Toeristenbus

Onderwerpen

Ga je op vakantie naar Valencia? Met de toeristenbus kun je een goede indruk van de stad krijgen. Met jouw buspas kun je op verschillende manieren en routes de stad bekijken. Je stapt op een bepaalde plek op en komt langs een selectie highlights van Valencia. Op deze pagina van Verrassend Valencia lees je meer over de toeristenbus, ook wel de Hop On Hop Off Bus genoemd.

Bus Turístic Valencia

Een leuke manier om een indruk te krijgen van Valencia is door middel van de toeristenbus! Je kunt kiezen uit drie routes, namelijk de historische route, de maritieme route en de Albufera route. De tour duurt 90 minuten, wanneer je nergens uitstapt. Indien je een dagkaart (24 uur kaart) of 2 dagen kaart (48 uur kaart) koopt, kun je gedurende de betreffende tijd bij elke busstop in- of uitstappen om één van de highlights van Valencia te bekijken. De tour is beschikbaar in acht talen; Engels, Frans, Duits, Spaans, Italiaans, Chinees, Portugees, Japans, Valenciaans en Russisch. Je herkent de Bus Turístic Valencia aan de rode dubbeldekker. Valencia kent gemiddeld 300 zonnige dagen per jaar, dus een busrit met open dak is de ideale manier om deze prachtige stad te ontdekken!

Historische route 

Wil je het historische centrum van Valencia zien? Dan is route A perfect! Deze historische route begint in het centrum en gaat door het noordwesten van Valencia. Met een geschiedenis van ruim 2000 jaar is Valencia echt een historische stad. Door de geschiedenis heen zijn prachtige pleinen, gebouwen en monumenten gebouwd. Tijdens de historische route kom je onder andere langs de Catedral La SEU, Torres de Serranos en Museo de História de Valencia en het bekende plein Plaza Ayuntamiento. Natuurlijk kom je ook langs een van de grootste overdekte markten van Europa, namelijk Mercado Central. Dit is zeker een bezoekje waard tijdens jouw vakantie in Valencia! Bekijk de unieke bezienswaardigheden en hotspots van Valencia terwijl je comfortabel in de bus zit.

Maritieme route

De Maritieme route, ook wel route B genoemd, start in het centrum en rijdt volgens naar Ciudad de las Artes y las Ciencias. De Stad van Kunst en Wetenschap is een van de bekendste highlights van Valencia. Vervolgens kom je onder andere langs Mueso Fallero (het Las Fallas museum), Oceanogràfic en langs de haven van Valencia. Het Oceanogràfic is het grootste aquarium van Europa. Voor alle voetbalfans onder ons; tijdens de route kom je ook langs Mestalla, het station van Valencia CF! Het leuke aan deze route is dat de route eindigt bij het strand. Als je een ticket hebt gekocht kun je ook gemakkelijk van route A naar route B switchen. Deze service brengt geen extra kosten met zich mee.

Albufera route

Het natuurpark Albufera bevindt zich op ongeveer 10 kilometer van Valencia. Albufera staat bekend om haar prachtige rijstvelden en bossen. Een perfecte omgeving om te wandelen en van de natuur te genieten. Als je een beetje geluk hebt kun je misschien ook nog wel flamingo’s spotten! Eenmaal aangekomen in Albufera heb je ongeveer twee uur de tijd om het natuurpark te ontdekken. Bij de prijs zit een boottocht van ongeveer 30 minuten inbegrepen. Albufera staat ook bekend om haar gastronomie want hier bereiden ze de beste Valenciaanse Paella. Kortom een tripje naar Albufera is de ideale plek om tot rust te komen!

Bestel je kaartjes van tevoren

Wil je graag direct kunnen instappen in de bus? En heb je geen zin om uit te zoeken waar je precies de tickets kunt aanschaffen? Bestel dan voorafgaand aan je Valencia bezoek je tickets voor de toeristenbus/Hop On Hop Off Bus. De tickets worden naar je gemaild en hiermee kun je gelijk de bus in. Het voordeel van het bestellen via onderstaande knop is, is dat je met alle bekende betaalmethodes kunt betalen in het Nederlands.

Buskaart

Aan de routes zijn verschillende prijzen verbonden. De prijzen zijn niet afhankelijk van het type route, maar de prijs is wel afhankelijk van of je een 24 uur of 48 uur buskaartje koopt en of je bijvoorbeeld met een groep reist in Valencia. Voor de actuele prijzen van de toeristenbus kun je kijken op de website van Valencia Bus Turistic. Een buskaartje kun je bij elk hotel in het centrum van Valencia kopen, maar ook bij de toeristeninformatie, in de ‘Tourist Bus’ of online op de website van Valencia Bus Turistic. Mocht je graag een kaartje voor de toeristenbus online willen bestellen, houd dan in gedachten dat het boekingssysteem alleen beschikbaar is in het Spaans.

Tips

  • Ben je sportief en ga je liever zelf op pad om de highlights van Valencia of het natuurpark Albufera te bezoeken? Kom dan langs in onze Verrassend Valencia Bike & Tour rental shop. Hier kun je diverse typen Nederlandse Cortina fietsen huren!
  • In Valencia schijnt de zon gemiddeld 300 dagen per jaar, dus vergeet geen pet of hoedje én natuurlijk zonnebrand mee te nemen als je boven in de hop on hop off bus zit!
  • Combineer route A en B zodat je een combinatie maakt van het historisch centrum en de kust van Valencia.
  • Kijk goed naar de prijzen van de buskaartjes! Een 24-uurs kaart voor volwassenen is €17,00 en een 48-uurs kaart is €19,00. Een klein prijsverschil, maar je kunt veel langer gebruik maken van de toeristenbus!