Ciudad de las Artes y las Ciencias

Eén van de highlights van Valencia is de Stad van Kunst en Wetenschap. Wanneer je op Valencia vliegt, kun je deze prachtige stad in een stad al zien liggen vanuit het vliegtuig. Op Verrassend Valencia vind je achtergrondinformatie, entreeprijzen, openingstijden en foto’s.

Wil je graag de wachtrijen vermijden en gelijk naar binnen? Bestel dan alvast je kaartje(s) voor het aquarium en het museum!

Ciudad de las Artes y las Ciencias

Met de bouw van la Ciudad de las Artes y las Ciencias, de Stad van Kunst en Wetenschap, werd in 1989 begonnen. Het laatste gebouw was in 2009 klaar. De gebouwen zijn ontworpen door de Valenciaan Santiago Calatrava en Félix Candela. Het complex bestaat uit zes onderdelen, namelijk L’Umbracle, Palau de les Arts Reina Sofia, L’Oceanogràfic, L’Hemisfèric, het Museu de les Ciències Príncipe Felipe en het Agora. Het is een hele ervaring om tussen de gebouwen door te lopen.

Bij elk gebouw zijn er dezelfde prijscategorieën. Het kortingstarief geldt voor:
– Kinderen tussen 4 – 12 jaar
– 65+
– Gehandicapten (met een bewijs)
– Gratis voor kinderen tussen 0 – 3 jaar
– Apart kortingstarief voor studenten (met studentenkaart)
– Apart kortingstarief voor groepen met meer dan 20 personen

Agora (2009)

Het Agora is het laatst voltooide gebouw uit de Stad van Kunst en Wetenschap. Het gebouw wordt onder andere gebruikt voor exposities, congressen, concerten, maar is ook uitermate geschikt voor de Valencia Fashion Week. Het gebouw is buiten de evenementen niet toegankelijk. Meer informatie over het Agora vind je op de pagina Agora.

L’Hemisfèric (1998)

Het L’Hemisfèric wordt ook wel “Het Oog” genoemd, vanwege de vorm van het gebouw. Dit heeft de vorm van een menselijk oog. Wanneer er precies goed licht op het oog schijnt, is er een weerspiegeling te zien in het water, waar het gebouw door omringd is. In het L’Hemisfèric zijn de nieuwste beeld- en geluidtechnologie gebruikt voor de IMAX 3D bioscoop. De films worden liggend bekeken, door middel van allerlei ligbanken die er in het gebouw zijn. Er kan worden gekozen uit verschillende films. Je krijgt een headset waarbij je de taal kunt kiezen (geen Nederlands, wel Engels). Bekijk meer op de pagina L’Hemisfèric.

L’Oceanogràfic (2003)

Het L’Oceanogràfic is een aquariumpark waar je vele zeedieren kunt bekijken, zoals vissen, krabben, zeeleeuwen en haaien. Iedere zee of oceaan heeft een eigen aquarium. Ook kun je zien hoe de dieren worden gevoerd. Het is het grootste aquarium van Europa. Al met al; een leuke ervaring voor jong en oud! Meer informatie over het L’Oceanográfic, vind je op de pagina L’Oceanográfic.

L’Umbracle (2000)

Het L’Umbracle bestaat uit twee delen: de openluchtdiscotheek en een tuin met palmbomen, planten en bloemen. Hier overheen loopt een metalen, open overkoepelingsboog. Deze openluchtdiscotheek is gedurende zomermaanden open. De tuin is het gehele jaar geopend. Rondom het L’Umbracle zijn in periodes exposities te zien. Meer informatie vind je op de pagina L’Umbracle.

Museo de las Cièncias Príncipe Felipe (2000)

Dit museum heeft als slagzin: verboden NIET aan te raken, NIET te voelen en NIET te denken. In dit Wetenschapsmuseum kun je experimenteren met technologie. Dit museum is ook erg leuk om met de kinderen heen te gaan. Bekijk meer informatie via Museo de las Cièncias Príncipe Felipe.

Palau de les Arts Reina Sofia (2005)

Het Palau de les Arts Reina Sofia wordt ook wel het Operagebouw genoemd. Het wordt namelijk gebruikt voor verschillende voorstellingen, zoals onder andere opera en zarzuela. Bekijk alles via de pagina Palau de les Arts Reina Sofia.

CAC rondleiding

Verrassend Valencia geeft ook rondleidingen door de Ciudad de las Artes y las Ciencias. Onze enthousiaste Nederlandstalige gids neemt je mee langs de gebouwen en vertelt je meer over de verhalen die schuil gaan achter de imposante bouwwerken.

BannerCAC

Calatrava: architect van Ciudad de las Artes y las Ciencias

Architect Santiago Calatrava heeft vele bouwwerken op zijn naam staan. Over de hele wereld vind je zijn architectuur terug: het treinstation van Luik, Puente de la Mujer in Buenos Aires maar ook bruggen in ons Nederlandse Haarlem. En ook Ciudad de las Artes y las Ciencias staat op zijn naam! Wil je meer weten over hem en het idee achter dit bouwwerk? Je leest er meer over via de pagina Calatrava

Comments are closed.