Feria de Julio

Ben je er nog niet helemaal uit wanneer je naar Valencia wilt? Dan is hier het antwoord: in juli! De hele maand juli is het namelijk feest in Valencia. Dan wordt het Feria de Julio georganiseerd met onder andere theatervoorstellingen, concerten, vuurwerk, markten en stierengevechten. Nog een pluspuntje is dat het dan heerlijk weer is in de sinaasappelstad.

Optredens

Tijdens de Feria de Julio vinden er veel optredens plaats. De hele maand door zijn er optredens door heel de stad. Veel live muziek optredens zijn gratis. Bijzondere concerten vinden plaats in de Jardines del Real (ook wel Viveros genoemd) met bekende internationale en Spaanse artiesten, hier dien je wel tickets voor te kopen.

Voorselectie Falleras

Tijdens de Feria de Julio wordt er een voorselectie gemaakt van Falleros en Falleras voor het Fallas feest. Dit gebeurt voornamelijk in het Turia park ter hoogte van het Palau de la Música.

Batalla de Flores

Bloemengevecht, dat is wat het Batalla de Flores betekent. Wat kun je jezelf hier bij voorstellen? Er wordt een optocht gehouden met karren die met bloemen zijn versierd. Op de karren staan fallera’s in mooie kleding. Het gevecht vindt plaats tussen deze dames en het publiek. Op de straten staan kratten met bloemen. Deze worden naar de praalwagens gegooid. Dit lijkt misschien niet helemaal eerlijk, maar de fallera’s beschikken over tennisrackets waarmee zij de bloemen terug kunnen slaan naar het publiek. Een heel leuk gezicht en nóg leuker om hier zelf aan mee te doen! De datum, plaats en tijd vind je in het Zomermagazine.

Zomermagazine

Het Feria de Julio wordt uitgebreid besproken in het Verrassend Valencia Zomermagazine. Hierin vind je onder andere een agenda van dag tot dag, de geschiedenis van het Feria de Julio, de activiteiten die er gaan plaatsvinden en nog veel meer zomerse weetjes over Valencia. Waar kun je lekker op een terrasje zitten en en nog veel meer!

In 2019 wordt er helaas geen zomermagazine gemaakt.

FeriadeJulio

Stierenvechten

In Valencia worden er nog steeds stierengevechten georganiseerd. Vanwege de niet-diervriendelijke aard van dit ‘evenement’, raden we aan geen stierengevecht te bezoeken.

Comments are closed.