Wonen in Valencia

Na een paar bezoekjes aan de regio Valencia, of het nu het binnenland was, één van de bijzondere steden Valencia of Alicante of een strandvakantie aan de Costa Blanca: het is niet moeilijk op slag verliefd te worden op de Spaanse way of life. Het klimaat, de cultuur, het heerlijke eten en de mensen maken het een prachtig gebied om te wonen. Misschien gaat er op dit moment wel het idee door je heen om ergens in de ‘Comunidad Valenciana’ te gaan wonen? Wat komt er allemaal kijken bij deze stap? Wat kan je verwachten en is dit een hoop regelwerk? In dit artikel hopen wij een beeld te schetsen.

Wonen in de regio Valencia Gids

Bestel de Wonen in de regio Valencia Gids hier! Deze gids staat vol informatie die je nodig hebt als je van plan bent te gaan wonen in de regio Valencia. Super handig! Alles wat je nodig hebt bij elkaar in een gids, en makkelijk in het Nederlands geschreven. In deze gids lees je onder andere:

– Auto invoeren in de regio van Valencia
– Alles over het kopen van een tweede woning
– Nederlandse gestors
– Tips voor studeren of stage lopen
– Kinderen, denk aan scholen, crèches etc.
– Winkels met bouwmaterialen maar ook speciale interieurartikelen (bv. sloophout)
– Hoe start je een onderneming in de regio Valencia?

PreviewWonenVLC
Kijk hier voor een gratis preview!

Emigreren?

Emigreren is een hele stap, of je nu in Spanje gaat werken, genieten van je pensioen, studeren of een bedrijf gaat starten. Je laat hebben en houden achter in Nederland en gaat een nieuw avontuur aan in één van de mooie steden of dorpjes in de regio Valencia.D e regio Valencia bestaat uit de provincie Valencia, de provincie Alicante en de provincie Castellón. Eerst maak je echter een hele persoonlijke keuze: waar ga je wonen? Welke stad of welk dorpje spreekt je zo aan? Misschien heb je al een bijzondere band met de plek of misschien wil je nog ontdekken waar je graag zou willen wonen? In beide gevallen is het belangrijk je goed te laten informeren en te verdiepen in de omgeving.

Maak voor jezelf de afweging wat je belangrijk vindt: rust en groen, een appartement midden in de bruisende binnenstad of een plekje dicht bij zee? Door zelf deze plekken te bezoeken krijg je natuurlijk een helder beeld, maar een nog betere indruk krijg je door met locals in contact te komen. Ook emigranten die de stap al hebben gezet, kunnen je (vaak met veel plezier) vertellen over de leukste wijken in hun stad of dorp en handige tips waar je op moet letten bij deze zoektocht. Ook makelaars kunnen je, aan de hand van je persoonlijke wensen, op leuke plekken wijzen. Het blijft uiteindelijk een hele persoonlijke keuze, een goede voorbereiding kan echter wel een hoop teleurstellingen voorkomen!

wonen-in-valencia-5---water

Huis zoeken

Nadat je een prachtig plekje hebt gevonden, wil je op deze plek natuurlijk een nieuw (tweede) thuis opbouwen. Laat je allereerst niet teveel meeslepen in je enthousiasme. Hoewel het er allemaal ‘zonniger’ uitziet, blijft het belangrijk op eventuele gebreken te letten bij de huizenjacht, de toekomstige buren die het nodige lawaai kunnen produceren en ook de cultuurverschillen. Je gaat immers in een ander land wonen, waar zelfs per dorp de gebruiken, regels en taal kunnen verschillen. Past de sfeer in je omgeving wel goed bij je? Het is bij het kopen van een huis handig een makelaar en/of adviseur in de arm te nemen (gestor/een Spaanse advocaat), zeker als je de taal niet spreekt. De regels in Spanje die de koper van een huis beschermen, zijn niet zo streng als de regels die we in Nederland gewend zijn. Verborgen gebreken hoeven bijvoorbeeld niet per se door de verkopende partij te worden vermeld. Er zijn in de regio Valencia bovendien veel makelaars actief die zowel Nederlands als Spaans spreken of ervaring hebben met onderlinge samenwerking. Dit maakt het aankoopproces een stuk gemakkelijker en beter te volgen.

