Stage

Verrassend Valencia biedt stages aan. Handig om te onthouden is dat Verrassend Valencia onder Sprankelend Spanje valt. Behalve Valencia, krijg je dus ook veel mee van andere Spaanse bestemmingen, hoe leuk is dat?! Op deze pagina lees je meer over Verrassend Valencia en over de verschillende stages die worden aangeboden.

Over Verrassend Valencia

Verrassend Valencia bestaat sinds 2009 en is een jonge en enthousiaste organisatie met grote passie voor de Spaanse en Valenciaanse cultuur en gastronomie. Verder biedt Verrassend Valencia de informatie en tours ook aan op de internationale markt onder de naam Once Upon a Bike.

Collagestage

Doel

Op een verrassende manier bezoekers Valencia te laten zien, proeven en voelen. We willen aan onze tours, excursies en workshops/activiteiten graag een verrassende draai geven. Vandaar de naam Verrassend Valencia. Mensen boeken bij ons niet alleen een ‘tour’, maar worden direct op de hoogte gebracht van mogelijk voor hen interessante evenementen, feesten, tentoonstellingen, festivals, restaurants. Ook willen we de bezoekers de mogelijkheid bieden om alles uit hun verblijf in Valencia te halen en dit zo verrassend en prettig mogelijk te laten verlopen. Daarom geven we mensen ook veel praktische tips mee. Prijzen veranderen, nieuwe winkels & restaurants ontstaan, andere winkels & restaurants verdwijnen en nog veel meer houden we in de gaten om een verblijf zo verrassend mogelijk te laten verlopen.

Stage toerisme bij Verrassend Valencia

Jij bent:

– Een enthousiaste student met minimaal MBO niveau, richting Toerisme/Communicatie/Hospitality
– Communicatief sterk (zowel persoonlijk als schriftelijk);
– Proactief en in staat om zelfstandig, maar ook in teamverband te werken;
– Flexibel ingesteld wat betreft werktijden en taken;
– Ervaren in het spreken van meerdere talen (geen pré, wel voorkeur)

Taakomschrijving

Het takenpakket zal onder andere bestaan uit:
– Sales en aftersales: o.a. verhuur van fietsen en verkoop van fietstours
– Marketing: meedenken over nieuwe verdienmodellen, stijging van de verkoop in de winkel (upselling, cross-selling), etc.;
– Coördinatie, planning en promotie van fietstours
– Reserveringen aannemen en doorvoeren m.b.v. het reserveringssysteem
– Klantcontact per telefoon, e-mail en face-to-face
– Mede-organiseren van kleine evenementen zoals proeverijen
– Schrijven van content voor onze verschillende websites
– Strategie bedenken om onze merken via social media te promoten
– Lijst opstellen en contacteren van bloggers, vloggers en andere influencers
– Linkbuilding voor Once Upon a Bike

Verrassend Valencia biedt

Helaas geen stagevergoeding, maar wel:
– Professionele en persoonlijke begeleiding;
– Een diversiteit aan werkzaamheden;
– Workshops en trainingen op het gebied van o.a. content schrijven en hospitality;
– Een zonnige en gezellige stad in Spanje als werkplek;
– Kennismaking met een onderdeel van de toeristische sector in Spanje;
– Een stage binnen een jong en gezellig team;
– Eventuele stageopdracht in overleg;
– Een hippe, gekleurde omafiets zodat jij je na een stagedag makkelijk naar de playa kan fietsen!

Start stageperiode

September 2019

Minimale stageperiode

10 weken

Stage grafisch vormgever bij Verrassend Valencia

Jij bent:

• een enthousiaste student met minimaal MBO niveau;
• proactief en in staat om zowel zelfstandig als in een team te werken;
• een wonder met Adobe programma’s, zoals InDesign, Photoshop en Illustrator;
• gek van reizen/avontuur;
• flexibel;
• een out-of-the-box denker;
• op zoek naar een meeloopstage.

Taakomschrijving

Het takenpakket bestaat onder andere uit:

• online werkzaamheden, zoals het ontwerpen van logo’s, illustraties en banners;
• offline werkzaamheden, zoals het ontwikkelen en ontwerpen van promotiemateriaal, zoals flyers en visitekaartjes;
• online marketing, zoals het bijhouden van diverse social media kanalen met eigen ontwerpen, het visueel aantrekkelijk maken van de websites met behulp van foto’s;
• meehelpen aan website design;
• deelnemen aan brainstorms.

Verder is er binnen de stage veel ruimte voor jouw eigen ideeën. Je kan zo creatief zijn zoals je maar wil!

Verrassend Valencia valt onder Sprankelend Spanje. Sprankelend Spanje bestaat uit verschillende stedenwebsites. Taken zijn dan ook uiteenlopend. Je kunt bijvoorbeeld een banner ontwerpen voor Verrassend Valencia, maar ook een omslagfoto voor Magisch Madrid of onze internationale website Once Upon a Bike. Kijk hier voor meer informatie over Sprankelend Spanje.

