Stage

Verrassend Valencia biedt stages aan. Handig om te onthouden is dat Verrassend Valencia onder Sprankelend Spanje valt. Behalve Valencia, krijg je dus ook veel mee van andere Spaanse bestemmingen, hoe leuk is dat?! Op deze pagina lees je meer over Verrassend Valencia en over de verschillende stages die worden aangeboden.

Over Verrassend Valencia

Verrassend Valencia bestaat sinds 2009 en is een jonge en enthousiaste organisatie met grote passie voor de Spaanse en Valenciaanse cultuur en gastronomie.

Doel

Op een verrassende manier bezoekers Valencia te laten zien, proeven en voelen. We willen aan onze tours, excursies en workshops/activiteiten graag een verrassende draai geven. Vandaar de naam Verrassend Valencia. Mensen boeken bij ons niet alleen een ‘tour’, maar worden direct op de hoogte gebracht van mogelijk voor hen interessante evenementen, feesten, tentoonstellingen, festivals, restaurants. Ook willen we de bezoekers de mogelijkheid bieden om alles uit hun verblijf in Valencia te halen en dit zo verrassend en prettig mogelijk te laten verlopen. Daarom geven we mensen ook veel praktische tips mee. Prijzen veranderen, nieuwe winkels & restaurants ontstaan, andere winkels & restaurants verdwijnen en nog veel meer houden we in de gaten om een verblijf zo verrassend mogelijk te laten verlopen.

Stage toerisme bij Verrassend Valencia

Jij bent:

– Een enthousiaste student met HBO niveau, richting Toerisme/Communicatie/Hospitality
– Communicatief sterk (zowel persoonlijk als schriftelijk);
– Proactief en in staat om zelfstandig, maar ook in teamverband te werken;
– Flexibel ingesteld wat betreft werktijden en taken;
– Ervaren in het spreken van meerdere talen (geen pré, wel voorkeur)

Taakomschrijving

Het takenpakket zal onder andere bestaan uit:
– Sales en aftersales: o.a. verhuur van fietsen en verkoop van fietstours
– Marketing: meedenken over nieuwe verdienmodellen, stijging van de verkoop in de winkel (upselling, cross-selling), etc.;
– Coördinatie, planning en promotie van fietstours
– Reserveringen aannemen en doorvoeren m.b.v. het reserveringssysteem
– Klantcontact per telefoon, e-mail en face-to-face
– Reageren op reviews op onze social media kanalen
– Mede-organiseren van kleine evenementen zoals proeverijen
– Schrijven van content voor onze verschillende websites
– Strategie bedenken om onze merken via social media te promoten

Verrassend Valencia biedt

Helaas geen stagevergoeding, maar wel:
– Professionele en persoonlijke begeleiding;
– Een diversiteit aan werkzaamheden;
– Workshops en trainingen op het gebied van o.a. content schrijven en hospitality;
– Een zonnige en gezellige stad in Spanje als werkplek;
– Kennismaking met een onderdeel van de toeristische sector in Spanje;
– Een stage binnen een jong en gezellig team;
– Eventuele stageopdracht in overleg;
– Een hippe, gekleurde omafiets zodat jij je na een stagedag makkelijk naar de playa kan fietsen!

Start stageperiode

Februari 2022

Minimale stageperiode

16-20 weken

Stage grafisch vormgever bij Verrassend Valencia

Jij bent:

• een enthousiaste student met minimaal MBO niveau;
• proactief en in staat om zowel zelfstandig als in een team te werken;
• een wonder met Adobe programma’s, zoals InDesign, Photoshop en Illustrator;
• gek van reizen/avontuur;
• flexibel;
• een out-of-the-box denker;
• op zoek naar een meeloopstage.

Taakomschrijving

Het takenpakket bestaat onder andere uit:

• online werkzaamheden, zoals het ontwerpen van logo’s, illustraties en banners;
• offline werkzaamheden, zoals het ontwikkelen en ontwerpen van promotiemateriaal, zoals flyers en visitekaartjes;
• online marketing, zoals het bijhouden van diverse social media kanalen met eigen ontwerpen, het visueel aantrekkelijk maken van de websites met behulp van foto’s;
• meehelpen aan website design;
• deelnemen aan brainstorms.

Verder is er binnen de stage veel ruimte voor jouw eigen ideeën. Je kan zo creatief zijn als je maar wil!

