Paella workshop

Onderwerpen

Paella komt oorspronkelijk uit Valencia. De Paella Valenciana is een authentieke paella uit de streek. Lijkt het je leuk om te leren hoe je deze paella zelf kunt maken? Dit kan tijdens de Verrassend Valencia paella workshop in een gezellige tuin van een Spaans buitenhuis. We bieden twee verschillende paella workshops aan, één voor groepen vanaf 20 personen en één voor groepen met minder dan 20 personen. Daarnaast bieden we ook nog een paella showcooking aan.

Paella workshop met bezoek aan markt

Wanneer je in Valencia bent, mag het eten van een typische paella natuurlijk niet ontbreken. Máár misschien is het wel nog leuker om te leren hoe je deze zelf kunt maken! En waar is nou een betere plek om dat te leren, dan in de stad waar de paella vandaan komt.

Stap in de authentieke wereld van Valenciaanse smaken met deze meeslepende 3 uur durende workshop, onder begeleiding van een enthousiaste local. Tijdens de workshop ontdek je niet alleen de kunst van het bereiden van de authentieke (Valenciaanse) paella, maar ook de verhalen en tradities die hiermee verbonden zijn.

Kies je er voor om de workshop in de ochtend te doen? Dan begint deze met een bezoek aan de markt van Ruzafa. Hier verzamelen jullie zelf de verse ingrediënten die gebruikt zullen worden voor de paella. Onder het genot van een heerlijk drankje en verschillende tapas om te proeven, leer je de fijne kneepjes van het maken van een echte paella.

Waar

De workshop vindt plaats in een gezellig lokaal aan de rand van de hippe wijk Ruzafa. De locatie is goed bereikbaar met de bus of taxi.

Kosten

Activiteit: paella workshop
Prijs: afhankelijk van het aantal deelnemers
Duur: +/- 3 uur
Aantal personen: van 1 – 26 personen

Inclusief

 • Workshop van Engelssprekende local 
 • Aperitief + drankjes
 • Verse Valenciaanse salade 
 • Paella (Let op! Ben je vegetarisch vraag dan naar de mogelijkheden)
 • Traditioneel dessert
 • Koffie of mistela (droge, zeer aromatische wijn met een laag alcoholpercentage, ideaal voor bij het dessert)

Paella workshop met Pablo

Tijdens deze workshop leer je hoe de Paella Valenciana wordt bereid, traditioneel op houtskool! In de meeste restaurants wordt paella bereid op gas. Het verschil tussen paella op houtskool en gas is echter duidelijk te proeven. Tevens maak je tijdens de workshop kennis met typisch Spaanse hapjes en een Valenciaans dessert.

Voor veel Valencianen is het traditie om een keer per week buiten de stad, op het platteland een Paella Valenciana op hout te bereiden. Met deze traditie en alles wat daarbij hoort, willen we je graag kennis laten maken. Deze workshop is echt een speciale ervaring, waarbij je een inkijkje krijgt in één van de bijzondere Spaanse tradities. Het kan voor grote families geboekt worden, maar ook voor bedrijven en scholen.

Waar

De locatie is vlakbij de Ciudad de las Artes y las Ciencias gelegen. Het leuke van deze locatie is dat deze op het platteland is gelegen op slechts tien minuten lopen van de Stad van Kunst en Wetenschap. Een klein stukje platteland in de stad; echt een ideale locatie waar de Valencianen zelf ook het liefst hun paella bereiden.

Kosten

Activiteit: paella workshop
Prijs: afhankelijk van het aantal deelnemers
Duur: 3,5 uur
Aantal personen: 20 personen of meer

Inclusief

 • Paella workshop in het Engels van een Valenciaanse local
 • Traditioneel Valenciaanse lunch (met onder andere Spaanse hapjes, traditionele Paella Valenciana, Valenciaans dessert en koffie)
 • Tijdens de workshop en lunch open bar met bier, tinto de verano (soort sangria), rode/witte wijn en water (tijdens de lunch)
 • In de winter kan de paella genuttigd worden bij de open haard

Paella workshop in een typisch Valenciaanse boomgaard

Op zoek naar een onvergetelijke activiteit in Valencia? Hoe cool is het om te leren hoe je een typisch Valenciaanse paella maakt, middenin een boomgaard, omringd door een prachtige 19e-eeuwse villa. Samen met een chef-kok uit ‘La Terreta’ (hoe de Valencianen hun geliefde stad graag noemen), leer je stap voor stap hoe je een paella maakt. Je leert niet alleen de geheimen van het perfecte paellarecept, maar krijgt ook de kans om vragen te stellen, te proeven en te genieten van een heerlijke culinaire ervaring die je nog lang bij zal blijven.

Waar

De locatie is gelegen aan de rand van de stad, direct naast het metrostation Burjassot. De workshop vindt plaats middenin een boomgaard (in het Spaans ook wel ‘la huerta’ genoemd) op het landgoed van een 19e-eeuwse villa. De locatie is goed bereikbaar met de metro, taxi of zelfs de fiets (het is ongeveer 25 minuten fietsen vanaf onze winkel in Ruzafa).

Kosten

Activiteit: paella workshop
Prijs: afhankelijk van het aantal deelnemers
Duur: 3,5 uur
Aantal personen: 1-100 personen (voor een privé workshop is er een minimumaantal van 20 personen vereist)

Inclusief

 • Ingrediënten voor het maken van de paella
 • Valenciaanse chef-kok die de bereiding uitlegt en superviseert
 • Sangria en aperitief tijdens de activiteit
 • Typisch Valenciaans menu geserveerd aan tafel (3 voorgerechten + paella + dessert) met drankjes, brood en koffie
 • Koksmutsen

Paella showcooking

Wil je niet per se zelf heel hard aan de slag om een paella te maken, maar lijkt het je wel leuk om te zien hoe een traditionele paella gemaakt wordt? Dan is de paella showcooking misschien wel iets voor jou. Op 15 kilometer ten noorden van Valencia vind je op het platteland een authentieke barraca waar dagelijks verse paella bereid wordt met groenten van eigen land. 

Niet alleen zie je hoe de paella gemaakt wordt, je proeft ook letterlijk en figuurlijk een stukje Spaanse traditie tussen de Spanjaarden. Aan de barraca zit namelijk een restaurant waar Spanjaarden dagelijks genieten van hun lunch. Een kaart is er niet, het is dagelijks eten wat de pot schaft.  Het menu bevat wel elke dag een overheerlijke, op hout bereidde paella. 

Waar

De barraca bevindt zich op 20 minuten rijden ten noorden van Valencia. Een bus komt er niet, maar met een taxi ben je er zo. Je bevindt je middenin het platteland van Valencia en bent de drukte van de stad gelijk vergeten. 

Kosten

Activiteit: paella showcooking
Prijs: afhankelijk van het aantal deelnemers
Duur: 4,5 uur
Aantal personen: vanaf 8 personen

Inclusief

 • Showcooking en rondleiding op het platteland van Valencia
 • Uitgebreide lunch met meerdere gangen, inclusief paella Valenciana
 • Twee drankjes (bier, wijn, frisdrank, water)

Boek een paella workshop

 • E-mail: info@verrassendvalencia.nl
 • Telefoon: (0034) 613281461
 • Onderstaand contactformulier

Contactformulier