Verrassend Valencia biedt

Helaas geen stagevergoeding, maar wel:
– Professionele en persoonlijke begeleiding;
– Een diversiteit aan werkzaamheden;
– Workshops en trainingen op het gebied van o.a. content schrijven en SEO;
– Een zonnige en gezellige stad in Spanje als werkplek;
– Een stage binnen een jong en gezellig team;
– Eventuele stageopdracht in overleg;
– Een hippe, gekleurde omafiets zodat jij je na een stagedag makkelijk naar de playa kan fietsen!

Start stageperiode

Februari 2020

Minimale stageperiode

20 weken

Extra

Verrassend Valencia valt onder de B.V. Excithings S.L. Onder deze B.V. vallen ook onder andere Sprankelend Spanje, 2beoptimized en de ‘Vertrek naar’ websites. Naast een vast team werkt Verrassend Valencia ook met verschillende freelancers, flexwerkers en andere zelfstandige ondernemers op regelmatige basis.

Contactgegevens

Eigenaar: Roos Oudemans
Locatie: Valencia (Spanje)
E-mail: info@verrassendvalencia.nl
Website: www.verrassendvalencia.nl

Ervaringen van stagiaires

Stagiaire Babette Siebes

Opleiding: Communicatie (Hogeschool van Arnhem en Nijmegen)
Stageperiode: september 2018 – januari 2019

“Met pijn in mijn hart moet ik nu zeggen dat mijn stage bij Verrassend Valencia erop zit. De tijd is voorbij gevlogen en ik heb ontzettend veel geleerd. Op kantoor heerst er een ongedwongen sfeer waar ruimte is voor eigen inbreng en waar het delen van je mening erg wordt gewaardeerd. De workshops die worden gegeven zijn erg leerzaam en zo rol je gemakkelijk in alle werkzaamheden binnen het bedrijf. Ik voelde me hierdoor snel op mijn plek! Op zowel creatief als tekstueel gebied heb ik mijzelf kunnen ontwikkelen en ik ben heel blij met alle kansen die ik heb gekregen. Zo mocht ik een wandelroute opnieuw illustreren en vormgeven, helpen bij het allereerste evenement; Cava Carrusel, de social media van Idyllisch Ibiza volledig overnemen en een hele uitgebreide tekst schrijven over Trouwen in Valencia met bijbehorende SEO-opdracht en nog veel meer! Daarnaast is Valencia een heerlijke stad om te wonen waar bijna altijd de zon schijnt! De nieuwe mensen die ik heb ontmoet, de gezellige borrels bij Verrassend Valencia met het hele team en de dagen op kantoor met Roos, Martine en de andere stagiaires zal ik nooit vergeten!”

Stagiaire Suzan Stekelenburg

Studie: Media, Informatie & Communicatie (Hogeschool van Amsterdam)
Stageperiode: september 2018 – januari 2019
“Inmiddels zit mijn stage bij Verrassend Valencia er jammer genoeg alweer op. Ik kan met zekerheid zeggen dat mijn stage bij Verrassend Valencia zoveel meer dan alleen een stageperiode is geweest. Je kunt het beter een avontuur noemen! Ik heb verschillende projecten opgepakt waarbij ik mijn creativiteit kwijt kon en ook zeker heb kunnen verbeteren. Met mijn leerdoelen in m’n achterhoofd heb ik in overleg met Roos en Martine projecten die een echte uitdaging waren aangegaan. Toen de stage begon was een belangrijk doel voor mij om iets met film te doen. Ik ben nog steeds superblij en trots dat ik voor ons eerste evenement Cava Carrusel een toffe aftermovie heb mogen maken. Slechts één van de uitdagende taken die ik heb gedaan en echt van heb geleerd. Er is een erg goede balans in het inbrengen van eigen ideeën en ontwerpen (voor gidsen, webdesign en social media) en het werken volgens de werkwijze van het bedrijf zelf. Door deze stage ben ik een stuk vaardiger geworden in goede en interessante content maken, zowel in design als tekstueel. En natuurlijk heb ik genoten van de prettige werksfeer en open communicatie die we als team onderling hadden. Deze stage is echt een onmisbaar avontuur geweest tijdens deze al fantastische buitenlandse ervaring. Het is een geweldige leerschool, een echte uitdaging en het heeft een ontzettende fijne werksfeer. Een ervaring en een team dat ik niet snel zal vergeten!”

