Cova Tallada Dénia

Onderwerpen

In het natuur- en zeereservaat van San Antonio vind je een indrukwekkende eeuwenoude grot. De grot La Cova Tallada in Dénia is gratis te bezoeken en zeker de moeite waard. De grot ligt aan de voet van het prachtige Montgó Natural Park waar het water van de zee doorloopt de grot in. Dit maakt dat er verschillende activiteiten te doen zijn, zoals Kajakken en snorkelen. Lees hier alles over deze prachtige plek.

Geschiedenis

Dit prachtige gebied heeft een enorm rijke geschiedenis. Wist je dat deze indrukwekkende grot gemaakt en uitgehouwen is rond de 12e en 14e eeuw? De bewoners van de stad Javea gebruikte de zogenaamde Tosca steen van de grot om huizen en het kasteel van Dénia te bouwen. Wat een enorm werk moet zijn geweest, maar met een prachtig resultaat. Een resultaat waar wij na zoveel eeuwen nog altijd van genieten. 

De grot bezoeken 

De grot La Cova Tallada in Dénia is niet zo makkelijk te bereiken. Er zijn maar een paar manieren om bij deze prachtige locatie te komen. Het is mogelijk om in de grot te komen via een stevige wandeling en met de kajak. Bij beide mogelijkheden vertrek je vanaf het Rotes-gebied in de buurt van Restaurante Ca Nano. Hier kan je met de auto of het openbaar vervoer komen vanaf Dénia of Javea. Het is ook mogelijk om met de boot of met de jetski vanaf Dénia naar de grot te komen, maar het is dan niet mogelijk om de grot in te gaan.

Wandeling naar de grot

Een bezoek aan de prachtig gelegen Cova Tallada is geheel gratis. Tenminste als je dit te voet wilt doen. Wanneer je de auto parkeert bij de dichtstbijzijnde parkeerplek aan het einde van de Calle Via Milky de Denia is het nog 1,2 kilometer naar de grot wandelen. Houd er rekening mee dat dit bergpad wel een matige moeilijkheidsgraad heeft. 

Tijdens het hoogseizoen (tussen 15 juni en 30 september) is het belangrijk dat je even reserveert via de Montgó Natural Park-pagina. De rest van het jaar is het vrij toegankelijk.

Kajakken

Een andere manier om bij deze magische plek te komen is via het water. Dit is tevens de snelste optie. In ieder geval als je vertrekt vanaf het startpunt in het Rotes-gebied. Je zou ook de kajak kunnen nemen vanuit Dénia, maar dat duurt minimaal twee en een half uur met een gunstige zee. Wij raden je dus aan om te vertrekken vanaf het Rotes-gebied. Er zijn twee manieren om de kajak te nemen vanuit het Rotes-gebied. Het is mogelijk om een kajak excursie te doen of zelf een kajak te huren. Als je zelf een kajak wil huren, moet je wel van tevoren een plek reserveren voor de grot op de Montgó Natural Park– pagina.

De kajak excursie doe je samen met een gids en duurt twee en een half uur, waarbij je binnen 25 minuten in Cova Tallada aankomt. Bij aankomst heb je de mogelijkheid om in de grot te zwemmen! Dit is een ervaring die je niet snel zult vergeten. Hierna vertelt de gids je alles in het Spaans over de geschiedenis van de grot. Later snorkel je naar het buitengebied van de grot en ontdek je verschillende flora en fauna in het kraakheldere blauwe water van de Middellandse zee. De snorkelset (zonder vinnen/schoenen) is inbegrepen bij de excursie. Ga je met het hele gezin? Houd er dan rekening mee dat deze excursie te boeken is voor kinderen vanaf zes jaar. 

 • Carrer Calderón 8, Dénia
 • Website 
 • Openingstijden
  Maandag t/m zondag: 09.00 – 11.30 uur.
  Reserveer van tevoren online op de website.
 • €50,00 per persoon

Boottocht 

Meer zien van de kust tussen Dénia en Javea? Dan is een boottocht een echte aanrader. Je start in Dénia, waarna je langs verschillende grotten vaart inclusief Cova Tallada. Aan het einde van de tour blijft de boot even liggen in Jávea. Een prachtige plek om het water in te duiken om in het turquoise zee de onderwaterwereld te ontdekken. Zo zie je in twee uur veel van de kust. Let wel op, want met deze tour kom je niet in de Cova Tallada. Reserveer hier voor de boottocht.  

 • Carrer Calderón 8, Dénia
 • Website 
 • Openingstijden
  Verschilt per reservering.
  Reserveer van tevoren online op de website
 • €40,00 per persoon (minimale boeking van drie personen)

Jetski excursie

Ben je een daredevil en neem je liever het heft in eigen handen? Dan is een jetski huren in Dénia helemaal wat voor jou. Met de jetski kan je namelijk, samen met een gids, naar de Cova Tallada racen en zelf het tempo bepalen. Wil je liever even wat langer blijven hangen om de grot in haar volle glorie te bekijken of wil je liever meer zien van de kust? Het kan allemaal, maar houd er wel rekening mee dat je 40 minuten de tijd hebt. De gids zal je daaraan herinneren, dus maak je niet druk om de tijd. Wil je liever met zijn tweeën op één jetski? Dat kan. Ook dan is er een gids bij om jullie voor je eigen veiligheid te begeleiden. Reserveer hier alvast een plekje.

 • Carrer de Dénia A Xábia, Dénia
 • Website 
 • Openingstijden
  Maandag t/m zondag: 10.00 – 17.00 uur 
  Reserveer van tevoren online op de website
 • €110,00 per jetski (maximaal 2 personen)

Tips

 • Ben je nu wel heel benieuwd naar de steden Denia en Javea? Kijk dan even op de pagina´s voor de beste tips omtrent de mooiste hotels, beste restaurants en meer leuke activiteiten.