Feria de Julio

Ben je er nog niet helemaal uit wanneer je naar Valencia wilt? Dan is hier het antwoord: in juli! De hele maand juli is het namelijk feest in Valencia. Dan wordt het Feria de Julio georganiseerd met onder andere theatervoorstellingen, concerten, vuurwerk, markten en stierengevechten. Nog een pluspuntje is dat het dan heerlijk weer is in de sinaasappelstad.

Optredens

Tijdens de Feria de Julio vinden er veel optredens plaats. De hele maand door zijn er optredens door heel de stad. Veel live muziek optredens zijn gratis. Bijzondere concerten vinden plaats in de Jardines del Real (ook wel Viveros genoemd) met bekende internationale en Spaanse artiesten, hier dien je wel tickets voor te kopen.

Voorselectie Falleras

Tijdens de Feria de Julio wordt er een voorselectie gemaakt van Falleros en Falleras voor het Fallas feest. Dit gebeurt voornamelijk in het Turia park ter hoogte van het Palau de la Música.

Batalla de Flores

Bloemengevecht, dat is wat het Batalla de Flores betekent. Wat kun je jezelf hier bij voorstellen? Er wordt een optocht gehouden met karren die met bloemen zijn versierd. Op de karren staan fallera’s in mooie kleding. Het gevecht vindt plaats tussen deze dames en het publiek. Op de straten staan kratten met bloemen. Deze worden naar de praalwagens gegooid. Dit lijkt misschien niet helemaal eerlijk, maar de fallera’s beschikken over tennisrackets waarmee zij de bloemen terug kunnen slaan naar het publiek. Een heel leuk gezicht en nóg leuker om hier zelf aan mee te doen! De datum, plaats en tijd vind je in het Zomermagazine.

Zomermagazine 2018

Het Feria de Julio wordt uitgebreid besproken in het Verrassend Valencia Zomermagazine. Hierin vind je onder andere een agenda van dag tot dag, de geschiedenis van het Feria de Julio, de activiteiten die er gaan plaatsvinden en nog veel meer zomerse weetjes over Valencia. Waar kun je lekker op een terrasje zitten en en nog veel meer! Geïnteresseerd in het Zomermagazine van 2018? Stuur dan een mailtje naar shop@verrassendvalencia.nl. Je komt dan op een maillijst te staan en ontvangt bericht wanneer het magazine besteld kan worden!

FeriadeJulio

Stierenvechten

In Valencia worden er nog steeds stierengevechten gehouden. Er komt wel steeds meer weerstand. Vooral de jongere generatie is tegen dit evenement. Wil je toch tijdens Feria de Julio een stierengevecht meemaken? Er wordt een aantal gevechten in het Plaza de Toros gehouden. De prijzen van deze kaartjes variëren. Dit verschil heeft te maken met de afstand tot de arena en of je een plek in de schaduw of de zon hebt. In juli kan het ontzettend warm zijn in Valencia, dus is een schaduwplek aan te raden. Kaartjes kun je kopen bij de ticket hokjes links van het Plaza de Toros (wanneer je met je rug naar het metrostation Xátiva staat). Tijdens Feria de Julio vinden de stierenvechten plaats in de tweede en derde week van juli. Kijk hier voor meer informatie.

Programma 2018

Wil je weten wat er allemaal te doen is tijdens het Feria de Julio? Lees dan verder in het Zomermagazine!

Comments are closed.