Patacona

Het strand van Valencia stad bestaat uit drie delen: Las Arenas, Malvarrosa en Patacona. Patacona is het verst gelegen strand en het populairst onder de locals. Het strand is er wat rustiger, er kunnen watersporten beoefend worden en er zijn gezellige restaurantjes en terrasjes. Lees op deze pagina meer over het Patacona strand.

Playa de la Patacona is een ontzettend fijn strand. Er zijn veel minder toeristen komen, want deze zijn voornamelijk op Malvarrosa en Las Arenas te vinden (ten minste vooralsnog). Je ziet Valencianen die gezellig op het strand aan het picknicken zijn en verschillende terrasjes en cafeetjes. Handig om te weten is dat er bij een paar strandtentjes bedjes worden verhuurd.

Chiringuitos

In de zomermaanden vind je op het strand van Patacona verschillende ‘chiringuitos’, oftewel strandtenten. Dit is ontzettend leuk, want in de overige maanden is er op het hele strand van Valencia geen strandtent te vinden. De chiringuitos worden opgebouwd eind mei en blijven (als het weer mee zit) tot ongeveer half oktober open. Aanraders voor fijne chiringuitos zijn de strandtenten van La Más Bonita en Brassa de Mar (de strandtent heet Puravida).

Strandtent Valencia

Bereikbaarheid

Je kan ervoor kiezen om het hele strand van Valencia af te lopen. Vanaf het begin van het strand tot Patacona is dat ongeveer een half uurtje wandelen. Je kan er ook voor kiezen met de bus te gaan. De lijnen 2, 19, 31 en 32 rijden allemaal door tot het Patacona strand.

Terrasjes en hapjes

La Más Bonita

Een van de fijnste spots op het Patacona strand is La Más Bonita. Dit is een cafeetje waar je de hele dag terecht kan voor verse sapjes, sandwiches en snacks. Een van de sterke punten van La Más Bonita zijn de zoetigheden. De hele dag door worden taarten gebakken. Dit moet ook wel, want de locals zijn dol op de taarten, dus moet er vaak worden bijgebakken. Fijn aan La Más Bonita is het terrasje waar je van de zon kan genieten. Er is ook een binnentuin waar je lekker kan zitten. Houd er rekening mee dat het in de weekenden ontzettend druk kan zijn en dat het even kan duren voordat je een plekje hebt. In de zomermaanden maakt dat niet heel veel uit, want op het strand vind je een ‘chiringuito’! Wanneer er geen plek bij het café is, kan je het altijd daar proberen!

La Más Bonita

Paseo Marítimo de la Patacona 11, 46120 Alboraya Valencia
Ma t/m zo van 08:00 – 01:30
Website

Brassa de Mar

Brassa de Mar is een fijn restaurant met een heerlijk terras! Het restaurant straalt ‘beachy vibes’ uit. Er is veel met witte tinten gewerkt en hier en daar zie je houten details. Vooral het terras is het bezoeken waard. Lekker bij zonsondergang met een verfrissend drankje. Leuk aan Brassa de Mar is dat er in de zomermaanden vaak live muziek is. Niet alleen het restaurant en het terras zijn fijn, Brassa de Mar organiseert ook feestjes.

Brassa de Mar

Avenida Mare Nostrum, 50, 46120 Alboraya
Ma t/m zo van 10:00 – 02:00
Website

Can Luca

Op het Patacona strand vind je ook het redelijk nieuwe Can Luca. Het café is gezellig ingericht en heeft een erg fijn terras. Can Luca is vooral fijn om van het zonnetje te genieten op het terras met een drankje.

Can Luca

Paseo Marítimo de la Patacona 3, 46120 Alboraya Valencia
Ma t/m zo van 08:00 – 01:30
Website

Watersporten

Mediterranean Surf School

Deze surfschool bestaat sinds 2011 en is opgericht door surfers en sportliefhebbers. Zij wilden een plek in Valencia creëren waar je het hele jaar door terecht kan om te surfen. Je kan hier ook paddle surf beoefenen. Bij de school zijn kleedruimtes, douches en alle materialen tot beschikking. Mediterranean Surf School is niet zo maar een school; het is neergezet als merk. Zo hebben ze ook een shop. Wanneer je al kan surfen en geen les nodig hebt, kan je bij de school ook alleen de borden huren. Voor een SUP bord betaal je € 10,00 en voor een surfbord € 12,00. Om mee te doen met een les kan je bellen naar +34 655 014 250 of even langs gaan bij de surfschool.

Surfschool Valencia

Avenida Mare Nostrum 1, 46120 Alboraia
Ma t/m vrij van 10:00 – 20:00
Za van 09:00 – 20:00
Zo van 09:00 – 18:00
Website

Dromen aan het strand

Living Valencia Patacona Beach Apartments

Wil je een echte strandvakantie in Valencia en vind je het dus niet erg iets verder van het historisch centrum af te liggen? En… ben je helemaal overtuigd dat Patacona jouw strand is? Dan is dit appartement van Living Valencia iets voor jou. Moderne appartementen, direct aan het strand! Er is een balkonnetje, een tuin en een kleine keuken. Het appartement is vooral erg fijn als je vaak naar het strand wil, lekker tussen de locals wil zitten en ook terrasjes wil pakken.

Living Valencia Appartement Patacona

Meer informatie, beschikbaarheid en actuele prijzen vind je hier.

Beach & Pool Patacona

Dit appartement ligt net achter het Patacona strand en is geschikt voor vier personen. Het appartement is erg licht en ingericht met neutrale tinten en details. Er is een moderne badkamer en een complete keuken. Fijn voor als je besluit ’s avonds een keer thuis te blijven en te koken. Ook handig om te weten, is dat er een gratis parkeerplaats is. Dus, mocht je met de auto zijn, ben je snel in het centrum van Valencia én snel op het strand, aangezien dit op een paar minuutjes lopen is!

Beach & Pool Appartement Patacona

Meer informatie, beschikbaarheid en actuele prijzen vind je hier.

Comments are closed.