Stage

Verrassend Valencia biedt stages aan. Handig om te onthouden is dat Verrassend Valencia onder Sprankelend Spanje valt. Behalve Valencia, krijg je dus ook veel mee van andere Spaanse bestemmingen. Op deze pagina lees je meer over Verrassend Valencia en over de verschillende stages die worden aangeboden.

Over Verrassend Valencia

Verrassend Valencia bestaat sinds 2009 en is een jonge en enthousiaste organisatie met grote passie voor de Spaanse en Valenciaanse cultuur en gastronomie. Verder biedt Verrassend Valencia de informatie en tours ook aan op de internationale markt onder de naam Once Upon a Bike.

Collagestage

Doel

Op een verrassende manier bezoekers Valencia te laten zien, proeven en voelen. We willen aan onze tours, excursies en workshops/activiteiten graag een verrassende draai geven. Vandaar de naam Verrassend Valencia. Mensen boeken bij ons niet alleen een ‘tour’, maar worden direct op de hoogte gebracht van mogelijk voor hen interessante evenementen, feesten, tentoonstellingen, festivals, restaurants. Ook willen we de bezoekers de mogelijkheid bieden om alles uit hun verblijf in Valencia te halen en dit zo verrassend en prettig mogelijk te laten verlopen. Daarom geven we mensen ook veel praktische tips mee. Prijzen veranderen, nieuwe winkels & restaurants ontstaan, andere winkels & restaurants verdwijnen en nog veel meer houden we in de gaten om een verblijf zo verrassend mogelijk te laten verlopen.

Marketing/Communicatie Stage bij Verrassend Valencia

Ben jij…

– Een enthousiaste student met minimaal HBO niveau
– Proactief en in staat om zelfstandig, maar ook in teamverband te werken
– Creatief (qua ideeën, maar ook met Photoshop en/of InDesign) en beschik je over een flexibele instelling

Taakomschrijving

Het takenpakket zal onder andere bestaan uit:
– Nieuwe klanten werven
– Meewerken aan linkbuilding
– Informatie op de websites up to date houden
– Visueel aantrekkelijk maken van de websites met behulp van foto’s, icoontjes (in Photoshop, InDesign etc.)
– Schrijven van nieuwe content voor zowel de Nederlandstalige als de Engelstalige website
– Meewerken bij het ontwikkelen van nieuwe tours, workshops en excursies
– Ontwikkelen en ontwerpen van promotiemateriaal met Photoshop, onder andere banners
– Verhogen van naamsbekendheid
– Social media up to date houden
– Ontwikkelen van creatieve ideeën om de communicatie via social media te verbeteren
– Onderzoeken van verschillen tools om efficiënter te werken
– Deelname aan brainstormsessies
– Ontwikkelen van nieuwe projecten

Start stageperiode

Februari 2019

Minimale stageperiode

20 weken

Toerisme stage bij Verrassend Valencia

Ben jij…

– Een enthousiaste student met minimaal MBO niveau; richting Toerisme / Communicatie / Hospitality
– Communicatief sterk (zowel persoonlijk als schriftelijk);
– Proactief en in staat om zelfstandig, maar ook in teamverband te werken;
– Flexibel ingesteld wat betreft werktijden en taken;
– Ervaren in het spreken van meerdere talen (geen pré, wel voorkeur)

Taakomschrijving

Het takenpakket zal onder andere bestaan uit:
– Sales en aftersales: o.a. verhuur van fietsen en verkoop van fietstours
– Marketing: meedenken over nieuwe verdienmodellen, stijging van de verkoop in de winkel (upselling, cross-selling), etc.;
– Coördinatie, planning en promotie van fietstours
– Reserveringen aannemen en doorvoeren m.b.v. het reserveringssysteem
– Klantcontact per telefoon, e-mail en face-to-face
– Mede-organiseren van kleine evenementen zoals proeverijen
– Schrijven van content voor onze verschillende websites
– Strategie bedenken om onze merken via social media te promoten
– Lijst opstellen en contacteren van bloggers, vloggers en andere influencers
– Linkbuilding voor Once Upon a Bike

Start stageperiode

September 2019

Minimale stageperiode

10 weken

Verrassend Valencia biedt

Helaas geen stagevergoeding, maar wel:
– Professionele en persoonlijke begeleiding;
– Een diversiteit aan werkzaamheden;
– Workshops en trainingen op het gebied van o.a. content schrijven, SEO en Adobe programma’s;
– Een zonnige en gezellige stad in Spanje als werkplek;
– Kennismaking met een onderdeel van de toeristische sector in Spanje;
– Eventuele stageopdracht in overleg.

Extra

Verrassend Valencia valt onder de B.V. Excithings S.L. Onder deze B.V. vallen ook onder andere Sprankelend Spanje, 2beoptimized en de ‘Vertrek naar’ websites. Naast een vast team werkt Verrassend Valencia ook met verschillende freelancers, flexwerkers en andere zelfstandige ondernemers op regelmatige basis.

