Marathon van Valencia

In 2020 vindt voor de 40e keer de marathon van Valencia plaats. De Maratón Valencia Trinidad Alfonso is elk jaar in november. Toevallig in Valencia tijdens de marathon en graag sportief bezig? De marathon van Valencia is voor iedereen en op deze pagina lees je alles erover.

Algemene informatie

Marathons zijn 42.195 meter, dus zo ook de marathon van Valencia. Deze mythologische afstand zal je het persoonlijke uithoudingsvermogen en doorzettingsvermogen van de atleten laten zien. Er zijn vele topatleten aanwezig bij deze marathon, maar iedereen die ouder dan 18 jaar is, mag meedoen. Hier hoef je dus geen topsporter voor te zijn. De route is vlak en loopt door het historisch centrum van Valencia. De lopers komen onder andere langs het Plaza Ayuntamiento, de Plaza de Toros, de kathedraal en het Turia park. De marathon wordt meestal in perfecte omstandigheden gelopen. Jaarlijks vindt de marathon namelijk plaats in de maand november. Rond deze periode is het tussen de 12 en 17 graden in Valencia. De start en finish van de marathon zijn in de Stad van Kunst en Wetenschap, wat een prachtig plaatje oplevert. Een dynamische sport in een dynamisch gebouw.

Datum: 6 december 2020
Start: Stad van Kunst en Wetenschap, Puente de Monteolivete
Tijd: 08.30 uur
Finish: Stad van Kunst en Wetenschap, Museo de las Ciencias Príncipe Felipe

Expo Sport Valencia

Op de dagen voor en tijdens de marathon wordt er in de Stad van Kunst en Wetenschap een expositie gehouden over de marathon van Valencia. Deze vindt plaats in het Príncipe Felipe Wetenschapsmuseum. In deze ruimte van 3600m² staan voornamelijk kraampjes waar je van alles kunt doen. Je kunt er hardloopkleding, -schoenen en -accessoires vinden. Daarnaast zijn er activiteiten voor kinderen. Ook worden er conferenties en voorstellingen gehouden. Kortom: een leuke aanvulling op de marathon. Er worden hier meer dan 30.000 bezoekers verwacht.

Locatie: Príncipe Felipe Wetenschapsmuseum in de Stad van de Kunst en Wetenschap
Prijs: gratis
Tijd: nog niet bekend

Inschrijven

Kijk op maratonvalencia.com voor alle informatie over het inschrijven voor de marathon van Valencia en de 10 kilometer loop.

Halve marathon

Wil je al eerder een hardloopwedstrijd zien of zelf meelopen in Valencia? Je kunt ook meedoen aan de halve marathon in Valencia. Deze marathon vindt plaats in oktober en is 21.097,5 meter. Er kunnen 10.000 mensen meedoen aan deze wedstrijd en de inschrijfkosten zijn vanaf €20. Ook bij deze hardloopwedstrijd moet je 18 jaar of ouder zijn om mee te mogen doen. Deze wedstrijd begint bij de haven en komt langs het Plaza Ayuntamiento en de grote straten als Avenida Puerto en Avenida Blaso Ibáñez.

Marathon combineren met een citytrip Valencia

Wellicht vind je het leuk om voor de marathon ook nog wat van de stad te zien. Natuurlijk zie je een hoop tijdens de marathon zelf, maar met wandelen of fietsen op je gemakje krijg je toch iets meer indrukken. Een idee is om tijdens onze fietstour Valencia te ontdekken. Hierbij kom je onder andere langs een deel van het historische centrum, ga je door het Turia park en bewonder je de moderne gebouwen waar je tijdens de start en finish ook zal komen: de Stad van Kunst en Wetenschap. Tussendoor kom je even bij onder het genot van een drankje op een gezellig terras én tijdens de tour ontvang je een proefverrassing…

Comments are closed.