Verrassend Valencia valt onder Sprankelend Spanje. Sprankelend Spanje bestaat uit verschillende stedenwebsites. Taken zijn dan ook uiteenlopend. Je kunt bijvoorbeeld een banner ontwerpen voor Verrassend Valencia, maar ook een omslagfoto voor Magisch Madrid. Kijk hier voor meer informatie over Sprankelend Spanje.

Verrassend Valencia biedt

Helaas geen stagevergoeding, maar wel:
– Professionele en persoonlijke begeleiding;
– Een diversiteit aan werkzaamheden;
– Een zonnige en gezellige stad in Spanje als werkplek;
– Een stage binnen een jong en gezellig team;
– Eventuele stageopdracht in overleg;
– Een hippe, gekleurde omafiets zodat jij na een stagedag makkelijk naar de playa kan fietsen!

Start stageperiode

Februari 2022

Minimale stageperiode

20 weken

Extra

Verrassend Valencia valt onder de B.V. Excithings S.L. Onder deze B.V. vallen ook onder andere Sprankelend Spanje, Bici Boutique, Cositas Chulis en de ‘Vertrek naar’ websites. Naast een vast team werkt Verrassend Valencia ook met verschillende freelancers, flexwerkers en andere zelfstandige ondernemers op regelmatige basis.

Contactgegevens

Oprichters: Roos Oudemans & Bas de Vries
Locatie: Valencia (Spanje)
E-mail: info@verrassendvalencia.nl
Website: www.verrassendvalencia.nl

Ervaringen van stagiaires

Stagiaire Wayeira Meijer

Opleiding: Grafische vormgeving – MBO Cibap Zwolle
Stageperiode: september 2019 – januari 2020

“Toen ik drie jaar geleden in Valencia op vakantie was wist ik het zeker: Dit is de stad waar ik stage wil lopen! Nu, drie jaar later ben ik net een paar weken terug uit Valencia. De tijd is voorbij gevlogen! Ik kijk dan ook met een grote glimlach terug op een geweldige stage bij Verrassend Valencia. Meteen vanaf het eerste moment deden Roos en Martine er alles aan om me hier thuis te laten voelen. Samen met hun, de stagiaires en de andere werknemers was het elke dag weer een ‘fiesta’ op kantoor! s’ Ochtends fietste ik op de kleurrijke lease fiets van Verrassend Valencia door het park naar het kantoor waar we meteen de box aangooide voor een lekker deuntje. Voor mijn stage als grafisch vormgever heb ik veel diverse dingen mogen maken. Zo heb ik meegewerkt aan de nieuwe reisgids van Idyllisch Ibiza, heb ik ansicht kaartjes mogen ontwerpen, was ik verantwoordelijk voor het bijhouden van verschillende social media kanalen en nog veel meer! Wat ik vooral heel erg fijn vond was dat ze hier echt aandacht hadden voor de ons als stagiaires. Aan de hand van presentaties over o.a. WordPress, SEO en social media maakte ik snel kennis met de werkzaamheden binnen het bedrijf. Er werdt vaak naar onze mening gevraag en nieuwe ideeën werden altijd gewaardeerd. Ik kijk nog vaak terug op deze geweldige 5 maanden en het enige wat ik dan denk is: Ik wil terug, ik wil nog een keer!!”

Stagiaire Iris de Jong

Opleiding: Communication and Multimedia Design – Hogeschool Utrecht
Stageperiode: februari 2021 – juni 2021

“Wat vond ik het spannend om een half jaar van huis weg te gaan. Maar ik wist wel dat ik een nieuwe uitdaging nodig had, een nieuw avontuur welke ik niet snel meer zou vergeten. Al sinds de eerste dag bij Verrassend Valencia voelde ik me enorm welkom. Wat een inspiratiebronnen en lieverds waren mijn collega’s bij dit fantastische bedrijf. Stuk voor stuk harde werkers, en ze hebben ten alle tijden voor mij klaar gestaan, ook voor tips wat betreft het wonen in Valencia. Want geloof me, ook het wonen in Valencia is fantastisch! 

“Ik heb onwijs veel mogen leren bij Verrassend Valencia, zo zette ik samen met Chloë Bici Boutique op de markt en heb ik ontzettend veel grafische uitingen mogen ontwerpen. Niks was te gek, en elk idee was welkom. Dit zorgde ervoor dat ik me zo thuis voelde binnen dit bedrijf. Ik mis het nog elke dag om lekker aan de slag te gaan op het mooie kantoor in Ruzafa. Valencia is een geweldige stad waar je alles hebt om een fantastische tijd te beleven. Valencia, en de lieve mensen op kantoor hebben echt mijn hart gestolen. Ik kijk terug op deze bijzondere stage met een lach én een traan, ik ga alles ontzettend missen!”

