MotoGP

Ben je in de tweede week van november in Valencia? Houd je van de motorsport? Dan moet je zeker naar de MotoGP op het Circuito de la Comunitat Valenciana gaan!

Wat

De Circuito de la Comunitat Valenciana werd voltooid in 1999. Sindsdien worden hier de MotoGP en de Spaanse Motorcycle Kampioenschappen gehouden. In dat jaar was deze baan de derde race in Spanje en vanaf toen gold de Circuito de la Comunitat Valenciana als afsluiting van het motorseizoen. De motor evenementen worden gehouden op een 4 kilometer lange baan met vijf rechtshandige bochten en acht linkshandige bochten. De baan wordt beschouwd als een kleine baan. Toch heeft het complex 48 garages en heeft het een capaciteit van 150.000 toeschouwers. De baan is vernoemd naar de lokale held en vroegere Wereldkampioen Ricardo Tomo.

Wanneer is de MotoGP?

Elk jaar wordt er in november in Valencia de MotoGP op het Circuito de la Comunitat Valenciana gehouden. In 2020 vindt de MotoGP op 15 en 17 november plaats.

Begindatum: 15-11-2020
Einddatum: 17-11-2020

Locatie
Circuit de la Comunitat Valencia Ricardo Tormo
Calle de Valencia
46380 Cheste (Valencia)

Het circuit ligt net buiten Valencia, in Cheste. Dit ligt ongeveer 15 km van het vliegveld van Valencia en 20 km afstand van het centrum.

Hoe kom ik op het circuit?

Wanneer je met de auto bent, neem je vanaf de luchthaven de Autovía A-3 Madrid – Valencia in de richting van Madrid. Na 10 km neem je de afslag nr. 334 die “Circuito – Urbanizaciones” heet. Je kunt er ook voor kiezen om de trein te pakken. Vanaf het treinstation Sant Isidre (Valencia) kun je de trein nemen naar Cheste. Je doet er dan maximaal een half uur over. Naast het circuit staat het treinstation van Cheste. Met de C3 lijn kun je makkelijk heen en weer tussen Cheste en Valencia. Deze lijn heet Cercanias-Renfe.

Kaarten

Kaarten voor de MotoGP gaan in verschillende klasses. De prijzen gaan vanaf €52,00 en dan zit je op de witte tribune. De prijzen zijn het hoogst in de tribune met boxen. Een kaart is dan €172,00. Dit zijn de prijzen voor volwassenen. Voor kinderen liggen de prijzen iets lager. De prijzen voor kinderen beginnen vanaf €21,00. Dit is voor kinderen tussen de 6 en 16 jaar oud. Wanneer jouw kind jonger dan zes jaar is en niet op een eigen stoel hoeft, mag hij/zij gratis naar de MotoGP. Er zijn ook speciale VIP kaarten, zoals een Gold Pass en een Gold & Silver Package. Enkele tribunes hebben hele grote beeldschermen waarop de race kan worden gevolgd.

De kaarten bestel je op de website van MotoGP. Je vindt hier ook de verschillende typen kaarten en de bijbehorende prijzen. De bestelde kaarten ontvang je als e-Ticket. Deze zijn geldig voor de races van vrijdag tot en met zondag. Minimaal vijf dagen voor het begin van de MotoGP ontvang je de e-tickets. Deze dien je zelf uit te printen.

Comments are closed.