Street art route

Onderwerpen

Ontdek nu een van de meest bijzondere wijken van Valencia… Verrassend Valencia neemt je mee door El Carmen waar je langs indrukwekkende kunstwerken komt. Deze wijk is namelijk het bruisende hart voor street artists. Om de zoveel meter zie je een ‘piece’, dan weer een paar ‘tags’ om vervolgens tegen een ‘top to bottom’ kunstwerk aan te kijken. Aan de hand van de Verrassend Valencia street art route (PDF, 80 pagina’s) ontdek jij El Carmen op een verrassende manier!

Wat?

Een digitale street art route die je op sleeptouw neemt in de wijk El Carmen. Dit is de wijk net boven het stadscentrum. Valencia is booming op het gebied van de kunst op straat. Velen kennen Valencia als de paellastad, de stad van de moderne kunsten, maar hier mag ‘street art city’ bij worden opgeteld. Wanneer je het niet verwacht, loop je opeens tegen iets prachtigs aan. Vooral in El Carmen zie je veel kunst van verschillende artiesten. Sommige blijven jarenlang staan en krijgen veel respect van andere artiesten. Andere muurtjes worden maandelijks opnieuw bespoten.

In de street art route kom je langs diverse kunstwerken, krijg je achtergrondinformatie over het kunstwerk en de maker. Een aantal bekende kunstenaars wordt uitgebreid besproken. Zoals je van Verrassend Valencia gewend bent, krijg je ook leuke tips mee voor bijzondere restaurantjes, winkeltjes en historische bezienswaardigheden.

Quotestreetart

Waarom?

Verrassend

De street art route is ontzettend verrassend. Je ontdekt een wijk op een hele andere manier. Je loopt niet in een grote groep achter een gids aan. Ook ontdek je de wijk op eigen tempo met de route op je smartphone, tablet, e-reader of zelf uitgeprint. Je kunt stoppen en bewonderen wanneer je wilt. Daarnaast zie je het échte Valencia. Dit Valencia bestaat ook uit smalle steegjes, afgebrokkelde muurtjes en dus hele prachtige kunstwerken.

Uniek

Voor het eerst neemt een Nederlandstalige route je mee langs de graffitiwerken van Valencia’s beste en onontdekte artiesten. Daarnaast kom je ook langs unieke winkels en restaurants.

Compleet

De wandelroute is compleet en praktisch. Bij de winkels en restaurants vind je locaties en openingstijden, zodat je niet voor een dichte deur staat.

Bijzonder design

De route is zodanig ontworpen dat je deze gemakkelijk doorwandelt. Aan de hand van een door Verrassend Valencia ontworpen plattegrond kom je langs de kunstwerken. De hotspots zijn aangegeven met handige icoontjes. Daarnaast is de route vormgegeven met mooie foto’s waardoor je van te voren al een beeld krijgt wat je te wachten staat.

Voor iedereen

De Verrassend Valencia street art route is voor iedereen. Voor jong, oud, geïnteresseerd in kunst of niet. Je leert ontzettend veel leuks. Alleen al door het ‘street art woordenboek’ door te lezen, weet je al een hoop! En dan ga je daarna nog de route lopen! Ook met de kids is het leuk deze (soms spannende) route te lopen. Je komt door steegjes en ziet bijzondere (en spannende) kunstwerken. Al met al is het een route die ‘para todos’ (oftewel voor iedereen) is!

Heb je een brandende vraag over de Street Art Route van Verrassend Valencia? Kijk dan eerst eventjes bij de meestgestelde vragen (FAQ)!

Prijs

De Street Art Route kost € 7,50.

Handig om te weten

  • iOS apparaten: We raden je aan de street art route te openen via iBooks (gratis in de Apple Store) voor de beste kwaliteit op je smartphone en tablet.
  • Android apparaten: Wanneer je een Android apparaat hebt, raden we je aan de street art route te openen met de ‘Adobe reader’.
  • E-reader: Heb je een e-reader? Open de route dan met ‘Adobe Digital Editions’ voor de beste kwaliteit.

Hoe bestel en betaal ik de Verrassend Valencia street art route?

Bestel via onze shop

De route kan besteld worden via de onze shop. Je kunt betalen met iDEAL, PayPal, Bancontact en creditcard. Na betaling krijg je direct de Street Art Route in je mailbox.

Contactformulier