Boksen

Kom je naar Valencia en lijkt het je leuk om te gaan boksen? Hier in Valencia zijn meerdere boksscholen en sportscholen die je verschillende variaties van boksen aanbieden. Van K-1 tot Muay Thai, maar bijvoorbeeld ook MMA. We vertellen je graag meer over waar je kunt boksen in Valencia en waar je de juiste vechtsportspullen kunt kopen.

Verschillende soorten boksen

Er zijn veel verschillende soorten variaties bij boksen. In Valencia worden onder andere K-1 Muay Thai en MMA trainingen aangeboden en zijn er competities hiervan. Deze verschillende bokstrainingen worden zowel voor mannen als vrouwen gegeven op verschillende niveaus. Hierdoor kun je je ook makkelijk aansluiten.

K-1

De naam K-1 is ontstaan uit de initialen van de verschillende staande vechtsporten, zoals Karate, Kickboksen, Kung-fu, Kyokushin en Kempo. De technieken die hier worden gebruikt zijn hoge en lage trappen, knieën, stoten en verdedigende bewegingen.

Muay Thai

Dit is de nationale sport van Thailand en het wordt daarom ook wel Thai-boxing genoemd. Het omvat verschillende stoten, ellebogen, knieën en benen. Deze stoten samen worden ook wel “de kunst van de acht ledematen” genoemd. Eén van de kenmerkende Muay Thai technieken heet “de prum”. Een handeling waarbij de Muay Thai beoefenaar het hoofd van zijn tegenstander in zijn handen heeft. Hij kan dan knie-aanvallen, elleboogstakingen en takedowns uitvoeren.

MMA: Mixed Martial Arts

Mixed Martial Arts (MMA) is een full-contact vechtsport met veel vechttechnieken waaronder slaan (trappen, knieën en stoten). Veel mensen hebben een bepaald beeld bij MMA, maar echt niet alle technieken zijn geoorloofd. Het is bijvoorbeeld niet toegestaan om tegen het hoofd te trappen of te knieën wanneer de tegenstander op de grond ligt. Maar alsnog blijft het één van de meest intensieve vechtsporten.

Boksscholen en sportscholen in Valencia

In Valencia zijn er verschillende boksscholen waar je meerdere soorten vechtsporten kunt uitoefenen. Er zijn ook vele sportscholen die boksen aanbieden als les.

Boxing Unitres

Boxing Unitres is sinds 2014 een van de boksscholen in Valencia. Ze bieden voor amateurs en professionals bokscursussen, K-1 lessen, Muay Thai, MMA, Calisthenics en Kajukenbo. Iedereen is welkom om kennis te komen maken met een of meerdere van deze sporten.

Boxing Unitres ligt in het plaatsje Picanya naast de stad Valencia. Er is genoeg plek om je auto te parkeren en mogelijkheden om je fiets binnen te stallen. Geen auto of fiets? Je kunt bij ons een fiets huren. Je kunt ook makkelijk met de metro in Picanya komen. Hier doe je vanaf het metrostation Colón ongeveer 20 minuutjes over en je betaalt € 2,10 per rit.

Locatie
Avinguda Castelló 7
46210 Picanya
Website

Openingstijden
Maandag t/m vrijdag: 09.00 – 22.00 uur
Zaterdag: 10.00 – 14.00 uur

Prijs
€45,- (voor 1 maand)
€70,- (voor 3 maanden, vrouwen)
€100,- (voor 3 maanden, mannen)

Muay Thai Valencia

Als je het authentieke Muay Thai graag wilt uitoefenen, is Muay Thai Valencia ideaal om in contact te komen met deze vechtsport. Ook hier bieden ze trainingen voor allerlei niveaus. Voor beginners die graag actief willen sporten en voor professionals die naar een hoger niveau streven. En ben je uitgesport? Dan is het Turia park dichtbij voor een lekkere wandeling.

