Strand

Onderwerpen

Valencia wordt vaak bezocht als stedentrip bestemming en minder vaak als strandvakantie. Dit kan echter prima! Valencia is aan de Middellandse Zee gelegen en beschikt over een uitgestrekt, mooi en schoon strand met fijn zand. Met 300 zondagen per jaar, kan een uitstapje naar het strand in Valencia niet ontbreken.

Vanaf de haven van Valencia loopt een boulevard langs het strand met restaurants en bars die onder andere paella’s (rijstschotel met vis/vlees/groenten), mariscos (zeevruchten), maar ook tapas en andere culinaire lekkernijen aanbieden. Het is dus zeker een aanrader om tijdens jouw vakantie een dagje naar het strand te gaan!

Stadsstranden

Valencia heeft drie stadsstranden, La Malvarrosa, Las Arenas en Patacona.

Malvarrosa

Malvarrosa is het noordelijke stadsstrand, aan de kant van het dorpje Alboraya. Dit strand met fijn zand is ongeveer een kilometer lang en 135 meter breed. Er zijn voorzieningen zoals douches als toiletten. Lees meer op de pagina Malvarrosa.

Las Arenas

Het strand Las Arenas ligt ten zuiden van La Malvarrosa, naast de haven van Valencia. Dit strand is vaak wat drukker, omdat er meer voorzieningen zijn en het dichter bij het centrum van Valencia ligt. Het is een zandstrand van ongeveer een kilometer lang en 135 meter breed. Er zijn diverse voorzieningen, zoals strandbedjes,volleybalvelden en toiletten. Aan de havenkant van het strand vind je een boulevard met diverse bars en restaurants. Lees meer over dit strand op de pagina Las Arenas.

Patacona

Patacona is het strand na La Malvarrosa. Dit ligt achter een piertje. Je zult hier voornamelijk de locals tegenkomen. Verder zijn er leuke terrasjes, in de zomer strandtentjes en is het er vooral lekker rustig! Meer hierover lees je op de pagina Patacona.

Stranden rondom Valencia

Wanneer je meer van rustiekere stranden houdt, is het een goede optie om meer zuidelijk van Valencia naar het strand te gaan. Rondom het natuurpark Albufera vind je een aantal natuurstranden met duinpartijen. Deze zijn goed te bereiken per fiets. Vanaf het aquarium l’Oceanografico gaat er een rechtstreeks fietspad naar deze stranden.

Playa de Pinedo Pueblo

Het kleine dorp Pinedo ligt net onder de haven van Valencia. Dit zandstrand is ongeveer 1,5 kilometer lang en 30 meter breed. Hier vind je veel vissers en aan de zuidkant ook kitesurfers. Bij het dorpje vind je een aantal restaurants.

Playa El Saler

Naast het authentieke dorpje El Saler ligt het gelijknamige strand. Dit zandstrand is zo’n 4 kilometer lang en wordt afgeschermd van de wind door duinen en uitgestrekte dennenbossen. Het water heeft hier een prachtige blauwgroene kleur. Op het strand vind je douches en toiletten en naast het strand staan twee restaurants. In de duinen naast het strand staan er op verschillende plaatsen picknicktafels. Een rustiek en erg fijn strand waar veel Valencianen de zonnige weekenden doorbrengen. Lees meer informatie op Playa El Saler.

Port Saplaya

strand 2

Port Saplaya heeft twee zandstranden. Deze zijn erg populair onder de locals, ze zijn namelijk een stuk rustiger dan die in de buurt van de stad! De stranden worden gescheiden door een pittoresk haventje. Dit strand is een perfecte optie voor als je naast het bezoeken van een stad, ook behoefte hebt aan wat meer rust. Leuk om te doen: met de fiets ben je binnen een uurtje in Port Saplaya en onderweg kom je veel mooie plekken en leuke tentjes tegen. Perfect voor een pauze tijdens je fietstocht! Lees meer via Port Saplaya.

Playa de la Devesa

Dit strand bevindt zich tussen El Saler en het dorp El Perellonet. Het is het enige naaktstrand van de regio en is ook populair in de gayscene. Het is een rustiek zandstrand en er zijn veel duinpartijen.

Gemiddelde watertemperatuur

In de zomer is de zee bij Valencia heerlijk verkoelend op een hete dag. Het water is dan tussen de 22 en 26 graden Celsius warm. Tussen november en juni is de zee eigenlijk te koud om te zwemmen. Het water is dan gemiddeld 15 graden.

Kosten voorzieningen

Op de stadsstranden zijn verschillende kleine kiosks waar je onder andere frisdrank, ijs en kleine snacks kunt halen. Houd er rekening mee dat dit duurder is dan bij de lokale supermarkt. Ook kun je op het strand strandbedjes en parasols huren. De prijs van een strandbedje is € 3,70 voor een hele dag. Mocht je vaker gedurende jouw vakantie strandbedjes en/of parasols huren, dan kun je het beste jouw bonnetjes van de huur bewaren. Met tien bonnetjes krijg je namelijk 1 bedje of parasol gratis.

Bereikbaarheid

Je kunt op verschillende manieren naar het strand toegaan. Mogelijkheden zijn onder andere de bus, metro, taxi, Valenbisi of een gehuurde auto. Meer informatie hierover vind je op de pagina Reizen. Ga je met de auto? Er is een parkeergarage en er zijn parkeerplaatsen aan het strand van Valencia. Deze garage en de plekken zijn gratis.

Laagseizoen

In het laagseizoen kan het soms nog erg lekker weer zijn in Valencia. Een middagje naar het strand is dan een goede optie. Je kunt er voor kiezen om op het terras te zitten of dapper een plekje op het wat lege strand te zoeken. Op het strand zijn enkele ‘gestrande’ bootjes te vinden waar je uit de wind zit en van het zonnetje kunt genieten.

Tips!

  • In de zomermaanden is er op de boulevard een markt waar onder andere kleding, zonnebrillen en souvenirs worden aangeboden.
  • Houd er rekening mee dat wanneer je besluit met de Valenbisi naar het strand gaat, het erg lastig is om een lege fietsenstalling te vinden.
  • Indien je met de auto wilt gaan, houd er dan rekening mee dat het lastig kan zijn om een parkeerplaats te vinden bij het strand.
  • Vooral in de zomer is de zon erg fel. Vermijd zonnebaden in de volle zon, zo rond 15.00 uur. Doe zoals de Valencianen en ga tussen 14.00 en 16.00 uur lekker uitgebreid lunchen!
  • Zin in een avontuurlijk activiteit bij het strand? Kies dan voor een lesje flyboarden (vanaf €60)! Boek de activiteit!