Strand en haven

Onderwerpen

Naast dat Valencia een prachtige en culturele stad is, ligt het ook nog aan het strand en heeft het een haven. Een bezoekje aan Valencia in de lente- of zomermaanden kan daarom goed gecombineerd worden met een heerlijke strandwandeling of een dagje zonnen. De wijken rondom het strand zijn in Valencia opvallend niet-toeristisch gebleven. Er zijn echter genoeg leuke dingen rondom het strand te doen, te zien en te proeven!

America’s Cup

Tussen het strand en de haven vind je een modern gebouwencomplex. Dit is de America’s Cup. Dit complex is gebouwd voor de internationale zeilwedstrijd America’s Cup die in 2007 en 2010 in Valencia plaatsvond. De zeilwedstrijd wordt tegenwoordig niet meer in de stad gehouden en het complex heeft een andere bestemming gevonden. Je kunt er nu heerlijk van het zonnetje genieten op een van de mooie terrassen. Er zitten nu namelijk een aantal goede restaurants in het gebouw. Ook ‘s avonds in de zomermaanden is een bezoekje aan de America’s Cup leuk, en kun je tot in de late uurtjes een cocktail drinken en een dansje wagen!

Stranden

Valencia is met zijn heerlijke klimaat en fijne zandstranden een ideale zonbestemming. Op de stranden kun je sporten, zonnen of met een drankje ontspannen. Het stadsstrand bij Valencia bestaat uit drie delen.

Las Arenas

Het hoofdstrand van Valencia is Las Arenas. Dit is het strand dat het dichtste bij de haven en de America’s Cup ligt. Op dit brede zandstrand kun je bedjes en parasols huren, zijn douches aanwezig en zijn er in de zomer ook strandwachten. Op het strand is ook een gedeelte voor rolstoelen. Naast het strand ligt een boulevard met verschillende restaurants en cafés waar je van een heerlijk drankje, een authentieke paella of vis- en schaaldieren kunt genieten.

Malvarrosa

Ten noorden van het strand Las Arenas in de richting van het dorpje Alboraya ligt het strand Malvarrosa. Dit zandstrand is 1 kilometer lang en 135 meter breed. Langs het strand loopt een promenade waar je heerlijk kunt wandelen. Het is mogelijk om er zonnebedjes te huren en er zijn ook douches aanwezig. Rondom dit strand is het iets minder levendig.

Patacona

Het laatste strand van de haven heet La Patacona. Het is er wat rustiger en je vindt er meer locals. Er zijn een aantal cafés gevestigd in dit deel, waarvan La Más Bonita misschien het bekendst is.

Haven

Combineer een dagje strand met een wandeling langs de haven van Valencia. Het is tenslotte de grootste haven van heel Spanje. In de zomer liggen hier vaak boten en ook cruiseschepen meren vaak aan bij de stad. Er zijn hier ook een aantal bezienswaardigheden, zoals de kerk Iglesia Santa Maria del Mar, het mooie witte havengebouw en de oude opslagloodsen. Rondom de haven van Valencia werden van 2008 tot en met 2012 ook wedstrijden van de Europese Formule 1 gereden. Je ziet hier nog enkele sporen van op het wegdek.

Hapjes en drankjes

In een wijk die zo dicht bij de Middellandse Zee ligt kan je heerlijke visgerechten eten. Je vindt er aan het strand vele restaurants waar je van verse vangst kunt genieten. Ook voor de niet visliefhebber zijn er natuurlijk mogelijkheden. Kijk voor verschillende tips voor een hapje en drankje op de pagina’s Las Arenas, Malvarrosa en Patacona.

Bereikbaarheid

Taxi

Je kunt natuurlijk een taxi nemen, de prijzen van taxi’s liggen in Valencia vele malen lager dan in Nederland. Vanuit het centrum betaal je voor een rit naar het strand ongeveer €15,00.

Bus

Er gaan verschillende bussen vanuit verschillende delen van Valencia naar het strand. Je kunt bijvoorbeeld lijnbus 32 nemen naar de halte Eugènia Viñes. Voor meer informatie over de bussen in Valencia kun je terecht op onze bus pagina.

Metro

Ook is het mogelijk om met de metro naar het strand te gaan. De dichtstbijzijnde metrostation is Marina Real Joan Carlos. Je komt hier door lijn 5 te nemen richting Marítim-Serrería. Hier stap je uit om vervolgens lijn 8 te nemen met de eindbestemming Marina Real Joan Carlos I. Hier doe je ongeveer 40 minuutjes over. En vanaf het metrostation Marina Real Joan Carlos I loop je in 10 minuutjes naar het strand. Voor meer informatie over het gebruik van de metro in Valencia kun je terecht op de metro pagina.

Fiets

Je kunt natuurlijk ook naar het strand fietsen. Vanaf het centrum doe je hier iets minder dan een half uurtje over. Je kunt bij ons stevige Hollandse Cortina fietsen huren, met drie versnellingen en een mandje voorop om je handdoek in te doen!

Tips!

  • Naast het strand ligt de vissersbuurt Cabanyal. Hier vind je authentieke Spaanse vissershuisjes. Lees op de pagina Cabanyal meer informatie over deze bijzondere wijk.
  • Wil je bij een van de vele strandtentjes genieten van een heerlijke paella? Eet deze dan ‘s middags, voor Spanjaarden is paella alleen een lunchgerecht!
  • En natuurlijk de belangrijkste tip voor een geslaagd dagje strand… vermijd de sterke Spaanse middagzon en gebruik zonnebrandcrème!