Locatie
Carrer de Joaquim Ballester 1
46009 València
Website

Openingstijden
Maandag t/m vrijdag: 07.00 – 22.00 uur
Zaterdag:  09.00 – 15.00 uur

Gimnasio Femenino Training

Liever alleen met vrouwen boksen? Dat kan! Gimnasio Femenino Training geeft doordeweekse lessen waar alleen vrouwen aanwezig kunnen zijn. Zijn doen dit al sinds 1996 en naast bokslessen kun je er bijvoorbeeld ook pilates, zumba en steps volgen. Je vindt deze sportschool in Ruzafa, en daar heb je ook superleuke boetiekjes en lunchzaken met lekkere taartjes, bijvoorbeeld Blackbird, La Mas Bonita en Dulce de Leche.

Locatie
Carrer del Pintor Salvador Abril 37
46005 València
Website

Openingstijden
Maandag t/m donderdag: 08.30 – 15.00 en 17.00 – 21.00 uur
Vrijdag: 09.00 – 16.30 uur

Bokskleding en boksmateriaal

Om te kunnen boksen heb je de juiste materialen nodig. Bij boksen heb je voor elke soort andere materialen nodig en is het dragen van kleding anders. Als je je eigen spullen wilt gaan gebruiken voor het boksen en niet die van de sportschool, kun je bij veel sportwinkels terecht in Valencia.

Estilo MMA verkoopt alle producten op het gebied van vechtsport, waarbij ze zich met name onderscheiden op het gebied van MMA. Je kunt er uiteraard bokshandschoenen kopen, zowel voor beginners als wedstrijdhandschoenen. Maar denk ook aan kimono’s, shorts, scheenbeschermers, bokshelmen en boksverbanden. Ook voor kinderen hebben ze juiste boksbenodigdheden in huis.

Bij de winkel Rude Boys – sinds 1995 – kun je echt alles vinden op het gebied van boksen en vechtsport. Ze geven je een duidelijk overzicht van de producten die je nodig hebt bij een van de bokssoorten. Van bokshandschoenen tot bokskleding, maar bijvoorbeeld ook gebitsbescherming en bokszakken.

Daarnaast kun je altijd terecht bij de algemene sportzaak Decathlon. Hier verkopen ze alles op het gebied van sport en is het ook mogelijk om producten te bestellen op het gebied van boksen of andere vechtsporten.

Locatie
Estilo MMA
Doctor Sanchís Sivera bajo 3
46008 Valencia
Website

Rude Boys
Calle del Impresor Lambert Palmar 3 
46022 Valencia
Website

Decathlon
Avinguda de Tirso de Molina 16
46015 Valencia
Website

Landelijke en regionale bokscompetitie

De Federación Española de Boxeo, oftewel de Spaanse Boksfederatie[, werd opgericht in 1920. Mocht je interesse hebben in het nationale boksteam en landelijke competities, dan is het de moeite waard om hun website te bekijken voor meer informatie. Mocht je interesse hebben in de bokscompetitie in de regio Valencia, dan vind je op de website van Federació de Boxeig Comunidad Valenciana een overzicht van wedstrijden. Ook vind je op deze website handige informatie over het reglement, de inschrijvingsprocedure voor deelname aan competities en meer.

Handig om te weten

  • Mocht je op zoek zijn naar meer informatie over kickboksen in de regio Valencia, dan kun je altijd contact opnemen met de Federacion de Kickboxing Comunidad Valenciana, oftewel de Valenciaanse kickboksfederatie.
  • Zou je graag privé bokslessen willen volgen in Valencia? Er zijn meerdere websites – bijvoorbeeld Superprof – waar verschillende boksleraren in Valencia zichzelf aanbieden. Dit zal misschien iets duurder zijn, maar je krijgt wel privéles en dus meer persoonlijke aandacht. Misschien krijg je het daardoor ook eerder onder de knie.

Comments are closed.