Semana Santa

Spanje is een katholiek land. Gebeurtenissen uit de Bijbel worden er dan ook groots gevierd. Dit gebeurt ook zo bij Semana Santa. In Nederland kent een groot deel van de mensen dit als Eerste en Tweede Paasdag. Gezellig samen ontbijten, paaseieren beschilderen en zoeken, paaseitjes eten et cetera. In Spanje gaat het er iets anders aan toe. Semana Santa valt in 2022 op zondag 10 april tot zondag 17 april.

Semana Santa Gids

Geïnteresseerd in de Semana Santa Gids van Verrassend Valencia? In deze gids vind je veel verdiepende informatie over dit religieuze feest. Daarnaast krijg je veel handige tips mee en leuke weetjes. Zo ben je tijdens de Paasdagen in Valencia helemaal up to date. Andere onderdelen uit de gids zijn:

  • Stukje geschiedenis
  • Tradities
  • Praktisch woordenboekje
  • Klederdracht
  • Programma
  • Leuke en handige tips

Omdat het programma voor Semana Santa 2022 nog niet bekend is, kun je de Semana Santa gids van het een paar jaar terug bestellen. Zodra de nieuwe gids met het actuele programma beschikbaar is, ontvang je deze uiteraard direct van ons. Zo kun je je wel alvast inlezen!

Wat

Semana Santa betekent letterlijk ‘Heilige week’. Het is een religieus feest dat ook in veel andere steden in Spanje en in andere landen wordt gevierd. In Valencia wordt Semana Santa niet zo uitgebreid gevierd als in bijvoorbeeld Sevilla, maar wordt zeker gevierd en is zeker de moeite waard om een keer te bekijken. Dus, ben jij tijdens de Paasdagen in Valencia? Dan zal je genoeg religieuze activiteiten meemaken!

Broederschappen

Tijdens Semana Santa zijn er verschillende broederschappen met eigen pakken. Deze pakken zie je op onderstaande foto. De pakken hebben niks te maken met de ‘Ku Klux Klan’, wat vele mensen denken. Wat het wel betekent, lees je in de Semana Santa Gids.

Wanneer

Begindatum: 10-04-2022
Einddatum: 17-04-2022

Er vinden dan verschillende processies plaats waarmee de laatste week van Jezus’ leven wordt verteld, oftewel het Paasverhaal.

Waar

De meeste gebeurtenissen rondom Semana Santa vinden plaats in de wijk bij het strand en de haven van Valencia.

Bijzondere processies om mee te maken

In het geval dat je van plan bent om tijdens Semana Santa de stad Valencia te bezoeken en je ook een indruk wil krijgen, dan zijn deze Viernes Santos en Domingo de Resurrección misschien het interessantst om mee te maken. Een korte omschrijving van beide dagen samen met de andere feestdagen rondom Semana Santa:

Jueves Santo (Witte Donderdag op 14 april 2022)

Op deze dag wordt het laatste avondmaal herdacht die Jezus met zijn discipelen hield. Het wit in Witte donderdag verwijst naar het witte gewaad die de priester tijdens de eucharistieviering.

Viernes Santos (Goede Vrijdag op 15 april 2022)

Hierbij zullen in de ochtend (7.45 uur) twee beelden van Christus naar het strand worden gedragen en elkaar daar ontmoeten. Deze dag is benoemd door de regering als ‘Fiesta de Interes Turistico Nacional’, wat inhoudt dat dit feest als interessant wordt bevonden voor heel Spanje.

Domingo de Resurrección (Wederopstanding op 17 april 2022)

Hierbij zal Christus de Heilige Maagd weer ontmoeten, een moment van blijdschap.

Lunes Pascua (Paasmaandag op 18 april 2022)

Op deze tweede paasdag wordt er een paasvuur afgestoken om de koude geesten van de winter te verjagen en de lente te verwelkomen.

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Onderwerp

Uw bericht

Comments are closed.