Vacature marketing/communicatie medewerker en gids

Onderwerpen

Houd jij van heel veel afwisseling in je werk en ben je net als ons helemaal verliefd op Valencia? Vind je het leuk om mensen rond te leiden in een stad, maar krijg je ook energie van teksten schrijven of content maken? Dan is de functie ‘marketing/communicatie medewerker en gids’ echt iets voor jou! We zoeken iemand die per direct of zo snel mogelijk bij ons kan starten en de functie is voor 32 uur per week. We zoeken iemand die voor langere tijd een samenwerking met ons aan wil gaan.

Iets over ons: Verrassend Valencia

Verrassend Valencia is onderdeel van Sprankelend Spanje. Ons kantoor zit in de gezellige wijk Ruzafa in Valencia, naast de winkel vanuit waar we fietsen verhuren en fietstours geven. We zijn een klein familiair bedrijf en werken graag met enthousiaste en gemotiveerde mensen. We houden erg van ondernemen en vinden het daarom super leuk als iemand zelf ook met nieuwe ideeën komt!

Andere websites die bij Sprankelend Spanje horen zijn onder andere Magisch Madrid, Stralend Sevilla, Idyllisch Ibiza. Ook deze websites en social media houden we bij vanaf ons kantoor in Valencia.

Op kantoor houden we ons veel bezig met het maken van content (tekst en beeld) voor alle websites, waarbij de nadruk natuurlijk ligt op Verrassend Valencia. Daarnaast maken en vernieuwen we alle online en offline routes die we verkopen en organiseren we activiteiten en zelfs hele weekenden voor grote groepen.

In de winkel helpen we Nederlandse toeristen bij het huren van een fiets en eventueel bijbehorende accessoires en geven we ze de leukste tips mee om hun verblijf onvergetelijk te maken. Daarnaast vertrekken de fietstours vanuit de winkel.

Over de functie marketing/communicatie medewerker en gids

Als marketing/communicatie medewerker en gids ben jij de spil tussen kantoor en winkel. Je bent breed inzetbaar en zult zowel fietstours geven, als meewerken op kantoor. Dit maakt dan ook dat het een erg afwisselende functie is! De functie is voor 32 uur per week. Deze uren worden verdeeld over vier hele dagen of over drie hele en twee halve dagen. Het kan in de drukke periodes voorkomen dat je op zaterdag ook een fietstour geeft. We zoeken iemand die het niet erg vindt om onregelmatig te werken. 

Je taken zullen onder andere bestaan uit:

 • Fietstours geven (in het hoogseizoen kan dit dagelijks zijn, in het laagseizoen zal je vaker op kantoor zitten);
 • Content schrijven voor de verschillende websites;
 • Routes en e-gidsen bijwerken;
 • Foto’s / video’s maken voor de website en socials;
 • Nieuwe affiliate marketing ideeën uitwerken;
 • Websites bijhouden en bijwerken;
 • Brainstorms bijwonen.

Samen met jou zullen we kijken hoe de invulling van de functie precies gaat zijn en waar jouw krachten liggen en natuurlijk wat je leuk vindt! Wat wel vaststaat, is dat de functie een afwisseling wordt tussen fietstours geven en taken op kantoor.

De persoon die we zoeken

We zijn op zoek naar een flexibel persoon die enthousiast is en houdt van afwisseling in zijn/haar werk. We worden erg blij van de volgende ervaring / eigenschappen:

 • Woont in Valencia of is binnenkort van plan om voor langere tijd naar Valencia te verhuizen;
 • HBO denkniveau;
 • Flexibel;
 • Enthousiast en positief ingesteld;
 • Vind het leuk om voor een groep te staan;
 • Klantgericht;
 • Een creatieve pen;
 • Initiatiefrijk; 
 • Kan het overzicht goed bewaren.

Denk jij degene te zijn die wij zoeken? Schrijf ons dan meteen! We lezen heel graag waarom je graag bij Verrassend Valencia zou willen komen werken en waarom jij degene denkt te zijn die wij zoeken.

Hoe jouw werkdag bij Verrassend Valencia eruit kan zien

Een dag bij Verrassend Valencia is nooit hetzelfde, maar een willekeurige dag zou er zo uit kunnen zien:

Ochtend

Om iets voor half 10 kom je aan op kantoor. Je pakt een koffietje voor jezelf en gaat achter je bureau zitten. Je hebt nog een uur voordat je op fietstour gaat, dus kun je de tekst nog afmaken waar je gisteren aan begonnen was. Het uur vliegt voorbij en zo is het alweer tijd om op fietstour te gaan! Je pakt een fiets in de winkel en wacht buiten op de toeristen die vandaag met je op pad gaan. Je maakt een sociaal praatje met iedereen terwijl de groep langzaam compleet wordt. Als iedereen er is, kan de fietstour van start! Nadat je hebt achterhaald waar de interesses van de groep liggen, bepaal je je route, springen jullie op de fiets en zo is je tour weer heel anders dan gister. Tijdens de terrasstop geef je de verschillende groepjes nog wat persoonlijke tips voor de rest van hun verblijf. Na de fietstour ga je vol energie van de tour en met een voldaan gevoel met pauze. Met je collega’s van kantoor ga je langs de supermarkt en daarna geniet je van het zonnetje in het Parc Central.

Middag

In de middag staan er voor jou geen fietstours meer op de planning, dus zit je op kantoor (naast de winkel). Je gaat eerst aan de slag met een nieuwe tekst voor de Magisch Madrid site. Leuk, want je bent er laatst zelf nog een weekendje geweest! Het tweede deel van de middag besteed je aan het nalopen van de affiliate links op de Magisch Madrid website. Dit is een behoorlijke klus, dus daar besteed je elke dag een paar uur aan. Om half 7 zit je werkdag er weer op en is het tijd voor een welverdiende tinto de verano op het terras!

Wat wij jou kunnen bieden

 • Een contract van 32 uur per week;
 • Een Spaans marktconform salaris;
 • Een lease fiets;
 • Tips voor het zoeken van een woning en bij het aanvragen van je NIE nummer;
 • Een hele afwisselende functie in een gezellig en familiair team!

Daarnaast krijg je aan het begin een heleboel trainingen van ons over bijvoorbeeld schrijven, foto’s maken en linkbuilden. Ook krijg je de mogelijkheid om je verder te ontwikkelen door het lezen van toffe boeken of het volgen van een online cursus. Deze schaffen wij dan voor je aan. We vinden het daarnaast superleuk als iemand kansen voor ons bedrijf ziet. We staan altijd open voor leuke, nieuwe ideeën! 

Mail ons je motivatie

Ben je na het lezen van deze vacature helemaal overtuigd dat jij degene bent die wij zoeken? Mail ons dan direct je motivatie en cv. We lezen graag terug waarom je Verrassend Valencia zou kiezen om voor te werken en wat jij meebrengt!

Stuur je motivatie naar Ellen via info@verrassendvalencia.nl onder vermelding van ‘sollicitatie marketing/communicatie medewerker en gids’.

We reageren op alle sollicitaties. Het kan zijn dat we je voordat we je op gesprek uitnodigen alvast wat opdrachtjes toesturen. Daarna zullen er één of twee gesprekken plaatsvinden. Heb je eerder werk wat je kunt laten zien? Dan is het super fijn als je dat gelijk meestuurt.

We zijn heel benieuwd naar je. Verras ons!