hotel is van alle voorzieningen voorzien, van een zwembad tot een heel sportveld. De kamers zijn ruim en het hotel heeft een gratis ontbijt buffet. Klik hier voor meer informatie over het hotel, actuele beschikbaarheid en de prijzen van Hotel La Carreta.

Villa Moderna ****

 • Vanaf €300 per nacht
 • Eigen zwembad

Als je met een groep van maximaal 8 personen naar de MotoGP komt is dit de ideale plek om te overnachten. Je hebt je eigen huisje mét privé zwembad. Het huisje is voorzien van 3 slaapkamers en in de woonkamer is een slaapbank. Ideaal voor een weekend motoren kijken. Klik hier voor meer informatie over de accommodatie en de beschikbaarheid.

Restaurants

Arroceria Las Bairetas

Als je tijdens je verblijf rond het circuit wel graag Spaans wilt eten is dit restaurant de beste keus. Hij ligt aan de rand van Chiva maar zeker even de moeite waard om te gaan bezoeken. Je hebt hier natuurlijk de Valenciaanse Paella maar ook verse tapas met een ‘kroket van de dag’.

 • Carrer Ramon y Cajal (zonder nummer), Xiva
 • Website    
 • Maandag t/m zondag: 13.30 – 18.30 uur

Asador Paco Cheste

Toch liever trek in een goed stuk vlees? Dan is Asador Paco in Cheste de oplossing, het is wel iets verder van het circuit vandaan maar zeker een bezoekje waard. Je hebt zelfs een rib-eye van 1 KG om te delen! Verder heb je hier ook de Spaanse tapas zoals de originele patatas bravas.

 • Carrer de Pérez Galdós 12, Cheste
 • Website    
 • Openingstijden:
  Maandag t/m vrijdag: 13.00 – 16.30 uur
  Zaterdag: 13.00 – 01.30 uur
  Zondag: 13.30 – 17.00 uur

Restaurante el Raconet

Ben je met een gezelschap waarvan iedereen iets anders wilt eten? Hier heb je zowel paella als tapas en ook vlees en vis gerechten. De inrichting is typisch Spaans en er zijn niet heel veel tafeltjes dus je moet een beetje geluk hebben om hier te kunnen eten.

 • Carrer de Lliria 69, Cheste
 • Website    
 • Openingstijden:
  Maandag en woensdag: 12.00 – 16.00 uur
  Donderdag t/m zaterdag: 12.00 – 16.00 uur en 20.00 – 23.00 uur
  Zondag: 12.00 – 17.00 uur