Stagiaire Rosa Wolbert

Studie: Communication & Multimedia Design (Hogeschool Utrecht)
“Op een regenachtige middag in Utrecht zat ik met een vriendin op de bank te bedenken wat voor type stage ik zou willen lopen. Het buitenland leek mij een nieuwe uitdaging. Toen haar huisgenootje ons hoorde brainstormen hierover, noemde zij Verrassend Valencia. Ik pakte direct mijn telefoon erbij en een halfuur later was ik nog niet uitgelezen: wat heeft dit bedrijf enorm leuke bezigheden! Ik kende deze Spaanse stad helemaal niet, maar ik voelde aan alles dat dit bedrijf bij mij zou passen. Vroeg als altijd begon ik met het bedenken van een creatief en verrassend pakketje om dit megaleuke bedrijf net zo te verrassen als zij bij mij hadden gedaan. Na een week was ik eruit hoe ik deze stage ging binnenslepen en zo geschiedde. Bij aankomst in ‘La Oficina’ merkte ik al gauw dat ik alle spanning en zenuwen die ik nog had, kon loslaten. Wat een warm welkom kreeg ik hier! Bij Verrassend Valencia leer je snel. Dit komt door de slimme en effectieve werkwijze; eerst krijg je een workshop over bijvoorbeeld Photoshop en vervolgens ga je gericht aan de slag. Er werd gekeken naar waar mijn talent lag en daarmee mocht ik al snel zelf aan de slag. In de vijf geweldige maanden dat ik bij Verrassend Valencia was, heb ik ontzettend veel geschreven, geïllustreerd, gefotografeerd en aan (editorial) design gewerkt. Dit resulteerde onder andere in een prachtige reisgids voor Ibiza! Als kers op de taart werd ik door Roos en Bas met een collega naar Ibiza gestuurd om de fotografie te doen voor deze gids. Súper divertido! Op het moment van schrijven kan ik alleen maar denken: als het kon, pakte ik nu mijn koffers en deed ik deze stage nog een keer!”

Stagiaire Mathilde Kamp

Studie: International Communication & Media (Hogeschool Utrecht)
“Voor mijn studie International Communication & Media heb ik van februari tot juli 2013 stage gelopen bij Verrassend Valencia. En wat heb ik een geweldige tijd gehad! Vanaf dag 1 voelde ik me meteen helemaal thuis op kantoor. Er hing een gezellige en vooral motiverende werksfeer, waar natuurlijk af toe tijd was voor een babbeltje. Tijdens de vijf maanden van mijn stage heb ik ontzettend veel geleerd, de vele presentaties en workshops hebben hier zeker aan bij gedragen! Ook kreeg ik tijdens mijn stage veel eigen verantwoordelijkheden, zo heb ik zelf bijvoorbeeld een workshop gegeven, daarnaast mocht ik ook een spel bedenken (Foto safari). Ik vond het echt geweldig om voor Roos te werken! Ze staat altijd open voor nieuwe ideeën, en mijn mening werd zeer gewaardeerd. Bovendien is Valencia zelf ook een heerlijke stad om te wonen, veel feestjes, lekker weer en naast de gezellige Spanjaarden zijn er ook een heleboel andere internationale studenten. Ik had me geen betere stage plek kunnen wensen!”

Stagiair Jelle Gabrielse

Studie: Communicatiewetenschap (Vrije Universiteit)
“In mijn laatste studiejaar voor mijn bachelor had ik de keuze om een minor te gaan volgen, of kreeg ik de kans om een leuke stage te zoeken. Ik wilde graag meer werkervaring op doen en heb altijd al een voorliefde voor Spanje gehad, dus de keuze was redelijk snel gemaakt. Al snel kwam ik bij ‘Verrassend Valencia’ terecht en wat een goede keuze is dit geweest. Bij de eerste binnenkomst kreeg ik een ontzettend warm welkom en er heerste een hele goede sfeer op de werkvloer. Ik heb ontzettend veel geleerd tijdens mijn stage. Elke keer als ik iets nieuws leerde, ging hier een workshop of presentatie aan vooraf en daarna mocht ik het zelf gaan doen. Ik heb onder andere leren linkbuilden, het schrijven van goede teksten en wat ik zelf erg leuk vind, is creatief bezig zijn. Er ging een wereld voor mij open nadat ik aan de slag mocht gaan met Photoshop, Illustrator en InDesign. Hetgeen wat ik het leukste aan de stage vond, was dat je na een tijd meer ruimte krijgt en kunt aangeven waar je interesses liggen. Hier wordt dan persoonlijk extra aandacht aan besteed en krijg je de tijd en ruimte om eigen ideeën uit te werken. Nadat ik had aangegeven dat het creatieve gedeelte mij erg aanspreekt, heb ik een nieuwe street art route en een kinderroute ontwikkeld waar alle aspecten van mijn stage in terugkomen. Al met al zorgde Roos en Bas (eigenaars van ‘Verrassend Valencia’ en ‘2beoptimized’), de stagewerkzaamheden, mijn collega’s en de stad voor een prachtige en leerzame stage in Valencia!”

Kijk hier voor meerdere ervaringen van stagiaires!

Comments are closed.