Auto huren

Auto huren in Valencia

Je bent in Valencia en wilt meer van de prachtige omgeving zien. Dan kan het erg handig zijn om een auto te huren. Valencia heeft een groot aanbod van bedrijven die auto’s verhuren voor een lage prijs. Daarom vind je op deze pagina een overzicht van autoverhuurbedrijven, handige informatie en wat leuke tips.

Auto hurennn

Of je nu de goedkoopste auto wil huren of juist gaat voor het meest luxe model, voor ieder budget/voorkeur zijn er huurauto’s in Valencia. Er zijn verschillende autoverhuurbedrijven in Valencia en om een idee te krijgen van het aanbod vind je hieronder een overzicht van een aantal aanraders op basis van eigen ervaringen.

CarDelMar.nl

Auto huren
Dit is een betrouwbare zoekmachine speciaal voor het vinden van goedkope autoverhuurbedrijven in Spanje. Dit jaar is CarDelMar.nl door Zoover uitgeroepen tot populairste huurauto aanbieder. Handig om te weten:
• Al vanaf €0,50 per dag (met eigen risico)
• Gratis annuleren
• Geen creditcard kosten

Ga direct naar de website van CarDelMar.nl

Cheapcars.nl

Auto huren1
Mocht je weleens via cheaptickets een vliegticket hebben gezocht/geboekt dan is het handig om te weten dat je via Cheapcars.nl ook snel een praktisch overzicht hebt.

Handig om te weten:
• Geen extra creditcardkosten worden in rekening gebracht
• Snel een lijst van huurauto’s, in slechts 3 stappen
• Handig overzicht per auto aangegeven
• Voordelige prijzen

Ga direct naar de website Cheapcars.nl

Sunnycars.nl

Auto huren2
Het prettige van Sunnycars is dat:
• Inclusief in de autoverhuurprijs zit een dekking van dak, banden, bodem en glas schade
• Mocht er schade zijn of in het geval van diefstal dan wordt het eigen risico terugbetaald
• De prijs is all inclusive wat inhoudt dat je dus geen extra verzekeringen nog dient af te sluiten
• Geen boekings/creditcard kosten worden in rekening gebracht
• Gratis wijzigingen doorvoeren (mocht je toch een andere data de auto willen huren of liever voor een anders type auto kiezen)

Ga direct naar de website Sunnycars.nl

Type auto

Mocht je niet van plan zijn om de bergen in te gaan, dan maakt het niet uit wat voor type auto je huurt en kan je in principe de keuze van je eigen voorkeur/budget laten afhangen.

Leuke bestemmingen

In de regio Valencia zijn enorm veel leuke plaatsen gelegen die de moeite waard zijn om te bezoeken. Een paar voorbeelden van steden en dorpjes die aan te raden zijn: Requena, Xativa, Sagunto.

Requena
Naast het mooie landschap van vele wijngaarden met finca’s rondom de stad, is Requena stad zelf ook zeker een aanrader. Een kijkje in de grotten, een wandeling door het historische centrum en loop vooral ook even één van de prachtige kerken binnen als die geopend zijn. Wat leuk aan Requena is, is dat je historische diversiteit kan combineren met een gastronomische middag. Na een bezoek aan Requena, uitgebreid lunchen en de dag afsluiten met één of meerdere wijnproeverijen. Geen zin om meer terug naar Valencia te rijden? Je kan ook heerlijk overnachten in Requena! Op Requena vind je een overzicht van veel meer leuke tips.

Xativa
Op slechts 60 kilometer rijden van Valencia vind je het stadje Xativa. Als je met de auto aankomt, is het misschien handig om eerst helemaal de berg op te rijden en het kasteel te bezoeken (je kan daar gratis parkeren). Na het bekijken van het kasteel is het zeker de moeite waard om met een drankje op het terras van het restaurant te genieten van het spectaculaire uitzicht. Vervolgens met de auto weer naar beneden en om gratis te parkeren kan je een poging doen op Paseo Alameda Jaume I (daar is ook de toeristen informatie). Daarna heerlijk ergens lunchen en na de lunch lekker rondstruinen door de kleine straatjes in het historisch centrum. Voor meer leuke tips en handige informatie kan je kijken op Xativa.

Sagunto
Romeinen, Moren, Ineriërs en Carthagers hebben allen in Sagunto geleefd. Daardoor is het een stad met enorm veel historie. Indien je een dagje naar Sagunto gaat is het een idee om te starten met het bekijken van het historisch centrum en een kijkje te nemen in het Romeinse theater en het kasteel. Vervolgens koninklijk te genieten van een lekkere lunch met uitzicht op het kasteel of in een voormalig paleis. Een andere optie is om de auto te pakken en aan het strand van Sagunto te lunchen en de dag af te sluiten met een duik in de zee. Wil je weten wat er nog meer te zien valt en wat je echt niet mag missen? Kijk dan op Sagunto.

auto hurennn2

Benzinestations

Er zijn verschillende grotere benzinestations zowel in Valencia stad als in de regio gelegen. Één van de bekendere benzinestation is Repsol.

Dichtstbijzijnde benzinestation
Mocht je op zoek zijn naar een benzinestation en je komt er toevallig net geen tegen, dan kan je op de website van Repsol de plaats/locatie waar je in de buurt van bent aangeven en vervolgens krijg je een lijst van dichtstbijzijnde benzinestations.

Eerst tanken/betalen?
Afhankelijk van het benzinestation dien je eerst te tanken en dan te betalen of eerst te betalen en dan te tanken. In het geval je twijfelt wat precies de bedoeling is en je geen Spaans spreekt, kijk dan even bij de buren hoe zij het aanpakken.

Assistentie
Bij sommige benzinestations is er assistentie en zal een medewerker ervoor zorgen dat je auto volgetankt is.

Tips

• Houd er rekening mee dat bij veel bedrijven de minimumleeftijd om een auto te huren, 23 jaar is. Ook hebben veel bedrijven de regel dat je een bepaald aantal jaar in het bezit van jouw rijbewijs moet zijn.
• Als je alleen de stad Valencia bezoekt dan is het niet nodig om een auto te huren vanwege dat in het historisch centrum alles op loopafstand is gelegen. Het openbaar vervoer werkt prima en in het geval je fietsen ook leuk vindt, dan kan je er ook voor kiezen om één of meerdere dagen fietsen te huren. Lees hier meer over het fietsen huren in Valencia.
Ook handig om te weten is dat Requena, Xativa en Sagunto prima per trein bereikbaar zijn.
• Bij diverse autoverhuur bedrijven kan je tussen verschillende mogelijkheden kiezen omtrent de brandstof/tank. Zo zijn er regelmatig opties dat je kan kiezen uit: een volle tank ophalen en leeg terugbrengen. Volle tank ophalen en vol weer inleveren, maar soms is het ook mogelijk om een halfvolle tank op te halen en leeg weer in te leveren. Handig is om van tevoren even na te denken over wat voor jou de beste/makkelijkste/goedkoopste optie zou zijn.

Comments are closed.