Bierwinkels in Valencia

Onderwerpen

Ondanks dat Valencia mogelijk meer bekend is om de wijn uit de Utiel-Requena regio, hoef je als bierliefhebber niet bij de pakken neer te gaan zitten. Niet alleen zijn er meerdere grotere en kleinere brouwerijen in Valencia en omstreken, maar je kunt ze makkelijk vinden in de bierwinkels in Valencia die wij voor jou op een rijtje hebben gezet.

Heb jij zin in een speciaalbiertje maar drink je die liever in een gezellig café? Kijk dan eens op onze pagina over biercafés in Valencia!

Las Cervezas del Mercado (Wijk: Centrum)

In de beroemdste markthal van Valencia, de Mercado Central, is tussen groente, fruit, vlees en vis ook bier te vinden! Natuurlijk is er extra aandacht voor de lokaal gebrouwen biertjes in deze markthal vol Valenciaanse producten, maar ook als je zin hebt in een Belgisch of Nederlands biertje kun je hier terecht. Er zijn namelijk ruim 500 verschillende merken en soorten in de verkoop!

Let op dat je Las Cervezas del Mercado ook in een andere markthal in Valencia kunt aantreffen, namelijk in de Mercado de Colón! Hier is namelijk de bar van hetzelfde bedrijf gevestigd.

In de Mercado Central vind je Las Cervezas del Mercado in het centrale gangpad, vlakbij de ingang tegenover La Lonja de la Seda.

 • Mercado Central
 • Website
 • Maandag t/m zondag: 12.00 – 00.00 uur

La Boutique de la Cerveza (Wijk: Ruzafa)

Al sinds 2009 biedt La Boutique de la Cerveza een steeds groter assortiment bier aan, met nu al meer dan 700 verschillende producten, meer dan je in alle andere bierwinkels in Valencia kunt vinden! Van elk continent is wel een flesje of blikje terug te vinden. Hier kun je jouw lievelingsbrouwsel zowel per fles als per doos inkopen. Naast het bier zelf biedt La Boutique de la Cerveza ook verschillende types bierglazen, decoratie en andere producten die met bier te maken hebben aan.

 • Carrer de Luis Santángel 5
 • Website
 • Openingstijden:
  Maandag t/m vrijdag: 10.30 – 14.00 en 17.00 – 20.30 uur
  Zaterdag: 11.00 – 14.00 uur

Cervezas Artesanas en Zona de Catas (Wijk: Benimaclet)

Bij Cervezas Artesanas tref je een heel diverse selectie bier aan, met een flink aantal biertjes uit kleine dorpjes uit de regio van Valencia, maar ook het nodige gerstenat uit natuurlijk België, maar ook Estland en Finland. Naast artisanaal en ecologisch bier kun je ook een flesje mede aanschaffen voor de afwisseling. Bij Zona de Catas (onderdeel van hetzelfde bedrijf) kun je meedoen met een lekkere bierproeverij, als je een woordje Spaans spreekt natuurlijk!

 • Carrer de la Murta 2
 • Website
 • Openingstijden:
  Maandag t/m vrijdag: 10.00 – 14.00 en 17.00 – 20.30 uur
  Zaterdag: 10.00 – 14.00 en 17.00 – 20.00 uur

DeVinos Divinos (Wijk: Extramurs)

Net buiten het centrum vind je DeVinos Divinos. Zoals je kunt zien aan de naam (‘Goddelijke Wijnen’) is het eigenlijk een wijnzaak, maar ze hebben gelukkig ook een prima selectie aan bier! Of je nu zin hebt in een Belgische Straffe Hendrik, een Ierse O’Haras, een Spaanse Estrella Galicia of één van de variaties van het Valenciaanse artisanale bier La Antiga, bij DeVinos Divinos hebben ze de beste opties voor jou!

 • Carrer de Cuenca 41
 • Website
 • Openingstijden:
  Dinsdag t/m vrijdag: 10.00 – 14.00 en 17.00 – 20.00 uur
  Zaterdag: 10.00 – 14.00 en 17.30 – 20.30 uur

Gourmoment (Wijk: Algirós)

Ook in de wijk Algirós kun jij je speciaalbier lokaal aanschaffen. In de wat minder bekende markthal van Valencia in deze wijk, de Mercado de Algirós, kun je in stands 55, 56 en 88 de zaak Gourmoment vinden. Naast bier verkopen ze ook snacks, lekkere Spaanse jamón, kaas, lokaal gemaakte olijfolie, en nog veel meer, dus sla je slag als je iets te snacken wilt voor naast je biertje! Bij Gourmoment vind je onder andere de Valenciaanse biermerken Zeta, Valentium, Birra & Blues en La Antiga.

 • Mercado de Algirós
  Plaza Felipe Neri s/n
 • Website
 • Openingstijden:
  Maandag t/m zaterdag: 08.30 – 14.30 uur

Tips

 • Naast de gespecialiseerde bierwinkels in Valencia kun je natuurlijk ook bij supermarkten terecht voor de wat ‘normalere’ biertjes, maar ook voor lokaal gebrouwen bier. Zo kun je bij Consum en bij de supermarkt van El Corte Inglés bier van de lokale brouwerijen Turia, Tyris en Birra & Blues kopen. Bij de Consum vind je ook het prijswinnende biertje La Socarrada uit nabijgelegen Xátiva, heerlijk gebrouwen met rozemarijn en honing!
 • Zou je graag meer te weten willen komen over lokale Valenciaanse biertjes? Misschien is een bierproeverij dan nog een leuk idee!