Auto huren in Valencia

Onderwerpen

De omgeving van Valencia is prachtig en we kunnen het dan ook goed begrijpen als je hier meer van wilt zien. Het kan dan erg praktisch zijn om een auto te huren. Of je nu de goedkoopste auto wilt huren of juist gaat voor het meest luxe model, voor ieder budget en voorkeur zijn er huurauto’s in Valencia.

Sunny Cars

Sunny Cars onderscheidt zich door het gemak omtrent verzekeringen. Bij hen is de prijs namelijk all inclusive, wat inhoudt dat je geen extra verzekeringen hoeft af te sluiten. Je bent standaard optimaal verzekerd, inclusief diefstalverzekering.

Andere voordelen van Sunny Cars zijn:

  • Het is tegen toeslag mogelijk om een kinderzitje, navigatiesysteem of andere accessoires te huren
  • Er worden geen boekings/creditcard kosten in rekening gebracht
  • Gratis wijzigingen doorvoeren (mocht je toch een andere data de auto willen huren of liever voor een anders type auto kiezen)
  • 24/7 Nederlandstalige support

Handige informatie

  • Minimumleeftijd: houd er rekening mee dat bij veel bedrijven de minimumleeftijd om een auto te huren 23 jaar is. Ook hebben veel bedrijven de regel dat je een bepaald aantal jaar in het bezit van een rijbewijs moet zijn
  • Ophalen en wegbrengen: het is vaak mogelijk om de auto op een andere locatie in te leveren dan waar je deze hebt opgehaald. Een voorbeeld hierbij is dat je in Valencia de auto bij het vliegveld ophaalt en in Barcelona weer inlevert
  • Bij diverse autoverhuur bedrijven kun je tussen verschillende mogelijkheden kiezen omtrent de brandstof/tank. Zo is het soms mogelijk om de auto met een volle tank op te halen en leeg weer terug te brengen of een volle tank ophalen en vol weer inleveren. Bij Sunny Cars geldt standaard het brandstofbeleid vol-vol, zodat je precies weet waar je aan toe bent.

Getaround

Een andere handige manier om een auto te huren, is door de app Getaround te gebruiken. Dit zijn een soort deelauto’s waarbij je een auto huurt van een particulier. Je kunt op die manier al een auto huren vanaf één uur. Je kunt daarnaast zelf kiezen of je contact wil met de eigenaar bij het ophalen van de auto, of je alles via de app doet. Als je voor dit laatste kiest, open je de autodeuren met de app en maak je vóór- en achteraf foto’s van de binnen- en buitenkant van de auto. Je kunt standaard 200km rijden met de auto. Als je meer km rijdt, betaal je bij. Wat daarnaast nog fijn is aan deze app, is dat je geld terugkrijgt als je de auto met meer brandstof achterlaat dan waarmee je vertrok! 

Aanraders: bestemmingen

In de regio Valencia zijn veel prachtige plaatsen die de moeite waard zijn om te bezoeken. Een paar voorbeelden van steden en dorpjes die we aanraden zijn Requena, Xativa en Sagunto.

Requena

Naast het mooie landschap met vele wijngaarden rondom de stad, is Requena zelf ook zeker een aanrader. Een kijkje in de grotten, een wandeling door het historische centrum en loop vooral ook even één van de prachtige kerken binnen als die geopend zijn. Wat leuk aan Requena is, is dat je historische diversiteit kunt combineren met een gastronomische middag. Een voorbeeld is om na een bezoek aan de stad uitgebreid te lunchen en de dag af te sluiten met één of meerdere wijnproeverijen. Geen zin meer om terug naar Valencia te rijden? Je kunt ook heerlijk overnachten in Requena! Op Requena vind je meer info en tips.

Xativa

Op slechts 60 kilometer rijden van Valencia vind je het stadje Xativa. Als je met de auto aankomt, raden we aan om eerst helemaal de berg op te rijden en het kasteel te bezoeken. Hier kun je gratis parkeren. Na het bekijken van het kasteel is het zeker de moeite waard om met een drankje op het terras van het restaurant te genieten van het spectaculaire uitzicht. Rijd vervolgens met de auto naar beneden. Om gratis te parkeren kun je een poging doen op Paseo Alameda Jaume I. Hier vind je tevens een punt voor toeristen informatie. Een ideetje is om daarna heerlijk te lunchen, gevolgd door rondstruinen in de kleine straatjes van het historisch centrum. Voor foto’s en handige informatie kan je kijken op Xativa.

Sagunto

Romeinen, Moren, Ineriërs en Carthagers hebben allen in Sagunto geleefd. Daardoor is het een stad met een interessante historie. Indien je een dagje naar Sagunto gaat is het een idee om te starten met het bekijken van het historisch centrum en een kijkje te nemen in het Romeinse theater en het kasteel. Vervolgens koninklijk te genieten van een lekkere lunch met uitzicht op het kasteel of in een voormalig paleis. Een andere optie is om de auto te pakken en aan het strand van Sagunto te lunchen en de dag af te sluiten met en duik in de zee. Wil je weten wat er nog meer te zien valt en wat je echt niet mag missen? Kijk dan op Sagunto.

Benzinestations

Er zijn verschillende grotere benzinestations zowel in Valencia stad als in de regio gelegen. Eén van de bekendere benzinestation is Repsol.

Dichtstbijzijnde benzinestation

Mocht je op zoek zijn naar een benzinestation en je komt er toevallig net geen tegen, dan kun je op de website van Repsol de plaats/locatie waar je in de buurt van bent aangeven en vervolgens krijg je een lijst van dichtstbijzijnde benzinestations.

Eerst tanken of eerst betalen?

Afhankelijk van het benzinestation dien je eerst te tanken en dan te betalen of eerst te betalen en dan te tanken. In het geval je twijfelt wat precies de bedoeling is en je geen Spaans spreekt, kijk dan even bij de buren hoe zij het aanpakken. Bij sommige benzinestations is er assistentie en zal een medewerker ervoor zorgen dat je auto volgetankt is.

Tip

  • Als je alleen de stad Valencia bezoekt dan is het niet noodzakelijk om een auto te huren. In het (historisch) centrum is alles namelijk op loopafstand. Het openbaar vervoer werkt prima en hier zijn enkele handige applicaties voor die je hierbij kunnen helpen. In het geval je fietsen ook leuk vindt, dan kan je ervoor kiezen om één of meerdere dagen fietsen te huren. Lees meer over fietsen huren in Valencia.
  • Ook handig om te weten is dat Requena, Xativa en Sagunto goed per trein bereikbaar zijn.