Tennis

Onderwerpen

Valencianen zijn dol op sporten! Tennis is erg populair onder de locals. Wil je tussen het eten, borrelen, wandeling en relaxen door jezelf even uitleven op de tennisbaan? Breng dan een bezoekje aan een van de tennisclubs in Valencia!

Tennis in Valencia

Spanje is een van de sterkste en meest toegewijde tennislanden. Dat is ook geen verrassing, want wereldberoemde tennissers als Carlos Alcaraz, Rafael Nadal en Juan Aguilera komen uit Spanje. Grote steden als Madrid, Barcelona en ook het veelzijdige Valencia beschikken over grote tennisclubs. Zeker in Valencia is tennis een steeds populairdere sport! En met 300 zondagen in het jaar, is buiten tennissen in Valencia niet bepaald een straf.

Bekende tennissers

Wie weet ken je ‘m wel, de beroemde en succesvolle David Ferrer. Maar wist je ook dat hij uit Valencia komt? Deze fanatieke tennisser (een van de beste ter wereld!) maakte deel uit van het Spaanse tennisteam dat in verschillende jaren streed voor de Davis Cup, een jaarlijks internationaal tennistoernooi waar 130 landen aan meedoen. De grootste prijs die David Ferrer op zijn naam heeft staan, is de eerste plaats bij het ATP-toernooi in Parijs in 2012. De Spaanse ster speelt nog steeds met veel passie tennis en maakt zijn Valenciaanse fans trots.

Tennisclubs

Valencia is rijk aan een aantal luxe uitgeruste tennisbanen in en rondom het centrum. Bij deze tennisclubs kun je prima eenmalig tennissen, maar je kunt ook een abonnement voor een langere tijd afsluiten.

Club de Tenis

Ten noorden van het centrum, aan de andere kant van het Turia Park, vind je deze uitgebreide Club de Tenis. Een levendige plek waar je niet alleen heel prettig kunt tennissen, maar ook geniet van een welverdiende lunch of diner. Deze tennisclub beschikt over een luxe uitgerust sportcentrum, inclusief jacuzzi’s en sauna’s. Vermoeid na een intensieve sportsessie? Neem een duik in het verfrissende zwembad! De twaalf tennisbanen, waarvan één van kunstgras is,  zijn heel goed onderhouden. Het is zeker aan te raden om na de training nog even na te genieten op het grote zonnige terras.

Wil je al lekker opwarmen voordat je gaat tennissen? Ga lekker op de fiets naar de tennisclub. Vanaf onze Tours & Bike Rental Shop is het nog een klein kwartiertje fietsen.

 • Carrer de Cavanilles 7
 • Website
 • Maandag t/m zondag: 08.00 – 22.00 uur

Sportingclub de Tenis

Deze prettige tennisclub is een leuke plek om met het hele gezin heen te gaan. Vanaf de loungebanken heb je goed zicht op de acht banen waar fanatieke tennissers het tegen elkaar opnemen. Voor kids is er een uitgebreide speelplaats waar ze zich uren kunnen vermaken. De club beschikt ook over een aparte sportruimte. Na de training kun je een heerlijke paella eten in het aangesloten restaurant.  Leuk om te weten: de beroemde tennisser David Ferrer trainde hier meermaals voor zijn grote competities.

Een tennisbaan reserveren kan gemakkelijk via de website, maar je moet jezelf wel even als gebruiker registreren.

 • Avinguda de les Balears 29
 • Website
 • Maandag t/m donderdag: 10.00 – 21.00 uur
  Vrijdag en zaterdag: 10.00 – 21.30 uur
  Zondag: 10.00 – 21.00 uur

Boix team

Klein maar fijn: dat is de tennisclub Boix team. Er zijn slechts drie tennisbanen en twee padelbanen. De trainers van Boix Team zijn erg betrokken bij hun leerlingen en hebben veel aandacht voor de beste tennistechnieken. Kinderen, beginners maar ook gevorderde tennissers zijn hier van harte welkom. Eenmalig komen sporten kan ook bij Boix Team, al moet je dan wel even reserveren via het contactformulier op de website.

 • Gran Via de Ferran el Catòlic 78
 • Website
 • Maandag t/m zaterdag: 09.00 – 21.00 uur
  Zondag: 09.00 – 15.00 uur

Tenniswinkels

Hoewel je bij de meeste tennisclubs rackets en andere benodigdheden kan huren, kan het gebeuren dat je sommige onderdelen alsnog moet aanschaffen. Bij deze winkels haal je alles wat nodig is voor een goede tennissessie zodat je helemaal klaar bent om te tennissen in Valencia.

Tenis Point

In deze professionele winkel voor tennis, padel en squash scoor je rackets en andere accessoires van de beste kwaliteit.  De eigenaren zijn echte tennisliefhebbers en nemen uitgebreid de tijd om je met het best passende product de deur uit te laten lopen.

 • Carrer d’Andrés Mancebo 40
 • Website
 • Maandag t/m vrijdag: 09.00 – 20.30 uur
  Zaterdag: 09.00 – 15.00 uur

Deportes Frías

Bij Deportes Frías vind je alles wat nodig is voor een potje tennis. Er is een groot aanbod aan rackets, maar je kan hier ook terecht voor het spannen van je eigen racket. Mocht je niet in de buurt zijn van de winkel, neem dan eens een kijkje in de online shop.   

 • Carrer del Mestre Sosa 31
 • Website
 • Maandag t/m vrijdag: 10.00 – 14.00 uur en 17.00 – 20.00 uur
  Zaterdag: 10.00 – 14.00 uur

Pádel Tenis Ferrero

Bij deze shop zijn ze al meer dan acht jaar gespecialiseerd in racketsporten. Je kunt hier dus goed terecht om je te laten adviseren over al je tennisproducten. Tip! Geen tijd om naar de winkel te gaan? Je kan het grote aanbod ook online bekijken en gelijk bestellen. Toch voorkeur voor een andere racketsport, bijvoorbeeld padel of squash? Dan ben je bij deze winkel ook aan het juiste adres.

 • Avinguda del Túria 2
 • Website
 • Maandag t/m vrijdag: 10.00 – 14.00 uur en 17.00 – 20.30 uur
  Zaterdag: 10.00.- 14.00 uur

Tennistoernooien en –competities

Hoe tof is het om een tenniscompetitie bij te wonen in Valencia? Er worden jaarlijks geregeld toernooien georganiseerd door de Tennis Federatie van de regio Valencia. Neem voor de precieze data en tijden van de geplande tennistoernooien per jaar een kijkje op de website.

Leuk om te weten

Tennis was jarenlang een exclusieve (elite)sport in Spanje. Er waren luxe privéclubs waar op een hoog niveau tennis werd gespeeld. Mede door het indrukwekkende succes van de Spaanse tennisser Rafael Nadal werd de racketsport steeds populairder en toegankelijker voor iedereen.

Wist je dat padel, een racketsport die op veel vlakken op tennis lijkt, steeds populairder wordt? Er wordt zelfs gezegd dat het populairder is dan tennis! Lees meer over de padelsport in Valencia.