Een huis kopen

Je hebt de knoop doorgehakt, je hebt een huisje gevonden. Wat staat je nu allemaal te wachten? Allereerst is het belangrijk de papieren op orde te hebben. Om een huis te kunnen kopen in Spanje dien je een N.I.E. (Número de Identificación de Extranjero) nummer, een soort fiscaal identificatienummer, aan te vragen. Met dit nummer kun je dus onder meer een huis kopen, een bankrekening openen of een mobiel telefoonabonnement afsluiten. Je vraagt dit nummer aan bij een ‘Comisaría de Policía’. Kijk voor meer informatie op de pagina Huis kopen.

banner-gids

Werken in Valencia

Op zoek naar een uitdagende baan in de Comunidad Valenciana? Met name in de grote steden (bijvoorbeeld Valencia, Alicante) heb je de meeste kans op het vinden van een baan. Als Nederlander heb je, zeker als je de taal machtig bent, een streepje voor bij internationaal getinte functies. Denk aan banen in de horeca (hotels, restaurants) en bij internationaal opererende ondernemingen. Ook zijn er Nederlandse bedrijven actief in deze regio.

Bedrijf starten in Valencia

Hoewel Spanje hard door de crisis is getroffen, kent de provincie Valencia een levendige toeristensector en zijn er veel ondernemingsmogelijkheden. Je ziet steeds vaker dat Spanjaarden, door het starten van eigen, kleine projecten werk proberen te ‘creëren’. Je kunt, net als in Nederland, kiezen voor diverse ondernemingsvormen. Ga je je specifiek richten op de horeca? Dan dien je, afhankelijk van de plek, een tweetal aanvullende vergunningen aan te vragen. Het gaat om ‘Autorización de apertura de bares, cafetarías, restaurantes y establecimientos (toestemming om je horecabedrijf te openen) en ‘Carnet sanitario de manipuladores de alimentos’ (Gezondheidsvergunning met betrekking tot voedselverwerking).

WoneninValencia

Studeren in Valencia

De Comunidad Valenciana is een populaire bestemming voor internationale studenten. Met name in de stad Valencia zijn er veel uitwisselingsstudenten (Erasmus). Deze stad kent een levendige studentenwijk (rondom de straat Blasco Ibañez) en biedt studenten naast de mogelijkheid om een semester te volgen ook de mogelijkheid de taal te leren bij één van de vele talenscholen. Je kunt natuurlijk ook puur naar de Comunidad Valenciana komen om de taal te leren!

Stage lopen in Valencia

Een stage in de regio Valencia, zeker in de horeca/toerisme sector is een mooie, verrijkende ervaring voor jonge studenten. Je leert samenwerken met mensen van verschillende komaf, een nieuwe taal en een nieuwe omgeving kennen. Vind je het toch wel fijn om Nederlands te kunnen blijven praten? Er zijn ook diverse Nederlandse ondernemingen in de omgeving actief waar je kan aankloppen voor een stageplek.

Fietsen in Valencia

Valencia is een ideale stad om per fiets te ontdekken, niet alleen door de vele fietspaden in de stad, maar natuurlijk ook dankzij het heerlijke zonnetje dat meer dan driehonderd dagen per jaar schijnt. Hoe fijn is het dan om te beschikken over je eigen fiets? Daar heeft Verrassend Valencia iets op bedacht; de Once Upon a Bike leasefietsen! Je least een fiets voor hoe lang jij het wilt en krijgt er ook nog eens goede service bij. Wil je meer informatie over onze goede kwaliteit leasefietsen? Lees er hier meer over!

Once Upon a Bike

Comments are closed.