Stagiaire Chloë Koelewijn

Opleiding: Communication and Multimedia Design – Hogeschool Utrecht
Stageperiode: februari 2021 – juni 2021

“Ik was al twee keer eerder in Valencia geweest dus ik wist dat deze stad mijn hart gestolen had! Ik heb er bijna geen woorden voor… De afgelopen vijf maanden heb ik ervaren als de mooiste tijd van mijn leven! Los van het feit dat Valencia natuurlijk een geweldige stad is, hebben Bas, Roos, Benja en Leo ervoor gezorgd dat ik een onvergetelijke stageperiode heb mogen meemaken. Wat een hartelijke lieverds. Zó behulpzaam, lief en gastvrij en ieder het hart op de juiste plaats! 

“Vol trots kan ik zeggen dat ik onwijs veel geleerd heb en ik veel verantwoordelijkheden heb gekregen binnen het bedrijf; zo heb ik samen met Iris, een vriendin van mij waarmee ik samen stage heb gelopen, Bici Boutique opgezet en heb ik veel voor Idyllisch Ibiza mogen betekenen. Deze stage heb ik ervaren als ontzettend veelzijdig en dat is precies wat ik leuk vind en wat bij mij past! Lieve allemaal, ik hoop jullie gauw weer te zien en ben jullie dankbaar voor alles!”

Stagiaire Maya Glerum

Opleiding: Communicatie – Hogeschool Rotterdam
Stageperiode: september 2019 – januari 2020

“Van kleins af aan heb ik altijd al geweten dat ik voor een periode in het buitenland wilde gaan wonen. Toen een stageplek bij Verrassend Valencia op mijn pad kwam, heb ik deze kans dan ook met beide handen gegrepen. Wat ben ik blij dat ik dit heb gedaan. Naast de verschillende taken en projecten die ik heb mogen uitvoeren, heeft deze stage ook erg aan mijn eigen ontwikkeling bijgedragen. Bij Verrassend Valencia werd ik erg liefdevol ontvangen, ik voelde mij hierdoor meteen thuis. Roos en de andere werknemers zijn er altijd voor je, of het nu om werk of privé gaat. Dit is erg fijn wanneer je ervoor kiest om een avontuur in een ander land aan te gaan. Een avontuur ja, zo zie ik het. De hele ervaring bij Verrassend Valencia was namelijk veel meer dat alleen een stageperiode. Omdat Verrassend Valencia een relatief klein bedrijf is hebben ze veel aandacht voor je en kun je goed aangeven wat je precies wilt leren. Ik heb mij hierdoor voornamelijk kunnen bezighouden met het schrijven van teksten, het maken van een promotieplan voor de Idyllisch Ibiza reisgids, werken met google analytics, linkbuilden, grafisch ontwerpen en ga zo maar door. Nu zit mijn tijd bij Verrassend Valencia er jammer genoeg weer op. Ik zal de positiviteit leuke sfeer, verrassende pijltjes, sterren, glitters en het leuke team erg missen. Mijn tijd hier was onvergetelijk!”

Stagiaire Linde de Jong

Opleiding: Internationaal Toeristisch Management – Tio
Stageperiode: mei 2019 – augustus 2019

‘‘Met tranen in mijn ogen en een grote glimlach op mijn gezicht heb ik afscheid genomen van dit leuke stagebedrijf. Voor mijn opleiding Internationaal Toeristisch Management moest ik drie maanden stage lopen in de zomerperiode. Door een aanbeveling van een eerdere stagiaire, kwam ik bij dit bedrijf terecht. Na het eerste enthousiaste mailcontact volgde er al snel een Skype-gesprek en kort hierna was ik aangenomen. Drie maanden liep ik stage bij de fietsverhuur van Verrassend Valencia en mocht ik één dag in de week meehelpen met een aantal projecten op het kantoor. Woorden schieten tekort om deze stage te beschrijven! Ik heb enorm genoten van mijn prachtige tijd in Valencia. Vanaf het begin werd ik met open armen ontvangen. Tijdens mijn stage heb ik veel geleerd en ervaring opgedaan in de toeristische branche. Mijn dagelijkse taken waren contracten opstellen, gidsen inplannen, reviews beantwoorden en in de shop had ik veel te maken met klantcontact. Elke dag was anders, waardoor elke dag erg leerzaam was. Ook heb ik een hele gezellige tijd gehad tijdens het werken en de vrijdagmiddagborrels dankzij mijn leuke collega’s. Ik ga iedereen van Verrassend Valencia en natuurlijk de mooie stad Valencia heel erg missen.’’