Contactgegevens

Eigenaar: Roos Oudemans
Locatie: Valencia (Spanje)
E-mail: info@verrassendvalencia.nl
Website: www.verrassendvalencia.nl

Ervaringen van stagiaires

Stagiaire Rosa Wolbert

Studie: Communication & Multimedia Design (Hogeschool Utrecht)
“Op een regenachtige middag in Utrecht zat ik met een vriendin op de bank te bedenken wat voor type stage ik zou willen lopen. Het buitenland leek mij een nieuwe uitdaging. Toen haar huisgenootje ons hoorde brainstormen hierover, noemde zij Verrassend Valencia. Ik pakte direct mijn telefoon erbij en een halfuur later was ik nog niet uitgelezen: wat heeft dit bedrijf enorm leuke bezigheden! Ik kende deze Spaanse stad helemaal niet, maar ik voelde aan alles dat dit bedrijf bij mij zou passen. Vroeg als altijd begon ik met het bedenken van een creatief en verrassend pakketje om dit megaleuke bedrijf net zo te verrassen als zij bij mij hadden gedaan. Na een week was ik eruit hoe ik deze stage ging binnenslepen en zo geschiedde. Bij aankomst in ‘La Oficina’ merkte ik al gauw dat ik alle spanning en zenuwen die ik nog had, kon loslaten. Wat een warm welkom kreeg ik hier! Bij Verrassend Valencia leer je snel. Dit komt door de slimme en effectieve werkwijze; eerst krijg je een workshop over bijvoorbeeld Photoshop en vervolgens ga je gericht aan de slag. Er werd gekeken naar waar mijn talent lag en daarmee mocht ik al snel zelf aan de slag. In de vijf geweldige maanden dat ik bij Verrassend Valencia was, heb ik ontzettend veel geschreven, geïllustreerd, gefotografeerd en aan (editorial) design gewerkt. Dit resulteerde onder andere in een prachtige reisgids voor Ibiza! Als kers op de taart werd ik door Roos en Bas met een collega naar Ibiza gestuurd om de fotografie te doen voor deze gids. Súper divertido! Op het moment van schrijven kan ik alleen maar denken: als het kon, pakte ik nu mijn koffers en deed ik deze stage nog een keer!”

Stagiaire Mathilde Kamp

Studie: International Communication & Media (Hogeschool Utrecht)
“Voor mijn studie International Communication & Media heb ik van februari tot juli 2013 stage gelopen bij Verrassend Valencia. En wat heb ik een geweldige tijd gehad! Vanaf dag 1 voelde ik me meteen helemaal thuis op kantoor. Er hing een gezellige en vooral motiverende werksfeer, waar natuurlijk af toe tijd was voor een babbeltje. Tijdens de vijf maanden van mijn stage heb ik ontzettend veel geleerd, de vele presentaties en workshops hebben hier zeker aan bij gedragen! Ook kreeg ik tijdens mijn stage veel eigen verantwoordelijkheden, zo heb ik zelf bijvoorbeeld een workshop gegeven, daarnaast mocht ik ook een spel bedenken (Foto safari). Ik vond het echt geweldig om voor Roos te werken! Ze staat altijd open voor nieuwe ideeën, en mijn mening werd zeer gewaardeerd. Bovendien is Valencia zelf ook een heerlijke stad om te wonen, veel feestjes, lekker weer en naast de gezellige Spanjaarden zijn er ook een heleboel andere internationale studenten. Ik had me geen betere stage plek kunnen wensen!”

Stagiair Jelle Gabrielse

Studie: Communicatiewetenschap (Vrije Universiteit)
“In mijn laatste studiejaar voor mijn bachelor had ik de keuze om een minor te gaan volgen, of kreeg ik de kans om een leuke stage te zoeken. Ik wilde graag meer werkervaring op doen en heb altijd al een voorliefde voor Spanje gehad, dus de keuze was redelijk snel gemaakt. Al snel kwam ik bij ‘Verrassend Valencia’ terecht en wat een goede keuze is dit geweest. Bij de eerste binnenkomst kreeg ik een ontzettend warm welkom en er heerste een hele goede sfeer op de werkvloer. Ik heb ontzettend veel geleerd tijdens mijn stage. Elke keer als ik iets nieuws leerde, ging hier een workshop of presentatie aan vooraf en daarna mocht ik het zelf gaan doen. Ik heb onder andere leren linkbuilden, het schrijven van goede teksten en wat ik zelf erg leuk vind, is creatief bezig zijn. Er ging een wereld voor mij open nadat ik aan de slag mocht gaan met Photoshop, Illustrator en InDesign. Hetgeen wat ik het leukste aan de stage vond, was dat je na een tijd meer ruimte krijgt en kunt aangeven waar je interesses liggen. Hier wordt dan persoonlijk extra aandacht aan besteed en krijg je de tijd en ruimte om eigen ideeën uit te werken. Nadat ik had aangegeven dat het creatieve gedeelte mij erg aanspreekt, heb ik een nieuwe street art route en een kinderroute ontwikkeld waar alle aspecten van mijn stage in terugkomen. Al met al zorgde Roos en Bas (eigenaars van ‘Verrassend Valencia’ en ‘2beoptimized’), de stagewerkzaamheden, mijn collega’s en de stad voor een prachtige en leerzame stage in Valencia!”

Kijk hier voor meerdere ervaringen van stagiaires!

Comments are closed.