Stagiaire Babette Siebes

Opleiding: Communicatie – Hogeschool van Arnhem en Nijmegen
Stageperiode: september 2018 – januari 2019

“Met pijn in mijn hart moet ik nu zeggen dat mijn stage bij Verrassend Valencia erop zit. De tijd is voorbij gevlogen en ik heb ontzettend veel geleerd. Op kantoor heerst er een ongedwongen sfeer waar ruimte is voor eigen inbreng en waar het delen van je mening erg wordt gewaardeerd. De workshops die worden gegeven zijn erg leerzaam en zo rol je gemakkelijk in alle werkzaamheden binnen het bedrijf. Ik voelde me hierdoor snel op mijn plek! Op zowel creatief als tekstueel gebied heb ik mijzelf kunnen ontwikkelen en ik ben heel blij met alle kansen die ik heb gekregen. Zo mocht ik een wandelroute opnieuw illustreren en vormgeven, helpen bij het allereerste evenement; Cava Carrusel, de social media van Idyllisch Ibiza volledig overnemen en een hele uitgebreide tekst schrijven over Trouwen in Valencia met bijbehorende SEO-opdracht en nog veel meer! Daarnaast is Valencia een heerlijke stad om te wonen waar bijna altijd de zon schijnt! De nieuwe mensen die ik heb ontmoet, de gezellige borrels bij Verrassend Valencia met het hele team en de dagen op kantoor met Roos, Martine en de andere stagiaires zal ik nooit vergeten!”

Stagiaire Suzan Stekelenburg

Studie: Media, Informatie & Communicatie – Hogeschool van Amsterdam
Stageperiode: september 2018 – januari 2019
“Inmiddels zit mijn stage bij Verrassend Valencia er jammer genoeg alweer op. Ik kan met zekerheid zeggen dat mijn stage bij Verrassend Valencia zoveel meer dan alleen een stageperiode is geweest. Je kunt het beter een avontuur noemen! Ik heb verschillende projecten opgepakt waarbij ik mijn creativiteit kwijt kon en ook zeker heb kunnen verbeteren. Met mijn leerdoelen in m’n achterhoofd heb ik in overleg met Roos en Martine projecten die een echte uitdaging waren aangegaan. Toen de stage begon was een belangrijk doel voor mij om iets met film te doen. Ik ben nog steeds superblij en trots dat ik voor ons eerste evenement Cava Carrusel een toffe aftermovie heb mogen maken. Slechts één van de uitdagende taken die ik heb gedaan en echt van heb geleerd. Er is een erg goede balans in het inbrengen van eigen ideeën en ontwerpen (voor gidsen, webdesign en social media) en het werken volgens de werkwijze van het bedrijf zelf. Door deze stage ben ik een stuk vaardiger geworden in goede en interessante content maken, zowel in design als tekstueel. En natuurlijk heb ik genoten van de prettige werksfeer en open communicatie die we als team onderling hadden. Deze stage is echt een onmisbaar avontuur geweest tijdens deze al fantastische buitenlandse ervaring. Het is een geweldige leerschool, een echte uitdaging en het heeft een ontzettende fijne werksfeer. Een ervaring en een team dat ik niet snel zal vergeten!”

Stagiaire Rosa Wolbert

Studie: Communication & Multimedia Design – Hogeschool Utrecht
“Op een regenachtige middag in Utrecht zat ik met een vriendin op de bank te bedenken wat voor type stage ik zou willen lopen. Het buitenland leek mij een nieuwe uitdaging. Toen haar huisgenootje ons hoorde brainstormen hierover, noemde zij Verrassend Valencia. Ik pakte direct mijn telefoon erbij en een halfuur later was ik nog niet uitgelezen: wat heeft dit bedrijf enorm leuke bezigheden! Ik kende deze Spaanse stad helemaal niet, maar ik voelde aan alles dat dit bedrijf bij mij zou passen. Vroeg als altijd begon ik met het bedenken van een creatief en verrassend pakketje om dit megaleuke bedrijf net zo te verrassen als zij bij mij hadden gedaan. Na een week was ik eruit hoe ik deze stage ging binnenslepen en zo geschiedde. Bij aankomst in ‘La Oficina’ merkte ik al gauw dat ik alle spanning en zenuwen die ik nog had, kon loslaten. Wat een warm welkom kreeg ik hier! Bij Verrassend Valencia leer je snel. Dit komt door de slimme en effectieve werkwijze; eerst krijg je een workshop over bijvoorbeeld Photoshop en vervolgens ga je gericht aan de slag. Er werd gekeken naar waar mijn talent lag en daarmee mocht ik al snel zelf aan de slag. In de vijf geweldige maanden bij Verrassend Valencia, heb ik ontzettend veel geschreven, geïllustreerd, gefotografeerd en aan (editorial) design gewerkt. Dit resulteerde onder andere in een prachtige reisgids voor Ibiza! Als kers op de taart werd ik door Roos en Bas met een collega naar Ibiza gestuurd om de fotografie te doen voor deze gids. Súper divertido! Op het moment van schrijven kan ik alleen maar denken: als het kon, pakte ik nu mijn koffers en deed ik deze stage nog een keer!”

Stagiaire Mathilde Kamp

Studie: International Communication & Media – Hogeschool Utrecht
“Voor mijn studie International Communication & Media heb ik van februari tot juli 2013 stage gelopen bij Verrassend Valencia. En wat heb ik een geweldige tijd gehad! Vanaf dag 1 voelde ik me meteen helemaal thuis op kantoor. Er hing een gezellige en vooral motiverende werksfeer, waar natuurlijk af toe tijd was voor een babbeltje. Tijdens de vijf maanden van mijn stage heb ik ontzettend veel geleerd, de vele presentaties en workshops hebben hier zeker aan bij gedragen! Ook kreeg ik tijdens mijn stage veel eigen verantwoordelijkheden, zo heb ik zelf bijvoorbeeld een workshop gegeven, daarnaast mocht ik ook een spel bedenken (Foto safari). Ik vond het echt geweldig om voor Roos te werken! Ze staat altijd open voor nieuwe ideeën, en mijn mening werd zeer gewaardeerd. Bovendien is Valencia zelf ook een heerlijke stad om te wonen, veel feestjes, lekker weer en naast de gezellige Spanjaarden zijn er ook een heleboel andere internationale studenten. Ik had me geen betere stage plek kunnen wensen!”

Stagiair Jelle Gabrielse

Studie: Communicatiewetenschap – Vrije Universiteit
“In mijn laatste studiejaar voor mijn bachelor had ik de keuze om een minor te gaan volgen, of kreeg ik de kans om een leuke stage te zoeken. Ik wilde graag meer werkervaring op doen en heb altijd al een voorliefde voor Spanje gehad, dus de keuze was redelijk snel gemaakt. Al snel kwam ik bij ‘Verrassend Valencia’ terecht en wat een goede keuze is dit geweest. Bij de eerste binnenkomst kreeg ik een ontzettend warm welkom en er heerste een hele goede sfeer op de werkvloer. Ik heb ontzettend veel geleerd tijdens mijn stage. Elke keer als ik iets nieuws leerde, ging hier een workshop of presentatie aan vooraf en daarna mocht ik het zelf gaan doen. Ik heb onder andere leren linkbuilden, het schrijven van goede teksten en wat ik zelf erg leuk vind, is creatief bezig zijn. Er ging een wereld voor mij open nadat ik aan de slag mocht gaan met Photoshop, Illustrator en InDesign. Hetgeen wat ik het leukste aan de stage vond, was dat je na een tijd meer ruimte krijgt en kunt aangeven waar je interesses liggen. Hier wordt dan persoonlijk extra aandacht aan besteed en krijg je de tijd en ruimte om eigen ideeën uit te werken. Nadat ik had aangegeven dat het creatieve gedeelte mij erg aanspreekt, heb ik een nieuwe street art route en een kinderroute ontwikkeld waar alle aspecten van mijn stage in terugkomen. Al met al zorgde Roos en Bas (eigenaars van ‘Verrassend Valencia’ en ‘2beoptimized’), de stagewerkzaamheden, mijn collega’s en de stad voor een prachtige en leerzame stage in Valencia!”

Kijk hier voor meerdere ervaringen van stagiaires!

Comments are closed.